Homofobiaa winnebagojen parissa - shongait ulos

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Homofobiaa winnebagojen parissa - shongait ulos

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Homofobiaa winnebagojen parissa - shongait ulos

Intiaanien parissa homoja nimitetään two-spirit ihmisiksi, eli heillä on kaksi sielua tai henkeä. Winnebagoihin kuuluva Tyler LaMere ei ole koskaan tuntenut, että hänen kahden hengen identiteettinsä olisi ristiriidassa heimon identiteetin kanssa winnebagolaisena.

Sitten Tyler LaMere sai kuulla, että hänen heimonsa johtajista eräät olivat äänestäneet samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisen puolesta. Se raivostutti 17-vuotiaan Tyler LaMeren, joka winnebagona tunsi olevansa ristiriidassa oman ja heimonsa identiteetin kanssa.

24. maaliskuuta Winnebago Tribal Council hyväksyi tiukasti päätöksen heimokoodien muuttamisesta siten, että LGBTQ-ihmisten ei enää sallita mennä naimisiin, mutta heidän sallitaan erota. Heimon oikeusneuvosto oli esittänyt pyynnön selventää heimolakeja, jotka liittyvät siihen, kenen pitäisi saada mennä naimisiin ja erota.

Kuultuaan neuvoston päätöksestä LaMere päätti toimia ja julkaisi TikTokiin videon, joka on sittemmin kerännyt yli 923 000 katselukertaa. Videolla hän ilmaisi turhautumisensa heimon päätökseen sekä joidenkin neuvoston jäsenten kommentteihin, joita voi pitää homofobisina.

LaMere sanoi, että jotkut neuvoston jäsenet käyttivät homoista termiä "shongay", jonka hän sanoi aikoinaan tarkoittavan "queer", mutta jota nykyään käytetään loukkaavasti.

"Neuvoston jäsenet, jotka auttoivat äänestämään homoavioliittojen kieltämisestä, sanoivat, että meidän on siirrettävä nuo shongait heimomme ulkopuolelle, koska he eivät kuulu meihin eikä heillä ole täällä mitään tarkoitusta", LaMere sanoi.

LaMeren video rohkaisi Winnebago-heimon johtajia kumoamaan 24. maaliskuuta tekemänsä päätöksen, joka koski samaa sukupuolta olevien avioliittoa Winnebago Reservationissa Nebraskan koillisosassa.

Maanantaina valtuusto äänesti ylivoimaisesti samaa sukupuolta olevien avioliiton ja avioeron tunnustamisen puolesta.

LaMere kertoi tämän jälkeen olevansa iloinen siitä, että neuvosto peruutti aikaisemman päätöksensä.

LaMere sanoi, että heidän heimonsa kunnioitti aikoinaan suuresti kaksihenkisiä sukulaisiaan, jopa sallien heidän tulla johtajiksi ja parantajiksi. Hän syyttää nykyajan homofobisia asenteita kolonisaation ja assimilaation vaikutuksista.

"En syytä heitä tai ajattele heistä negatiivisesti millään tavalla, koska kolonisaatio ja assimilaatio vaikuttavat meihin kaikkiin jollain tavalla", LaMere sanoi.

Indianz.com 13.4.2022: Winnebago Tribe takes action to address marriage controversy
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo