Juhannus
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä - Copyright © Carlos Torres


Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2016 - 1

Juhannustapahtumat 2016 Katso myös juhannustapahtumat 2


Juhannusjuhlat valitaan linkistöön sen mukaan, kuin niitä on mahdollista netistä löytää. Juhannusjuhlavalikoima on eräänlainen läpileikkaus juhannusjuhlistamme, joista löytyy jokaiselle jotakin. Vaikka et olisi itse menossa juhannuksena minnekään, niin tältä sivulta saat kivan kuvan siitä, miten Suomessa juhannusta juhlitaan. Juhannuksen 2016 juhannusjuhlat ilmaantuvat linkistöön pikkuhiljaa kevään 2016 kuluessa.

Eräiden, vuosittain toistuvien juhannusjuhlien otsikot ovat jo paikoillaan. Tarkemmat tapahtumatiedot sekä linkit otsikoiden alle ilmaantuvat nekin aikanaan.

Kalajoen Juhannus 23.6. - 25.6.2016

Kalajoen Juhannus juhlitaan Suomen Rivieralla, Kalajoen Hiekkasärkillä.

Tahko Juhannus

Tahko Juhannus, Kuopio 24.6. - 25.6.2016

Toista kertaa järjestettävä Savon suurin juhannusjuhla Tahko Juhannus on varmistanut ensimmäiset esiintyjät kesän 2016 festivaalille. Tahko Juhannuksessa tullaan näkemään huippusuosittu Cheek, hurjassa nosteessa oleva ja Madafakin Darra –hitistään tunnettu Roope Salminen & Koirat, upean paluun keikkalavoille tehnyt Chisu ja koko Suomen Vain Elämää –ohjelmassa hurmannut laulaja-lauluntekijä SANNI.

Juhannustapahtumat 2016 Tahko Juhannus 2016

Juhannusseurat 2016

Haapajärvellä, Hankasalmella, Hausjärvellä, Rautiosaaressa ja Siikajoella sijaitsevissa leirikeskuksissa järjestetään juhannuksen aikaan seurat. Seurat alkavat leirikeskuksissa juhannusaattona. Tarkemmat ohjelmat löytyvät kesäkuun Päivämies-lehdestä. (Suomen Rauhanyhdistykset)


Högtryck

Tolkkisten Tanssisaaren Juhannustanssit, Porvoo - 25.6.2016

Tanssisaari on tanssi- ja juhlapaikka Tolkkisissa Itä-Uudellamaalla, Porvoossa. Tolkkisten Vapaaehtoinen Palokunta ry omistaa ja hoitaa tanssipaikkaa. Tällä luonnonkauniilla paikalla on järjestetty juhlia jo yli sadan vuoden ajan. Tanssisaari on eniten tunnettu palokunnan kesätansseista. Juhannustanssien musiikista vastaa Högtryck Maarianhaminasta.

Juhannustapahtumat 2016 Tanssisaaren Juhannustanssit 2016
Juhannustapahtumat 2016 Högtryck - Tanssiyhtye Maarianhaminasta

Naantalin perinteinen Juhannus 2016

Tervetuloa viettämään valon ja keskikesän juhlaa Naantaliin!

Juhannustapahtumat 2016 Naantalin perinteinen Juhannus 2016
Suomi juhlii Juhannusta

Himos Juhannus, Jämsä 23.6. - 25.6.2016

Suomen suosituin juhannus vietetään jälleen Himoksella, jo 18. kertaa, vihdoinkin täysi-ikäisenä! Tsekkaa esiintyjät ja varmista pääsysi Himos Juhannukseen! Himospark, Jämsä.

Juhannustapahtumat 2016 Himos Juhannus 2016

Rukan ja Kuusamon Juhannus 2016

Perinteitä ja puuhaa koko perheelle! Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta. Rukan juhannusperinteisiin kuuluvat mm. juhannuskoivujen pystyttäminen kylään, lipunnosto, juhannuspuhe ja juhannuskokko. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin.

Leppoisaa juhannusta 2016 Kolilla!

Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Kolin alueella juhannusta vietetään monin tavoin, laituritansseineen ja juhannuskokkoineen.

Bomban juhannus Pielisen rannalla 2016

Juhannusohjelmassa kisailuja, rantasaunat, juhannuskokko, lipunnosto ja juhannusmusiikkia. Juhannusaattona 24.6. Unelmavävyt.

JuhannusVirrat 2016

Virtain Juhannus on täynnä monipuolisia juhannustapahtumia - kokkoja, loimulohta, kirkkovenesoutuja, tanhuja, haitarinsoittoa ja juhannustansseja. Suomen virallisen juhannuskaupungin juhannuskokko poltetaan Myllyniemessä.

Juhannustapahtumat 2016 JuhannusVirrat 2016

Nummirock Metal Festival - Kauhajoki 23.6 - 25.6.2016

Nummirock Metal Festival järjestetään Kauhajoen Nummijärvellä 23. - 25.6.2016 välisenä aikana. Vuonna 2016 tapahtuma järjestetään 30. kerran Nummirock-nimellä.

Juhannustapahtumat 2016 Nummirock Metal Festival - Kauhajoki 2016

Posion Juhannus 2016

Posion Juhannus 24.6 - 25.6.2016

Tapahtumapaikkana toimii vuonna 2016 Hotelli Posio sekä Posion monitoimihalli eli jäähalli. Esiintyjinä festareilla nähdään tänä vuonna mm. Turo's Hevi Gee, Alex Kunnari, Eini sekä Iskuporakone. Lisäksi perjantaina järjestetään Posion Pyrinnöllä karaoke-tanssit!

Juhannustapahtumat 2016 Facebook: Posion Juhannus

Hietaman juhannuskokko - Pönkäsen ranta, Äänekoski

Juhannusaattona pe 24.6.2016 klo 22.00 Pönkäsen rannassa, Kantoniementie 35. Säävaraus. Järj. Hietaman kylätoimikunta.
PowerParkin Juhannus 2016
Huvivaltio PowerParkin Juhannus 23.6. - 25.6.2016 - Kauhavan Alahärmä 2016

PowerParkin juhannus Härmässä 2016 laajenee kolmipäiväiseksi, kun koko perheen tapahtuma käynnistyy huippuesiintyjien vauhdittamana jo juhannusaatonaattona torstaina 23. kesäkuuta. Suomen ja Pohjoismaiden parhaiden artistien tahtiin tanssitaan myös juhannusaattona ja juhannuspäivänä. Kotimaisista tähtiesiintyjistä PowerParkin juhannuksessa esiintyvät ainakin Paula Koivuniemi, Popeda, Kyösti Mäki-Mattila & Varjokuva, Charles Blogman ja Tommy’s.

Ruotsista saapuu esiintymään huippusuosittu tanssiorkesteri Donnez ja Norjasta Dansebandet. Nuorista miehistä koostuva Donnez on kiertänyt Ruotsin tanssilavoja 15 vuotta ja skånelaisyhtye on palkittu tänä ja viime vuonna Ruotsin parhaana tanssiorkesterina. Dansebandet on myös useampaan kertaan palkittu Norjassa ja se on suosittu myös Hollannissa, Saksassa ja Itävallassa.

Juhannustapahtumat 2016 PowerPark Juhannus 2016
PowerPark on Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Alahärmässä sijaitseva monitoimipuisto, jonka yhtenä osana on huvipuisto. PowerParkiin kuuluu liikekeskus, hotelli, kaksi leirintäaluetta mökkeineen, Euroopan suurin kartinghalli, Mika Salon suunnittelema Mika Salo Circuit ulkokarting-rata, ratsastuskeskus, elokuvateatteri sekä huvipuistolaitteita niin pienille kuin isoillekin huvittelijoille.

Huvipuistosta löytyy muun muassa Suomen suurin puuvuoristorata, Suomen korkein maailmanpyörä ja 400 metriä pitkä vesivuoristorata ja vuoden 2015 uutuutena teräsvuoristorata joka kantaa nimeä Junker, rata kiihdyttää matkustajat 0-100 km/t huippunopeuteen vain 1,9 sekunnissa. (Wikipedia)
Lentäjien Juhannus, Kauhava 2016

Juhannustapahtumat 2015 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 2016

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Esakallio Somero

Someron Esakallion Juhannus 24.6.2016

Someron Esakallion suurlava saa juhannusaaton tähtiesiintyjikseen kaksi artistia maamme musiikkimaailman huipulta. Juhannusaaton tanssien tähtiartisteina ovat Jari Sillanpää ja Jorma Kääriäinen. Lisäksi lavalle nousee tanssikansan iloksi FBI-Beat.

Juhannustapahtumat 2016 Someron Esakallion Juhannus 24.6.2016

Juhannustapahtumat 2015 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 2016 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Juhannustapahtumat 2015 - Manamansalo

Näkymä Manamansalon rannoilta Oulujärvelle.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Jussi Linkola


Manamansalon Juhannus 2016 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka. Alue täyttyy suurimmalta osalta jo torstaina mökkimajoittujista ja karavaanariperheistä.

Sieravuoren Juhannus, Eura 2016

Sieravuoren Juhannus on legendaarinen juhannusfestivaali jo vuosikymmenten takaa. Tule kanssamme viettämään Sieravuoren Juhannusta perinteisiin kesämaisemiin Euran Sieravuoreen. Sieravuoresta löydät kaiken, mitä juhannukseltasi toivot - huippuartisteja, kesäistä maalaismaisemaa, sekä tietenkin unohtumattoman tunnelman.
Aavasaksan Juhannusjuhlat 2016 - Vaaran laitaa ylös ja alas

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.

Kuninkaanlähteen Juhannus 2016

Kuninkaanlähde on Kankaanpäässä Satakunnan maakunnassa sijaitseva lähde, virkistysalue ja matkailukeskus. Kuninkaanlähde sijaitsee Hämeenkankaalla noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Seikkailupuiston juhannusjuhla - Turku 2016

Pohjolan yö - Tapio Rautavaara - Sävel George de Godzinsky, Sanat Kaarlo Nuorvala

"Pohjolan yö
täynnä on kummaa taikaa.
Tuuli kun jängällä soi.
Mailleen kun painuvi koi.
Pohjolan yössä näin
kun olet vierelläin,
laulua Pohjan yöstä mä laulan
sinulle yksin vain.

Pohjolan kesäyön lempeät tuulet
ne laulunsa opetti mulle.
Pohjolan yössä nyt kauneimman lauluni
laulelen yksin vain sulle.
Pohjolan taivaskin tummuu,
kesäyön aurinko sammuu.
Mutta mun kaipuuni Pohjolan yöhön
ei milloinkaan.

Pohjolan yö
täynnä on kummaa taikaa.
Tuulet ja tunturit nuo,
jängät ja virtojen vuo,
laulavat laulujaan,
kutsuvat Pohjolaan.
Kairoille kauas
Pohjolan yöhön
kutsuvat kulkemaan."
Tivoli Sariolan Juhannustivoli 2016

Savon Sanomien Juhannusneito 2016

Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely, Rovaniemi Juhannus 2016

Lapin tango - Tamara Lund - Sävel Unto Mononen, Sanat Maj-Lis Könönen

"Lapin luonto luo outoa taikaa
se on kaunis ja vertaamaton
huiput vaarojen kauaksi hohtaa
ruska loistossaan kuin satu on.

Lapin muistan ja tunturit jylhät
sekä auringon tuon keskiyön
metsälampien välkkyvät silmät
talvi-iltojen tähtien vyön.

Kun kerran matkallain Lapin maahan eksyin
ei haihdu rinnastain outo taika tuo
mua kutsuu Lappi vain, sen tenho yksin
sen muisto mulle aina kaipuuta luo."


Juhannustapahtumat 2016 Katso lisää juhannustapahtumia
Juhannustyttö
*** tunturisusi.com linkit ***