Cherokeet elokuva- ja TV-alalla

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Cherokeet elokuva- ja TV-alalla

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Cherokeet elokuva- ja TV-alalla

Oklahomassa panostetaan elokuva- ja TV-tuotantoon. Oklahoman kauppaministeriö on tiedottanut, että elokuva- ja TV-tuotanto on Oklahomassa hyvin tärkeässä ja keskeisessä asemassa ja se on suoranainen siunaus yrityksille ja yhteisöille.

Cherokeet ovat vastanneet hallinnon kutsuun ja lähteneet voimalla mukaan elokuva- ja TV-tuotantoon. He perustivat vuonna 2019 tätä tuotantoaan varten yksikön Cherokee Nation Film Office. Ylpeinä cherokeet voivat nyt katsoa olevansa elokuvien ja tv-ohjelmien tuotannon eturintamassa. Cherokee Nation Film Office on huippumoderni laitos, joka parhaillaan tuottaa laajasti cherokeiden ja muiden toimijoiden ja elokuvantekijöiden projekteja.

Cherokeiden elokuvayrityksen yhteyteen on luotu osasto Native American talent, joka järjestelmällisesti etsii intiaanien parista erilaisia lahjakkuuksia, joiden kykyjä ja taitoja voidaan esitellä elokuvissa.

Elokuvien avulla cherokeet voivat esitellä kansansa menneisyyttä ja nykyhetkeä ja korjata niitä virheitä ja vääristymiä, jotka liittyvät heidän historiansa esittämiseen. Alkuperäiskansojen kirjailijat, ohjaajat ja näyttelijät saavat mahdollisuuden kertoa intiaanien omat tarinat maailmalle.

Heinäkuussa 2022 oli koko maailman laajuisessa ensi-illassa ensimmäinen cherokeiden tuottama pitkä elokuva "Land of Gold".
Tällä hetkellä kymmenkunta tuotantoryhmää cherokeiden studioilla suunnittelee oman elokuvansa tuottamista tai jo toteuttaa sitä.

Meneillään oleva elokuvien ja TV-ohjelmien teko on loistava esimerkki siitä, kuinka yhteistyötä tekemällä voidaan saavuttaa tuloksia, jotka hyödyttävät sekä intiaaneja että kaikkia muitakin oklahomalaisia. Oklahomassa sijaitsee tällä hetkellä koko maailman ykköspaikka alkuperäiskansojen elokuvien ja TV-ohjelmien tekoon.

Indianz.com 1.8.2022: Cherokee Nation leading the way in film and TV industry
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp