Kultaa!

Helpoimmin Villistä Lännestä muistetaan sodat, seriffit ja sankarit. Todellisia Lännen asuttajia ja sankareita olivat ne lukemattomat, nimettömiksi ja kasvottomiksi jääneet uurastajat, jotka raivasivat ja asuttivat maan.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Thomas Custer
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 12:33 pm

Kultaa!

Viesti Kirjoittaja Thomas Custer »

Kuva

Kuva The Booth Museum of Western Art - Copyright JR P - Creative Commons

Kultaa ja kullanhuuhtojia

Monta sukupolvea sekalaista seurakuntaa tutki ja hakkasi viidenkymmen vuoden ajan, Kalifornian kultaryntäyksestä vuodesta 1849 alkaen - koko Amerikan Kalliovuorten maa-aluetta - Kalifornianlahdelta aina Columbiajoelle saakka. Kaivoshulluus Kaliforniassa, Nevadan territoriossa ja Kalliovuorilla on vain yksi kummallinen luku lännen valloittamisen kummallisessa historiassa.

Kaikki lännessä liikkuvat näinä aikoina olivat eräällä tavalla uhkapelureita. He elivät toiveista ja unelmista, eivät varmoista asioista, eikä heidän toimiaan tule tarkastella joka suhteessa järjen ja logiikan käytön mukaan. He nousivat ja kaatuivat sen mukaan, miten kaikki sattuikaan menemään ja miten mukana oli onni taikka epäonni. Heille lopputulos oli itse asiassa merkityksetön - ja täydellinen häviö otettiin vastaan yhtä tyynesti ja kuin itsestään selvänä, kuten menestyskin. Jokainen tiesi syvällä sisällään, hurjimpien unelmiensakin keskellä, että kaikki saatoi olla vain hetken harhaa.

Arvomineraalien löytyminen, joka tarjosi uskalikoille mahdollisuuden rikastua äkkiä, sai miehet juoksemaan. Rähjäisimmät ja kolkoimmat kultakaupungit vaikuttivat paratiisilta niihin saapuville, sillä kullanhimo sokaisi normaalin näkökyvyn. Yhtä pian, kuin kaikki oli alkanut - kaikki päättyi. Jäi tunne siitä, että oliko tämä todellakin tapahtunutta, vaiko unta vain.

https://www.tunturisusi.com/wildwest/kultaa.htm
"Ei ole mitään pelättävää. Seitsemäs ratsuväkirykmentti selviytyy kaikista niistä haasteista, joita se kohtaa." - Ratsuväenkomentaja George Armstrong Custer, vähentäessään ratsuväkirykmenttinsä vahvuutta hieman ennen Little Bighornin taistelua, jossa hän miehineen tuli täydellisesti lyödyksi.