Promoottorin maksuvaikeudet

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Promoottorin maksuvaikeudet

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Promoottorin maksuvaikeudet

Rapid Cityssä, Etelä-Dakotassa piti järjestää nuorten intiaanilahjakkuuksien esiintymistilaisuus, Akisa 2022: In a Good Way, mutta se jouduttiin peruuttamaan. Peruutus johtui siitä, että tapahtuman järjestäjä, promoottori Brandon Ferguson ei kyennyt maksamaan paikalle saapuvaksi odotettujen muusikoiden matka- ja hotellikuluja.

Rumpuryhmä Midnite Express Singersin laulaja Robin Opichee Day-Bedeau, alias Opie Day, sanoi, että Ferguson lupasi kattaa matka- ja hotellikulut, kun hän alun perin pyysi häntä esiintymään. Kun Robin Opichee Day-Bedeau sitten yritti, ennen matkaanlähtöä, ottaa yhteyttä promoottoriin, saadakseen luvatut kulurahat, promoottori tuntui ihan häipyneen eikä häneen saanut minkäänlaista yhteyttä.

Tilanteen pelastajaksi tuli kuitenkin Rapid Cityssä toimiva, intiaanien voittoa tavoittelematon järjestäjä, joka lupasi ottaa tilaisuuden kaikkine kuluineen hoidettavakseen. Tapahtuma sai uuden nimen, FTP Fest (For the People Festival) eli siitä tuli Ihmisten festivaali.

Uusi tilaisuuden järjestäjä totesi, että on hyvin tärkeää, että intiaanit kohtelevat omia artistejaan kunnioittavasti, eivätkä jätä heitä epätietoisuuteen roikkumaan, kuten nyt toviksi kävi.

Indianz.com 16.4.2022:
Native artists ‘left hanging’ after big event fizzles out
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp