Isoäiti Maan suojeleminen tuleville sukupolville

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Isoäiti Maan suojeleminen tuleville sukupolville

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Isoäiti Maan suojeleminen tuleville sukupolville

Kirjailija Harold Frazier, Cheyenne River Sioux -heimon puheenjohtaja, on muistuttanut intiaaneja heidän velvollisuuksistaan. Maata kohtaan. Hän toteaa: "Alkuperäisinä kansoina velvollisuutemme on suojella Isoäiti Maata tuleville sukupolvillemme".

Hän jatkaa näin:

Alussa Luoja loi pyhän mysteerin kautta Unci Makan, isoäiti Maan, ja Luoja antoi ensimmäiselle naiselle ja ensimmäiselle miehelle elämän hengen, vapauden ja pyhän velvollisuuden Isoäiti Maata kohtaan.

Yhdessä meidän on aina taisteltava alkuperäiskansojemme, kotimaidemme puolesta. Istuva Härkä sanoi: "Soturi on se, joka uhraa itsensä toisten parhaaksi. Hänen tehtävänsä on huolehtia vanhuksista, puolustuskyvyttömistä ja ennen kaikkea lapsista – kansamme tulevaisuudesta.”

Lakotassa me kutsumme lastenlapsiamme Wakanyajeaksi, Luojan pyhäksi lahjaksi.
Alkuperäisinä kansoina olemme Luojan lapsenlapsia, ja maa on isoäitimme. Kun alkuperäiskansamme kokoontuvat yhteen, olemme täällä yhdessä seuraavat seitsemän sukupolvea, lapsemme, lastenlapsiemme ja heidän lapsensa ja lastenlapsensa - ja katsomme kauas tulevaisuuteen, yhä uusiin nouseviin aurinkoihin.

Alkuperäisinä kansoina me nousimme maasta, ja Hullu Hevonen sanoi: "Ei myydä maata, jolla ihmiset kävelevät." Rakastamme maatamme, emmekä koskaan jätä maata, pyhää kotiamme. Olimme ennen suvereeneja valtioita. Elimme tuhansia vuosia rauhan ja onnen elämää sopusoinnussa Isoäiti Maan kanssa.

Kansamme ovat vapaita ja kansakuntamme ovat suvereeneja, koska isoäitimme ja isoisämme huolehtivat meistä aikojen alussa. Nykyään isoisämme ja isoäitimme valvovat meitä edelleen, vanhempamme jatkavat, ja meidän on omalta osaltamme valvottava lapsiamme ja lastenlapsiamme. Alkuperäisten ihmisten tahto alusta alkaen, tänään ja huomenna, se on suvereniteettimme perusta.

Me, alkuperäiskansat, omistamme alkuperäisen suvereniteetin. Puolustamme alkuperäiskansojamme heidän tahtonsa mukaan. Katsomme suvereniteetin myötä tulevaisuuteen, koska kansamme on aina pyrkinyt elämään omien tapojemme mukaan, ylläpitämään omia perinteitämme ja huolehtimaan lapsistamme, lastenlapsistamme ja kansan tulevista sukupolvista.

Indianz.com 12.6.2022: As Native Nations, our Duty is to Protect Grandmother Earth for our Future Generations
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo