Villi Länsi
Guy Manning: The Challenger

Guy Manning: "The Challenger"

Tecumseh - Shawnee: "Kun heräät aamulla, kiitä aamun valosta, elämästä ja voimastasi. Kiitä ruuastasi ja elämäsi iloista. Jos et löydä mitään aihetta kiittämiseen, syy on sinussa..."

Villi Länsi

"First Born"

Chief Red Cloud - Sioux: "He antoivat meille paljon lupauksia, enemmän, kuin voin muistaa. Mutta he pitivät lupauksistaan vain yhden - he veivät maamme!"

Alfredo Rodriguez : A Navajo Wedding

Alfredo Rodriguez: "A Navajo Wedding"

Chief Red Cloud - Sioux: "Katsokaa minua, olen köyhä ja alaston, mutta kansan johtaja. Me emme halua rikkauksia, me haluamme kasvattaa lapsemme oikein. Emme saa heitä mukaamme toiseen maailmaan. Me emme halua rikkauksia - me haluamme rauhaa ja rakkautta!"

Morning Doves

Morning Doves

Chief Joseph - Nez Perce: "En ole lapsi - osaan ajatella itse. Kukaan muu ei voi ajatella puolestani!"

Alfredo Rodriguez: The Wind Beneath Their Wings

Alfredo Rodriguez: "The Wind Beneath Their Wings"

Chief Joseph - Nez Perce: "Olen väsynyt turhiin puheisiin, jotka eivät johda mihinkään. Minun sydämeni murtuu, kun muistan ne kaikki suuret, mutta petetyt lupaukset. Sellaiset ihmiset ovat puhuneet liikaa, joilla ei edes ole oikeutta puhua!"

Herman Adams: To Catch The Wind

Herman Adams: "To Catch The Wind"

Big Thunder (Bedagi) - Wabanaki Alonquin: "Suuri Henki on läsnä kaikkialla, hän on ilmassa, jota hengitämme. Suuri Henki on isämme, mutta Äiti Maa on äitimme. Äiti Maa muistuttaa meitä siitä, että kaiken sen, minkä laitamme maahan, saamme aikanaan takaisin".

Richard Hook - Myths

Richard Hook - Myths - "22 - Origin Of The Medicine Pipe"

Thunder: "Keväällä, ensitöikseni täytän ja sytytän tämän piipun - se tuo sateen ja saa kaiken kasvamaan".

Marilyn Bendell : The Young Mother

Marilyn Bendell: "The Young Mother"

Chief Joseph - Nez Perce: "Rakastan tätä tuulten ja vesien maatani enemmän, kuin koko muuta maailmaa. Ihminen, joka ei rakasta isiensä hautaa ja maata, on pahempi, kuin villi eläin".

Tuntematon taiteilija

Taiteilija tuntematon

Chief Dan George: "Voimmeko puhua mistään yhteisyydestä niin pitkään, kuin sydämemme ja sielumme ovat erillään. Jos on näin ja vain puhumme, niin välillämme ovat muurit yhtä korkeat kuin vuoret!"

Tuntematon taiteilija

Taiteilija tuntematon

Chief Aupumut - Mohican: "Kun kuolemasi hetki koittaa, älä vapise pelosta ja kerjää vielä edes lyhyttä jatkoaikaa, jotta voisit elää paremmin - vaan laula laulu kuolemallesi ja kuole kuin sankari, joka menee kotiinsa!"

Frank McCarthy

Frank McCarthy

Charles Alexander Eastman (Ohiyesa): "Jokaisen sielun on kohdattava aamun aurinko, lumoava maailma ja Suuri Hiljaisuus yksin!"

Karen Noles: Messenger Of Peace

Karen Noles: "Messenger Of Peace"

Intiaanipäällikkö, 1876: "Muista, että jos Luoja loi jotakin, hänellä oli siihen aina syynsä. Jos sielulla ei olisi sateenkaarta - ei silmilläkään olisi kyyneliä".

Richard Hook - Myths

Richard Hook - Myths - "25 - The Creation"

"Kun Jumalatar oli luotu - he asettivat hänen käteensä kauniin sulan, ja päänsä päälle pyöreän, turkoosin kristallin".

Villi Länsi

"Face Of Wisdom"

Cochise ("Like Ironweed") - Chiricahua Chief: "Sinun on puhuttava suoraan - ihan kuten auringonsäteet menevät suoraan sydämeesi!"

James Bama: A Mountain Ute

James Bama: "A Mountain Ute"

Black Hawk - Sauk: "Joukossamme on miehiä, kuten valkoiset, jotka kertovat meille tietävänsä, mitä tietä meidän on kuljettava. He eivät kuitenkaan suostu osoittamaan tuota tietä ilman maksua. Minulla ei ole uskoa heidän teihinsä, mutta ajattelen, että jokaisen on itse löydettävä oma tiensä!"

Ray Swanson: Calm Sounds Of The Ceremony

Ray Swanson: "Calm Sounds Of The Ceremony"

Back to Wisdom: "Kuinka luikasta ja sulavaa onkaan valkoisten kieli, kun he saavat oikean näyttämään väärältä ja väärän oikealta".