Montana ja marihuana

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Montana ja marihuana

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Montana ja marihuana

Montanassa säädettiin vuonna 2021 laki, jonka mukaan jokaisella intiaanien heimolla on automaattisesti oikeus sekä kasvattaa että myydä marihuanaa eli kannabista.

Tämän mukaisesti on mahdollista aloittaa perusluvan mukaisesti marihuanan viljely aluksi 1 000 neliöjalan suuruisella alueella, ja sitten alkuun pääsyn jälkeen voisi laajentaa viljelyksensä pinta-alaa. Kesällä 2022 verohallinto kuitenkin esitti, että viljelystä ei voidakaan isontaa alun jälkeen.

Intiaanit ovat nyt sitä mieltä, että tämä rajoitus heikentää heidän mahdollisuuksiaan osallistua tuottavasti marihuanan kasvatukseen ja myyntiin ja vaativat tämän rajoituksen poistamista.

Yksikään heimo ei ole toistaiseksi hakenut lupaa marihuanan kasvattamiseen, koska ne katsovat, että tämän esitetyn rajoituksen puitteissa kasvatus ei olisi liiketaloudellisesti järkevää.

Indianz.com 30.6.2022: Dept. of Revenue puts limits on tribal marijuana cultivation licenses
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo