Menu
Juhannus
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat yllä - Copyright © Carlos Torres


Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2017

Listaamme juhannustapahtumia kevään 2017 kuluessa sitä mukaa, kuin tapahtumien sivuja tulee nettiin.

S/S Ukkopekan Juhannus

S/S Ukkopekan Juhannus 2017

Höyrylaiva s/s Ukkopekan Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.

Kalajoen Juhannus 2017

Kalajoen Juhannus juhlitaan Suomen Rivieralla, Kalajoen Hiekkasärkillä. Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.

Juhannustapahtumat 2016 Kalajoen Juhannus 2017

Tahko Juhannus

Tahko Juhannus, Kuopio 23.6. - 24.6.2017

Kolmatta kertaa järjestettävä Savon suurin juhannusjuhla Tahko Juhannus vietetään Tahko Event Parkissa 23.-24.6.2017. Viime kesänä 8 000 vierasta Tahko Event Parkin upeisiin puitteisiin kerännyt festivaali laskee myyntiin nyt joululiput Tahkon talvikauden avajaisten yhteydessä ja tekee ensimmäiset artistijulkaisunsa.

Juhannustapahtumat 2016 Tahko Juhannus 2017Naantalin perinteinen Juhannus 2017

Tervetuloa viettämään valon ja keskikesän juhlaa Naantaliin!
Suomi juhlii Juhannusta

Suomi juhlii Juhannusta

Himos Juhannus, Jämsä 22.6. - 24.6.2017

Suomen suosituin juhannus vietetään jälleen Himoksella, jo 19. kertaa. Keskikesän ykköstapahtumiin kuuluva Himos Juhannus ottaa varaslähdön kesään keskellä pimeintä talvea. Tsekkaa esiintyjät ja varmista pääsysi Himos Juhannukseen! Himospark, Jämsä.

Juhannustapahtumat 2016 Himos Juhannus 2017

Rukan ja Kuusamon Juhannus 2017

Perinteitä ja puuhaa koko perheelle! Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta. Rukan juhannusperinteisiin kuuluvat mm. juhannuskoivujen pystyttäminen kylään, lipunnosto, juhannuspuhe ja juhannuskokko. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin.

Leppoisaa juhannusta 2017 Kolilla!

Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Kolin alueella juhannusta vietetään monin tavoin, laituritansseineen ja juhannuskokkoineen.

Bomban juhannus Pielisen rannalla 2017

Juhannusohjelmassa kisailuja, rantasaunat, juhannuskokko, lipunnosto ja juhannusmusiikkia.

JuhannusVirrat 2017

Virtain Juhannus on täynnä monipuolisia juhannustapahtumia - kokkoja, loimulohta, kirkkovenesoutuja, tanhuja, haitarinsoittoa ja juhannustansseja. Suomen virallisen juhannuskaupungin juhannuskokko poltetaan Myllyniemessä. Juhannusaattona juhlitaan lavatansseilla Hiekkarannan maineikkaassa huvikeskuksessa.

Juhannustapahtumat 2016 JuhannusVirrat 2017
Juhannustapahtumat 2017 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 24.6.2017

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Posion Juhannus 2017

Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.

Someron Esakallion Juhannus 2017

Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.
Juhannustapahtumat 2015 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 2017 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Juhannustapahtumat 2017 - Manamansalo

Näkymä Manamansalon rannoilta Oulujärvelle.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Jussi Linkola


Manamansalon Juhannus 2017 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka.

Sieravuoren Juhannus, Eura 2017

Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.
Savonlinna
Savonlinna on Saimaan helmi

Savonlinna on tullut kuuluisaksi Olavinlinnastaan ja Oopperajuhlistaan. Savonlinnaa voidaan täydellä syyllä pitää Saimaan helmenä. Se on alueen kaupan, teollisuuden ja kulttuurin keskus, jokavuotisten oopperajuhlien upea näyttämö. Savonlinnalle antavat oman leimansa valkokylkiset sisävesilaivat ja ennen kaikkea iätön Olavinlinna, Saimaan saaret ja siniset vedet.
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Ekonomies


Savonlinnan juhannus

Savonlinnassa ja sen lähistöllä juhlitaan juhannusta, kuten kaikkialla Suomessa - kokkoja polttaen, tanssien ja juhannuksen tunnelmasta nauttien. Luonnollisesti, kun Saimaan rannoilla ollaan, voidaan juhannusta viettää myös laivaristeilyillä. Jo alusten nimet, kuten Elviira, Ieva, Kaunis Veera ja kuvassa yllä näkyvä Punkaharju virittävät juhannustunnelmiin.
Olavinlinna
Olavinlinna

Olavinlinna, kuvassa juhannuksen 2015 aikoihin. Linna on Savonlinnan ja koko maakunnan tärkein nähtävyys. Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa.

Ensimmäiset oopperajuhlat järjestettiin Olavinlinnassa kesällä 1912. Kun maailmalla mainetta niittänyt taiteilija Aino Ackté kävi 1907 Olavinlinnassa järjestetyssä isänmaallisessa juhlatilaisuudessa, hän oivalsi heti kuinka verrattomat puitteet vuonna 1475 rakennettu linna tarjoaisi oopperajuhlille. "Yliluonnollisen ihanan järvimaiseman" keskellä kohoava romanttinen linna vetoaisi hänen mielestään keneen tahansa ja olisi siksi ihanteellinen näyttämö kukoistukseen puhkeamassa olleen Suomen säveltaiteen esittelemiseksi. Nykyään Olavinlinnan katsomo on katettu ja istumapaikkoja on 2 264 kpl. (Savonlinnan Oopperajuhlat)
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Ekonomies


Olavinlinna juhannuksena 2017

Juhannusohjelma ei ole vielä tiedossa.

Olavinlinna ja Savonlinnan Oopperajuhlat 2017

Savonlinnan Oopperajuhlat 7.7. - 4.8.2017. Oopperajuhlien avajaisviikonloppuna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Juhlavuoden kunniaksi vierailijatalot ovat nimekkäitä.

Juhannustapahtumat 2016 Savonlinnan Oopperajuhlat 2017
Aavasaksan Juhannusjuhlat 2017 - Vaaran laitaa ylös ja alas

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.
Savon Sanomien Juhannusneito 2017

Savon Sanomat valinnee perinteidensä mukaan Juhannusneidon myös vuodelle 2017.
Juhannustyttö
*** tunturisusi.com linkit ***