Villi Länsi
Villi Länsi
Villi Länsi
Villi Länsi

Villi Länsi
Villi Länsi

Ryhmämuotokuvissa Mashpee intiaaneja. 1930 Cape Cod.

Kuvaaja Leslie Jones. Credit: Courtesy of the Boston Public Library, Leslie Jones Collection.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright © Boston Public Library
Gertrude Three Finger

Gertrude Three Finger - "Kolmisormi-Kerttu". - Chickasaw-prinsessan kuvasi intiaanikuvaukseen erikoistunut William E. Irwin (1871-1935). Koristeellisina ketjuina asun yläosassa hirven hampaita. Kuva Copyright The Online Archive of California ja Western History Collections of the University of Oklahoma Libraries.

Red Shirt

Red Shirt - Punainen Pusero (Paita) (1847 - 1925) - Lakotoissa Oglala-heimoon kuulunut intiaanipäällikkö, intiaanitaistelija, valtiomies ja Yhdysvaltain armeijan tiedustelija. Hän edisti ystävällisiä suhteita valkoisiin ja kehitti kansansa koulutusta ja sivistystä. Red Shirt kuului lakotojen lähetystöön Washingtonissa vuonna 1880 ja hän oli ensimmäisiä esiintyjiä Buffalo Billin Villin lännen showssa. Sen mukana hän kävi myös Englannissa. Siellä hän oli komean ulkomuotonsa ja hienon esiintymisensä vuoksi lehdistössä seuratuin seurueen jäsen. Kuva Library of Congress.

Lazy Boy

Lazy Boy - Laiska Poika . - Mustajalkojen päällikkö. Kuva Library of Congress.

Lakotatyttö

Lakotatyttö. - Kuva vuodelta 1890.

Gall

Gall - heimonimeltään Pizi eli Kiivas (1840 - 1894). - Lakotoissa Hunkpapa-heimoon kuulunut intiaanipäällikkö. Menestyksekäs sotapäällikkö taisteluissa Yhdysvaltain armeijan kanssa ja mm. yksi intiaanien johtajista Little Bighornin taistelussa vuonna 1876. Kuva Library of Congress.

Julie Nelson
Julie Nelson

Julie Nelson. - Intiaaniprinsessa. Hänen äitinsä oli oglala-intiaani Yellow Elk Woman ja isänsä eurooppalainen John Nelson. Julie lumosi kauneudellaan katsojat Buffalo Billin Wild West Showssa.

Punainen Pilvi

Red Cloud - Punainen Pilvi (1822 - 1910). - Siouxien intiaanipäällikkö, joka soti kiivaasti Yhdysvaltain armeijan kanssa. Hän oli erityisen menestyksekäs nimensä mukaan nimetyssä Punaisen Pilven sodassa vuosina 1866 - 1868. Kuva Library of Congress.

Pueblotyttö

Pueblotyttö . - Taosin Pueblotyttö, kuva 1880-luvulta.

Turning Bear

Turning Bear. - Sioux-soturi. Kuva Copyright J.A. Anderson, Library of Congress.

Calls Her Name

Calls Her Name. - Sioux-nainen juhla-asussaan. Kuvaaja Frank A. Rinehart vuonna 1898.

Creative Commons
*Kuva - Copyright © Boston Public Library