Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2014

Juhannus lähestyy! Tätä tapahtumasivua päivitellään juhannukseen saakka.

Rukan ja Kuusamon Juhannus 20. - 22.6.2014

Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta ja ohjelmassa on muun muassa juhannussauna, tikanheittoa, juhannustervehdys ja juhannuskokon sytyttäminen. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin. Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi ovat avoinna klo 10 - 01.00.

Juhannuskoivujen pystytystalkoot, aikataulu varmistuu lähempänä ajankohtaa. Rukatontussa klo 14 rantakalaa ja lettuja, haitaritanssit illalla. Lipunnosto klo 18 Zonen edessä. Juhannuskokon sytyttäminen ja maammelaulu Pisteen edessä klo 22. Ilmainen sauna keskellä Rukan kylää.

Juhannustapahtumat 2014 Rukan ja Kuusamon Juhannus 2014

Juhannustapahtumat 2014 Katso YLE:n Elävän Arkiston "Juhannusyö Kuusamossa 1948"


Kilpisjärvi kutsuu! - Juhannus 20. - 22.6.2014

Enontekiön Kilpisjärven seutu tarjoaa maassamme ainutlaatuiset liikuntaolosuhteet ja -elämykset. Suomen jylhimmissä maisemissa, jossa korkeimpien tuntureiden huiput kohoavat jopa yli tuhanteen metriin meren pinnasta, on taas tarjolla hikisenlystikäs ja tervehenkinen – unohtumaton – juhannus! Kilpisjärven legendaarisin liikuntatapahtuma on vuodesta 1946 alkaen katkeamatta järjestetty juhannushiihto.

Juhannustapahtumat 2014 Kilpisjärven liikuntajuhannus 2014
Juhannustapahtumat 2014 Kilpisjärven liikuntajuhannus 2014

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva kissasta yllä - Copyright © Michael Holler
*Kuva juhannustytöistä oikealla - Copyright © Katinka Bille Lindahl
*Kuva juhannuksen viettäjistä alla, Espoo Pitkäjärvi - Copyright © Northsky71
Midsummer beauties
Juhannus
The Voice Juhannus Himosfestival 19. - 21.6.2014

Juhannuksen artistit: Cascada, Basshunter sekä Italo Brothers sekä lukuisat suomalaiset huippuartistit rytmittävät Juhannusta Himoksella.

Juhannustapahtumat 2014 The Voice Juhannus Himosfestival 2014

M/s Brahen Juhannusristeily Saimaalle 19. - 21.6.2014

Juhannusristeily m/s Brahella upeissa meri- ja järvimaisemissa on ikimuistoinen elämys, onhan yöttömän yön juhla vesillä kauneimmillaan. Upeita maisemia, kokkotulia, herkullista ruokaa, erikoisohjelmaa laivalla ja maissa sekä kesäyön taikaa. Astu laivaan ja nauti!

Juhannustapahtumat 2014 M/s Brahen Juhannusristeily Saimaalle 2014

Kalajoen Juhannus 19. - 21.6.2014

Kalajoen Hiekkasärkillä on Juhannusta vietetty jo 1930-luvulta lähtien. Viihtyisältä alueella löytyvät 3,5 kilometrin hiekkarannan lisäksi nykyään myös loistavat ravintola- ja majoituspalvelut, mökkikylä, Vesipuisto Jukupark sekä golfkenttä, joten monipuolinen lomailukeidas houkuttelee matkailijoita läpi kesäkauden.

Juhannustapahtumat 2014 Kalajoen juhannus 2014

Ylläksen Juhannus 19. - 22.6.2014

Ylläksen juhannusta vietetään huikeassa keskiyön auringonpaisteessa. Keskikesän juhlan huipentaa juhannuskokko. Yötöntä juhannusyötä ihaillaan kokon loimussa sekä Ylläksen huipulla että Äkäslompolon rannalla. Seuraa ilmoitteluamme.

Juhannustapahtumat 2014 Ylläksen juhannus 2014

Valtteri festival - Juhannus Tampereella 20. - 21.6.2014

Valtteri on Tampereella juhannuksena 2014 järjestettävä festivaali. Maksullisen osuuden lisäksi tapahtuma tarjoaa runsaasti ilmaisia keikkoja ja muuta oheisohjelmaa. Valtteri Festivalin tapahtuma-areenat ovat Tullinaukio sekä Tullikamarin Pakkahuone ja Klubi, Telakka ja Bar Passion.

Juhannustapahtumat 2014 Valtteri festival - Juhannus Tampereella 2014

Visulahden Juhannus Mikkeli 20. - 21.6.2014

Visulahden Juhannus on täynnä huikeita bändejä ja artisteja!

Juhannustapahtumat 2014 Visulahden Juhannus Mikkeli 2014 (Sivusto avataan pian)

Mansikkaharjun Juhannus Leppävirta 20.6.2014

Keskikesän juhlaa vietetään perinteisen leppoisasti Mansikkaharjulla juhannusaattona 20.6. klo 19.00 alkaen.
- tarjolla klo 19 alkaen mm. pyttipannua, makkaraa, savolaista juhannusrieskaa, makoisat letut hillolla, virvokkeita, jätskiä, ym.
- juhannuskokko klo 21 (säävaraus)
Lapsille paljon tekemistä ilmaiseksi, mm. suuri pomppulinna.

Juhannustapahtumat 2014 Mansikkaharjun Juhannus 2014

Juhannustyttö

Juhannustyttö vanhassa postikortissa sadan vuoden takaa.

All rights reserved
*Kuva - Copyright © JanetK.Design
Photo used with permission.


Juhannustapahtumat 2014 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 2014

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Juhannustapahtumat 2014 Turkansaaren Juhannusiltamat 2014

Juhannustapahtumat 2014 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 20. - 22.6.2014 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Juhannustapahtumat 2013 Juhannus Saarenmaalla 2014

Juhannustapahtumat 2014 - Manamansalo

Näkymä Manamansalon rannoilta Oulujärvelle.

Manamansalon Juhannus 2014 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka. Alue täyttyy suurimmalta osalta jo torstaina mökkimajoittujista ja karavaanariperheistä.

Juhannustapahtumat 2014 Manamansalon Juhannus 2014
Aavasaksan juhannus 2014

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Juhannustapahtumat 2014 Aavasaksan Juhannus 2014 - Linkki sivulle tulee aikanaan.
Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.
Juhannusneito
Juhannusneito Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Polina Glezova
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Saana ja Kilpisjärvi, sekä Turkansaari - Copyright Visit Finland
*Kuva Manamansalosta - Copyright Jussi Linkola


"Hiluja oli melkein joka tönössä, ja lavatanssit päälle, ja ne avoimet kapakat umpitäysiä. Ja loput menisivät huviloilleen ja kesämökeilleen tai saareen ja möyräisivät siellä juovuksissa. Jokaisen olisi mentävä johonkin, juhlittava, ryypättävä, iskettävä sussu, oltava kokolla, tanssipaikalla, kesämökillä, kuin jouluna kotona." (Hannu Salama)

"Neitsyt
Halusin hävitä pois,
sulautua sinuun juhannustaivas.
Halusin tulla sinuksi juhannusruoho."
(Arvo Turtiainen)
Viinan varoituksia vuodelta 1644 kaikille juhannuksenkin juhlijoille

Enämbi viina saattaa ihmisen tompelixi, wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax, turmele taidon, sytyttä hecuman, saatta capinan ja punaiset silmät: teke köyhäxi ja kiwuloisexi, ilmoitta salaisuudet, kohoitta Jumalan wihan, ja saattaa cadotuxen.

Sen tähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi. Juoda myös ilo picarit, eli iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty, cosca ylönpaltisus estetyxi tule, ja taito, tieto ja ymmärrys talles on, ja wircans töihin sovelias. Pitä siis waari otettaman, ettei yxikän määrä mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans (erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke, ja ei yhtäkän) ylidze sen Jumalisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuuden.

(Viinan varoituksia vuodelta 1644 Laurentius Petrin saarnakokoelmasta Selityxet Joca-Päiväisten Huomen- Ehto- ja Ruocalucuin eli Siunausten yxinkertasil Saamoil edespannut Laurentius Petri Aboico Minist. Verbi Dei in Loimi-Joki. A. 1644.)
Juhannusruusu
Suomen lippu Juhannusruusu eli Pimpinellaruusu - Rosa spinosissima "Plena" All rights reserved
*Kuva Copyright © Flickr/annsofic
Photo used with permission.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat oikealla, juhannusta Seurasaaressa Copyright © Irmeli Aro


Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on Ruotsin vallan aikainen merilinnoitus ja saaristolaivaston tukikohta. Linnoitus, jonka rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu yli 800 vakituista asukasta. Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyskohteista, jossa vierailee noin 700 000 kävijää vuosittain. Suomenlinna on myös yksi pääkaupunkiseudun suosituista juhannuskohteista.

Juhannustapahtumat 2012 Suomenlinna

Helsingin juhannus

Helsingin juhannuksessa on taikaa. Seurasaaren ja Suomenlinnan ohella Helsinki tarjoaa juhannuksen juhlijalle monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien myös Linnanmäen ja Korkeasaaren.

Seurasaaren juhannusvalkeat 20.6.2014 klo 18 - 01

Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma.

Juhannustapahtumat 2014 Seurasaaren juhannusvalkeat 2014
Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012
*** tunturisusi.com linkit ***