Menu
Juhannus
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Carlos Torres


Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2017

Listaamme juhannustapahtumia kevään 2017 kuluessa sitä mukaa, kuin tapahtumien sivuja tulee nettiin.

Esakallion Juhannus, Somero

Esakallion Juhannus, Somero - 23.6. - 24.6.2017

Katri Helenan ja Jari Sillanpään lisäksi Esakallion juhannusaatossa esiintyy maamme suosituimpiin tanssiyhtyeisiin lukeutuva Sinitaivas. Juhannuspäivän tähtinä Someron Esakalliolla ovat Suomirockin kaksi suurnimeä, Agents ja Eppu Normaali.

Juhannustapahtumat 2016 Esakallion Juhannus, Somero

S/S Ukkopekan Juhannus

S/S Ukkopekan Juhannus 2017

Juhannustapahtumat 2016 S/S Ukkopekan Juhannus

Kalajoen Juhannus 22.6. - 24.6.2017

Kalajoen Juhannus juhlitaan Suomen Rivieralla, Kalajoen Hiekkasärkillä.

Juhannustapahtumat 2016 Kalajoen Juhannus 2017

Tahko Juhannus

Tahko Juhannus, Kuopio 23.6. - 24.6.2017

Kolmatta kertaa järjestettävä Savon suurin juhannusjuhla Tahko Juhannus vietetään Tahko Event Parkissa 23.-24.6.2017. Viime kesänä 8 000 vierasta Tahko Event Parkin upeisiin puitteisiin kerännyt festivaali laskee myyntiin nyt joululiput Tahkon talvikauden avajaisten yhteydessä ja tekee ensimmäiset artistijulkaisunsa.

Juhannustapahtumat 2016 Tahko Juhannus 2017

Naantalin perinteinen Juhannus 2017

Tervetuloa viettämään valon ja keskikesän juhlaa Naantaliin!

Raumanmeren Juhannus 2017

Raumanmeren Juhannus juhlitaan Rauman Otanlahdessa 22.-24. kesäkuuta. Juhannusjuhliin odotetaan 60 000 hengen yleisöä ja juhlijoita viihdyttävät huippuartistit.

Juhannustapahtumat 2016 Raumanmeren Juhannus 2017

Juhannus Apu-kerhon kanssa Lemmenjoella

Vietä juhannus Apu-kerhon kanssa Lemmenjoella 22.-26.6.2017. Koe pohjolan yöttömän yön taika Lemmenjoella! Risteilemme muun muassa Inarinjärvellä, nostamme Tuulispään huipulla maljan juhannukselle, tutustumme porosaamelaisten elämään ja teemme retken Pykeijan kylään Norjan puolelle.

Juhannustapahtumat 2016 Juhannus Apu-kerhon kanssa Lemmenjoella 2017

Suomi juhlii Juhannusta

Himos Juhannus, Jämsä 22.6. - 24.6.2017

Suomen suosituin juhannus vietetään jälleen Himoksella, jo 19. kertaa. Keskikesän ykköstapahtumiin kuuluva Himos Juhannus ottaa varaslähdön kesään keskellä pimeintä talvea. Tsekkaa esiintyjät ja varmista pääsysi Himos Juhannukseen! Himospark, Jämsä.

Juhannustapahtumat 2016 Himos Juhannus 2017

Rukan ja Kuusamon Juhannus 22.6. - 25.6.2017

Sotien jälkeen panostettiin juhlakulttuurin nostamiseen, ja Rukan Juhannuskalliollakin tanssittiin jopa kahdella ulkolavalla. Tanssien lisäksi juhlaperinteeseen sisältyi puheita, hernerokkaa, kauneuskilpailu ja povareitakin.

Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta. Rukan juhannusperinteisiin kuuluvat mm. juhannuskoivujen pystyttäminen kylään, lipunnosto, juhannuspuhe ja juhannuskokko. Ravintola Zonen edessä on tarjolla ilmainen juhannussauna. Saunojia viihdyttää myös hanuristi. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin. Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi ovat avoinna klo 10 - 01.00.

Juhannustapahtumat 2016 Rukan ja Kuusamon Juhannus

Leppoisaa juhannusta 2017 Kolilla!

Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Kolin alueella juhannusta vietetään monin tavoin, laituritansseineen ja juhannuskokkoineen.

Bomban juhannus Pielisen rannalla 2017

Juhannusohjelmassa kisailuja, rantasaunat, juhannuskokko, lipunnosto ja juhannusmusiikkia.

JuhannusVirrat 2017

Virtain Juhannus on täynnä monipuolisia juhannustapahtumia - kokkoja, loimulohta, kirkkovenesoutuja, tanhuja, haitarinsoittoa ja juhannustansseja. Suomen virallisen juhannuskaupungin juhannuskokko poltetaan Myllyniemessä. Juhannusaattona juhlitaan lavatansseilla Hiekkarannan maineikkaassa huvikeskuksessa.

Juhannustapahtumat 2016 JuhannusVirrat 2017

Aavasaksan Juhannusjuhlat 2017 - Vaaran laitaa ylös ja alas

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.

Savon Sanomien Juhannusneito - Vesileppiksen juhannus - Kuopio 2017

Savon Sanomat valitsee perinteidensä mukaan Juhannusneidon myös vuodelle 2017. Juhannusneitokisan finaali on tällä kertaa Vesileppiksessä. Kisa on muotoutunut todella suosituksi ja tälläkin kertaa finaaliin odotetaan tuhansia katsojia. Juhannusneitokisan juontajana toimii vuoden 2011 Miss Suomi -finalisti Nina Mikkonen.

Juhannustapahtumat 2016 Vesileppiksen Juhannus 2017

Kilpisjärven Juhannus

Kilpisjärven elämyksellinen liikuntajuhannus - 72. juhannushiihto - suunnistusta ja vuorijuoksua - 23.6. - 25.6.2017

Kilpisjärven legendaarisin liikuntatapahtuma on vuodesta 1946 alkaen katkeamatta järjestetty juhannushiihto. Nyt on vuorossa 72. hiihtokisa! Hiihtomatka yleensä 250 m. Sarjoja sopivasti. Välineitä lainataan. Palkintoja paljon.

Juhannustapahtumat 2016 Kilpisjärven Liikuntajuhannus
Kesäaikaa

Helluntailaisten suuret juhannusjuhlat Mertiörannassa 22. - 25.6.2017

Puhujat varmistuvat lähiaikoina. Juhannuspäivänä Juhannusjuhla - Suomi 100 vuotta.

Juhannustapahtumat 2016 Mertiörannan Juhannusjuhlat

Kullankaivajien juhannuskilpailut Saariselällä 23. - 24.6.2017

Kultaperinne ry järjestää kullankaivajien juhannuskilpailut Saariselällä 23. - 24.6.2017. Juhannuskilpailut alkavat juhannusaattona klo 14.00 Majatalo Saariselän Panimon pihassa ONLINE karsinnoilla, joissa karsitaan 16 nopeinta juhannuspäivänä tapahtuvaan pudotus- ja ennakkokilpailuun.

Juhannustapahtumat 2016 Kullankaivajien juhannuskilpailut

Yle Hulahula

Yle Hulahula Suomi - Tulossa kaikkien aikojen juhannusjuhlat!

Yle toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ennennäkemättömän juhannuslähetyksen. Useiden tuntien suorassa Hulahula Suomi -lähetyksessä kierretään kaikenkokoisissa juhannusjuhlissa halki Suomen ja kootaan juhlijat koko maan kattavaan valtavaan yhteistanssiin. Kaikkien aikojen juhannusjuhliin on ilmoittautunut jo lähes 100 tapahtumaa ympäri Suomen.

Matka kaikkien aikojen juhannusjuhliin alkaa jo perjantaina 12. toukokuuta uuden Hulahula Suomi -ohjelmasarjan myötä. Juhannusaattona Yle TV1:n viiden tunnin suorassa tv-lähetyksessä kierretään yli 20 tuotantoyksikön mukana ympäri Suomen ja tutustutaan suomalaisten juhannuksen viettoon.

Juhannustapahtumat 2016 Yle: Hulahula Suomi

Hulahula Rovaniemi – juhannusjuhla Ounaskosken rannassa, Jätkänkynttiläsillan kupeessa 23.6.2017

Rovaniemellä vietetään kaikkien aikojen juhannusjuhlia pe 23.6. klo 17-22 Ounaskosken rannassa laulun, tanssin, hyvän ruuan ja kesäisten tekemisten merkeissä. Viiden tunnin mittainen tapahtuma kokoaa Jätkänkynttiläsillan kupeeseen kaikki Rovaniemellä kaupunkijuhannusta viettävät vauvasta vaariin ja mummoon. Tapahtuma on osa suurta Hulahula Suomi –kampanjaa, joten tapahtumasta nähtäneen pätkiä myös Ylen viisituntisessa suorassa juhannusaaton TV-lähetyksessä. Ilta huipentuu klo 22.00 koko Suomen yhteiseen tanssiin, kun ”lanteet pyörii hula hula” Robinin biisin tahtiin! Tarkoituksena on tehdä epävirallinen tanssin maailmanennätys. Tule mukaan juhannustanssiin, tyyli on vapaa!

Juhannustapahtumat 2016 Hulahula Rovaniemi – juhannusjuhla Ounaskosken rannassa, Jätkänkynttiläsillan kupeessa
Savonlinna
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Ekonomies


Savonlinna on Saimaan helmi

Savonlinna on tullut kuuluisaksi Olavinlinnastaan ja Oopperajuhlistaan. Savonlinnaa voidaan täydellä syyllä pitää Saimaan helmenä. Se on alueen kaupan, teollisuuden ja kulttuurin keskus, jokavuotisten oopperajuhlien upea näyttämö. Savonlinnalle antavat oman leimansa valkokylkiset sisävesilaivat ja ennen kaikkea iätön Olavinlinna, Saimaan saaret ja siniset vedet.

Savonlinnan juhannus

Savonlinnassa ja sen lähistöllä juhlitaan juhannusta, kuten kaikkialla Suomessa - kokkoja polttaen, tanssien ja juhannuksen tunnelmasta nauttien. Luonnollisesti, kun Saimaan rannoilla ollaan, voidaan juhannusta viettää myös laivaristeilyillä. Jo alusten nimet, kuten Elviira, Ieva, Kaunis Veera ja kuvassa yllä näkyvä Punkaharju virittävät juhannustunnelmiin.

Olavinlinna ja Savonlinnan Oopperajuhlat 2017

Savonlinnan Oopperajuhlat 7.7. - 4.8.2017. Oopperajuhlien avajaisviikonloppuna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Juhlavuoden kunniaksi vierailijatalot ovat nimekkäitä.

Juhannustapahtumat 2016 Savonlinnan Oopperajuhlat 2017

Möhkön Juhannus

Möhkö on kylä Ilomantsissa lähellä nykyistä Suomen ja Venäjän rajaa. Juhannuspäivän Juhannustanssit Möhkön Juhlalavalla 24.6.2017 alkaen klo 20. Tanssittamassa perinteisesti Tapsa ja Rami. Kokko syttyy klo 21.30. Manta on avoinna myöhään yöhön saakka. Museo on avoinna klo 11-20.

Juhannustapahtumat 2016 Möhkön Juhannus 2017
Juhannustapahtumat 2017 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 24.6.2017

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Posion Juhannus 2017

Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.

PowerParkin suuri kansainvälinen juhannusjuhla - Härmä

Raviurheilun suurkilpailu - Suomen suurimmat Juhannustanssit - Huvipuistoelämykset - Huippuartistit.

Juhannustapahtumat 2016 PowerParkin suuri kansainvälinen juhannusjuhla - Härmä
Juhannustapahtumat 2015 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 2017 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Manamansalon Juhannus 2017 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka.

Sieravuoren Juhannus, Eura 2017

Kaverit kasaan ja viettämään perinteistä Juhannusjuhlaa Sieravuoreen!. Meiltä löydät kaiken, mitä juhannukseltasi toivot – huippuartisteja, kesäistä järvimaisemaa, sekä tietenkin unohtumattoman tunnelman. Festareille pääset joka viikonloppu, mutta Juhannus on vaan kerran vuodessa! Sieravuoren Juhannus - Aitoa Juhannusjuhlaa vuodesta 1969!

Legendaarinen Sieravuoren Juhannus kokoaa jälleen uudet ja vanhat tuttavat Pyhäjärven rantaan. Yöttömiä öitä juhlitaan aamuun asti Suomen kärkiartistien ja uusien lupausten kera.

Juhannustapahtumat 2017 Sieravuoren Juhannus

Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt

Kesän kauneutta
HELSINGIN JUHANNUS

Seurasaaren juhannusvalkeat 23.6.2017 klo 16 - 01

Nostalginen kaupunkijuhannus Helsingissä. Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma. Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kokot ja tulet, tanssit ja leikit sekä juhannustaiat ja -häät. Nämä kaikki ja enemmänkin pääset kokemaan koko perheen juhlassa Seurasaaren juhannusvalkeilla. Suomalaisia juhannustapoja kunnioitetaan mm. käsityönäytösten, kansantanssin ja pelimannimusiikin voimin. Ja juhlitaanpa tapahtumassa yhtä onnellista hääpariakin. Illan ohjelma päättyy juhannustansseihin ja kokkojen polttoon, joita voi ihailla myös veneristeilyllä mereltä käsin.
Helsinki

Helsingin Juhannusristeilyt

Juhannusaaton 23.6.2017 iltaristeilyillä pääset ihailemaan Helsingin rannikon juhannuskokkoja ja upeita saaristomaisemia.

Juhannustapahtumat 2017 Helsingin Juhannusristeilyt
Helsinki

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kesäkuvat Helsingistä
Klikkaa kuviin, näet ne isoina - kaikki kuvat Copyright © ri Sa
Kilpisjärvi
Kilpisjärvi ja Markusfjellet 25.8.2016

Kilpisjärvi kohti kolmen valtakunnan rajapyykkiä, taustalla Markusfjellet Norjan puolella. Markusfjelletin korkeus on 1 541 metriä. Se on siten yli 200 metriä korkeampi, kuin Suomen korkein kohta, tunturi Halti - 1324 metriä.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Ingvarr Zhmakin
"Juhannusyönä pitää kolmikulmainen pelto kiertää kolmeen kertaan aivan alastomana. Kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan". - Kangasala

"Juhannusyönä oli tapana entisajan ämmien mennä kirnuamaan vettä muurahaispesän viereen paita hampaissa, että olisivat saaneet hyvän voi-onnen". - Kuhmoinen

"Kysytään sialta, joutuuko kysyjä naimisiin sinä vuonna. Jos sika rähähtää, niin sitten joutuu, jos ei puhu mitään, ei sitten joudukaan". - Akaa
*** tunturisusi.com linkit ***

"Jos juhannuskokon napapuu jää pystyyn ja muu kokko palaa, tulee polttajista vanhojapiikoja." - Janakkala

"Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan." - Haukivuori
"Kun heittää juhannusaattona vastan saunan katolle ja mihin päin tyvi kääntyy, sieltä päin tulee sulhasia. Jos tyvi kääntyy kirkolle päin, kuolee sinä vuotena". - Savitaipale

"Juhannuskokon poltettuaan hyppäävät tytöt lempeään nostaakseen kokon savun yli.". - Suistamo

"Juhannusyönä halkopinosta kahmaistaan pino halkoja, jotka lasketaan. Parillisen luvun saanut menee seuraavana naimisiin". - Saarijärvi