Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2015

Juhannus 2015 alkaa lähestyä ja sijoitamme tänne tapahtumia sitä mukaa, kuin niiden nettisivut ilmestyvät.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Jani Vienonen

*Kuva juhannustytöstä koirineen oikealla - Copyright © Mats Adamczak
Juhannus
Suomi juhlii Juhannusta Juhannustapahtumat 2015 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 2015

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Juhannustapahtumat 2015 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 19. - 21.6.2015 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Juhannustapahtumat 2013 Juhannus Saarenmaalla 2015

Juhannustapahtumat 2015 - Manamansalo

Näkymä Manamansalon rannoilta Oulujärvelle.

Manamansalon Juhannus 2015 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka. Alue täyttyy suurimmalta osalta jo torstaina mökkimajoittujista ja karavaanariperheistä.

Juhannustapahtumat 2015 Manamansalon Juhannus 2015
Aavasaksan Juhannus 2015

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.
Vossikka
Vossikka-ajoa Kuopiossa kesäkuussa 2014 Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Visit Lakeland
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Saana ja Kilpisjärvi, sekä Turkansaari - Copyright Visit Finland
*Kuva Manamansalosta - Copyright Jussi Linkola


"Hiluja oli melkein joka tönössä, ja lavatanssit päälle, ja ne avoimet kapakat umpitäysiä. Ja loput menisivät huviloilleen ja kesämökeilleen tai saareen ja möyräisivät siellä juovuksissa. Jokaisen olisi mentävä johonkin, juhlittava, ryypättävä, iskettävä sussu, oltava kokolla, tanssipaikalla, kesämökillä, kuin jouluna kotona." (Hannu Salama)

"Neitsyt
Halusin hävitä pois,
sulautua sinuun juhannustaivas.
Halusin tulla sinuksi juhannusruoho."
(Arvo Turtiainen)
Viinan varoituksia vuodelta 1644 kaikille juhannuksenkin juhlijoille

Enämbi viina saattaa ihmisen tompelixi, wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax, turmele taidon, sytyttä hecuman, saatta capinan ja punaiset silmät: teke köyhäxi ja kiwuloisexi, ilmoitta salaisuudet, kohoitta Jumalan wihan, ja saattaa cadotuxen.

Sen tähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi. Juoda myös ilo picarit, eli iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty, cosca ylönpaltisus estetyxi tule, ja taito, tieto ja ymmärrys talles on, ja wircans töihin sovelias. Pitä siis waari otettaman, ettei yxikän määrä mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans (erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke, ja ei yhtäkän) ylidze sen Jumalisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuuden.

(Viinan varoituksia vuodelta 1644 Laurentius Petrin saarnakokoelmasta Selityxet Joca-Päiväisten Huomen- Ehto- ja Ruocalucuin eli Siunausten yxinkertasil Saamoil edespannut Laurentius Petri Aboico Minist. Verbi Dei in Loimi-Joki. A. 1644.)
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat oikealla, juhannusta Seurasaaressa Copyright © Irmeli Aro


Helsingin Juhannus 2015

Helsingin juhannuksessa on taikaa. Seurasaaren ja Suomenlinnan ohella Helsinki tarjoaa juhannuksen juhlijalle monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien myös Linnanmäen ja Korkeasaaren.

Seurasaaren juhannusvalkeat 19.6.2015 klo 18 - 01

Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma. Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kokot ja tulet, tanssit ja leikit sekä juhannustaiat ja –häät. Nämä kaikki ja enemmänkin pääset kokemaan koko perheen juhlassa Seurasaaren juhannusvalkeilla. Suomalaisia juhannustapoja kunnioitetaan mm. käsityönäytösten, kansantanssin ja pelimannimusiikin voimin. Ja juhlitaanpa tapahtumassa yhtä onnellista hääpariakin. Illan ohjelma päättyy juhannustansseihin ja kokkojen polttoon, joita voi ihailla myös veneristeilyllä mereltä käsin.

Juhannustapahtumat 2015 Seurasaaren juhannusvalkeat 2015

Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on Ruotsin vallan aikainen merilinnoitus ja saaristolaivaston tukikohta. Linnoitus, jonka rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu yli 800 vakituista asukasta. Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyskohteista, jossa vierailee noin 700 000 kävijää vuosittain. Suomenlinna on myös yksi pääkaupunkiseudun suosituista juhannuskohteista.

Juhannustapahtumat 2015 Suomenlinna
Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012
*** tunturisusi.com linkit ***