Juhannus
Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2015

Juhannus 2015 alkaa lähestyä ja sijoitamme tänne tapahtumia sitä mukaa, kuin niiden nettisivut ilmestyvät.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Jani Vienonen


Kalajoen Juhannus 18.6. - 20.6.2015

Seuraa Kalajoen Juhannuksen sivuja sillä helmikuun alusta alkaa infoa tulla tapahtumasta ja sen artisteista. Lipunmyynti käynnistyy maaliskuun aikana. Kalajoen Juhannus on saamassa merkittäviä uudistuksia, joista tiedotetamme sivustoillamme ja facebookissa.

Juhannustapahtumat 2015 Kalajoen Juhannus 2015

Ylläksen Juhannus, Kolari 18.6. - 21.6.2015

Ylläksellä riittää juhannuksena tekemistä laidasta laitaan! Yötöntä juhannusyötä ihaillaan kokon loimussa molemmin puolin tunturia. Perinteiset Yöttömän yön jokamiesajot kutsuvat taas autoilun ystäviä Juvakaisen radalle.

Juhannustapahtumat 2015 Ylläksen Juhannus 2015

Valtteri Festival - Juhannus Tampereella 19.6. - 20.6.2015

Kaiken kaikkiaan juhannuksen 2015 juhlissa tullaan näkemään yli 20 bändiä ja artistia!

Juhannustapahtumat 2015 Valtteri Festival - Juhannus Tampereella 2015

Himos Juhannus, Jämsä 18.6. - 20.6.2015

Tsekkaa esiintyjät ja varmista pääsysi Himos Juhannukseen! Himospark, Jämsä.

Himos Juhannus

Juhannustapahtumat 2015 Himos Juhannus 2015


Rukan ja Kuusamon Juhannus 19.6. - 21.6.2015

Perinteitä ja puuhaa koko perheelle! Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta. Rukan juhannusperinteisiin kuuluvat mm. juhannuskoivujen pystyttäminen kylään, lipunnosto, juhannuspuhe ja juhannuskokko. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin. Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi ovat avoinna klo 10.00 - 01.00.

Juhannustapahtumat 2015 Rukan ja Kuusamon Juhannus 2015
Posion Juhannus

Posion Juhannus 18.6. - 20.6.2015

Posion Juhannus -festaritapahtuma teki paluun viime vuonna 2014 ja saa nyt jatkoa! Tapahtumapaikkana toimii vuonna 2015 Hotelli Posio sekä Posion monitoimihalli eli jäähalli. Esiintyjinä festareilla nähdään tänä vuonna mm. Antti Tuisku, Anne Mattila, Myon, 101 sekä Bad Boys Blue.

Juhannustapahtumat 2015 Posion Juhannus 2015

Tahko Juhannus -festivaali 19.6. - 20.6.2015

Savon alueen festivaalikenttä täydentyy tänä kesänä upouudella festivaalilla! Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tahko Juhannus -festivaali vietetään Tahkovuoren hellässä syleilyssä 19. - 20.6.2015, Piazzan ja Break Sokos Hotel Tahkon välittömässä läheisyydessä.

Juhannustapahtumat 2015 Tahko Juhannus -festivaali 2015

Helluntaikansan Juhannusjuhlat Mertiörannassa Jämijärvellä 19.6. - 21.6.2015

Kesän 2015 juhannusjuhlat pidetään Mertiörannassa Jämijärvellä.

Juhannustapahtumat 2015 Helluntaikansan Juhannusjuhlat 2015
Lentäjien juhannus
Suomi juhlii Juhannusta

Lentäjien Juhannus, Kauhava 19.6. - 20.6.2015

Edellisen kerran vuonna 2012 järjestetty Lentäjien Juhannus palaa rytinällä tapahtumakartalle tänä kesänä. Tapahtuma järjestetään entisen Kauhavan Lentosotakoulun alueella kaksipäiväisenä, ja kansainvälinen huikea ilmailuohjelma nähdään sekä perjantaina että lauantaina. Paikalle on luvassa myös kova artistikattaus. Tapahtumassa nähdään muun muassa tulevana kesänä harvakseltaan keikkaileva suomirockin konkari Kolmas Nainen.

Vuonna 1945 perustettu Lentäjien Juhannus saa jatkoa 19.–20. kesäkuuta. Tapahtumaa puuhataan sekä uuden. että vanhan organisaation voimin. Vanhat tapahtuma-ammattilaiset rakentavat vahvaa ohjelmistoa ilmailupuolella, ja Loud N’ Live Promotions on ottanut haltuunsa viihdepuolen tuotannon. Tapahtuman lento-ohjelma tulee olemaan menneiden vuosien tapaan laaja ja näyttävä. Sekä kotimaan että kansainvälisten sankareiden toteuttama näytös taivaalla koetaan tapahtuman kumpanakin päivänä. Lento-ohjelma julkaistaan maalis-huhtikuun aikana.

Lisäksi tapahtumassa on luvassa mittava kärkiartisteja lavalle tuova festivaali molemmille päiville. Pauli Hanhiniemen luotsaama Kolmas Nainen saapuu Kauhavalle vetämään yhden kesän harvoista keikoistaan. Lavalle nousevat myös suomirockin ikijyrä Popeda, tummaääninen iskelmäkuningatar Paula Koivuniemi, räjähdysmäiseen suosioon Vain elämää -ohjelmasta ponnistanut Juha Tapio, karismaattinen teinitähti Robin sekä etelä-pohjanmaalaista paikallisväriä edustava Elonkerjuu.

Lentäjien Juhannuksen festivaalipuolelle nousee kaksi lavaa. Päälavan lisäksi lentokonehalliin pystytetään ysärilava, jolla esiintyy eurodancen huippunimiä. Lavan toistaiseksi julkistettuihin kiinnityksiin kuuluvat ruotsalaiset Basic Element, Pandora ja Günther sekä kotimaan tähdet Waldo, Movetron ja Dj Matti Airaksinen. Myös viihdeohjelmaan saadaan kevään mittaan lisäyksiä.

Juhannustapahtumat 2015 Lentäjien Juhannus, Kauhava 2015

Suojalan Juhannus

Suojalan Juhannus 19.6. - 20.6.2015

Tervetuloa kanssamme juhlimaan keskikesän odotetuimpia juhlia idyllisen kauniille Mannerveden äärelle Pyhärannan Rohdaisiin! Suojalan juhannusjuhlat järjestetään ensimmäisen kerran pe 19.6.2015 - la 20.6.2015. Suojalan juhannuksesta löydät maan kärkipään artistit unohtamatta juhannuksen perinteistä juhannuskokkoa. Yöttömiä öitä juhlitaan aamun pikkutunneille asti. Suojalan juhannuksen ohjelmisto on valittu huolella laatuun, monipuolisuuteen ja vetovoimaisuuteen perustuen.

Juhannustapahtumat 2015 Suojalan Juhannus 2015
Naantalin perinteinen Juhannus 18.6. - 20.6.2015

Tervetuloa viettämään valon ja keskikesän juhlaa Naantaliin!

Juhannustapahtumat 2015 Naantalin Juhannus 2015

Juhannustapahtumat 2015 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 2015

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Juhannusaattona ohjelmassa on yhteislaulua, pelimannimusiikkia, tervahaudan sytytys ja tanssia.

Juhannustapahtumat 2015 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 19.6. - 21.6.2015 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Juhannustapahtumat 2015 Juhannus Saarenmaalla 2015

Juhannustapahtumat 2015 - Manamansalo

Näkymä Manamansalon rannoilta Oulujärvelle.

Manamansalon Juhannus 2015 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka. Alue täyttyy suurimmalta osalta jo torstaina mökkimajoittujista ja karavaanariperheistä.

Juhannustapahtumat 2015 Manamansalon Juhannus 2015

Sieravuoren juhannus 2015

Sieravuoren Juhannus, Eura 18.6. - 20.6.2015

Sieravuoren Juhannus on legendaarinen juhannusfestivaali jo vuosikymmenten takaa. Tule kanssamme viettämään Sieravuoren Juhannusta perinteisiin kesämaisemiin Euran Sieravuoreen. Sieravuoresta löydät kaiken, mitä juhannukseltasi toivot - huippuartisteja, kesäistä maalaismaisemaa, sekä tietenkin unohtumattoman tunnelman.

Juhannustapahtumat 2015 Sieravuoren Juhannus 2015
Radalle com Juhannus Kemora
Juhannustyttö
Aavasaksan Juhannus 2015

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.
Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely, Rovaniemi Juhannus 20.6. - 21.6.2015

Näyttelypaikkana toimii Napapiirin messualue.

Juhannustapahtumat 2015 Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely, Rovaniemi Juhannus 2015

Juhannustanssit, Rääkkylä, Kivisalmen lava 17.6.2015

Myytävänä arpoja, kahvia, limpparia ja pullaa. Sään salliessa poltetaan kokko. Järjestäjänä Keski-Karjalan Kehitysvammaisten Tuki ry.

Juhannustapahtumat 2015 Juhannustanssit, Rääkkylä, Kivisalmen lava Juhannus 2015
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Saana ja Kilpisjärvi, sekä Turkansaari - Copyright Visit Finland
*Kuva Manamansalosta - Copyright Jussi Linkola


"Hiluja oli melkein joka tönössä, ja lavatanssit päälle, ja ne avoimet kapakat umpitäysiä. Ja loput menisivät huviloilleen ja kesämökeilleen tai saareen ja möyräisivät siellä juovuksissa. Jokaisen olisi mentävä johonkin, juhlittava, ryypättävä, iskettävä sussu, oltava kokolla, tanssipaikalla, kesämökillä, kuin jouluna kotona." (Hannu Salama)

"Neitsyt
Halusin hävitä pois,
sulautua sinuun juhannustaivas.
Halusin tulla sinuksi juhannusruoho."
(Arvo Turtiainen)
Viinan varoituksia vuodelta 1644 kaikille juhannuksenkin juhlijoille

Enämbi viina saattaa ihmisen tompelixi, wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax, turmele taidon, sytyttä hecuman, saatta capinan ja punaiset silmät: teke köyhäxi ja kiwuloisexi, ilmoitta salaisuudet, kohoitta Jumalan wihan, ja saattaa cadotuxen.

Sen tähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi. Juoda myös ilo picarit, eli iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty, cosca ylönpaltisus estetyxi tule, ja taito, tieto ja ymmärrys talles on, ja wircans töihin sovelias. Pitä siis waari otettaman, ettei yxikän määrä mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans (erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke, ja ei yhtäkän) ylidze sen Jumalisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuuden.

(Viinan varoituksia vuodelta 1644 Laurentius Petrin saarnakokoelmasta Selityxet Joca-Päiväisten Huomen- Ehto- ja Ruocalucuin eli Siunausten yxinkertasil Saamoil edespannut Laurentius Petri Aboico Minist. Verbi Dei in Loimi-Joki. A. 1644.)
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat oikealla, juhannusta Seurasaaressa Copyright © Irmeli Aro


Helsingin Juhannus 2015

Helsingin juhannuksessa on taikaa. Seurasaaren ja Suomenlinnan ohella Helsinki tarjoaa juhannuksen juhlijalle monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien myös Linnanmäen ja Korkeasaaren.

Seurasaaren juhannusvalkeat 19.6.2015 klo 18 - 01

Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma. Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kokot ja tulet, tanssit ja leikit sekä juhannustaiat ja –häät. Nämä kaikki ja enemmänkin pääset kokemaan koko perheen juhlassa Seurasaaren juhannusvalkeilla. Suomalaisia juhannustapoja kunnioitetaan mm. käsityönäytösten, kansantanssin ja pelimannimusiikin voimin. Ja juhlitaanpa tapahtumassa yhtä onnellista hääpariakin. Illan ohjelma päättyy juhannustansseihin ja kokkojen polttoon, joita voi ihailla myös veneristeilyllä mereltä käsin.

Juhannustapahtumat 2015 Seurasaaren juhannusvalkeat 2015

Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on Ruotsin vallan aikainen merilinnoitus ja saaristolaivaston tukikohta. Linnoitus, jonka rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu yli 800 vakituista asukasta. Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyskohteista, jossa vierailee noin 700 000 kävijää vuosittain. Suomenlinna on myös yksi pääkaupunkiseudun suosituista juhannuskohteista.

Juhannustapahtumat 2015 SuomenlinnaUrsulan Juhannus

Kokko keskellä kylää. Tervetuloa kaupungin keskeisimmälle juhannuskokolle!

Juhannustapahtumat 2015 Ursulan Juhannus 2015

Juhannusjuhla Pitäjänmäen kirkon sisäpihalla 19.6.2015

Tule viettämään juhannusta Pitäjänmäen kirkon terassille! Ilta alkaa lipunnostolla klo 18, jonka jälkeen yhdessäoloa, grillausta, kesäistä musiikkia ja lopuksi iltahartaus.

Juhannustapahtumat 2015 Juhannusjuhla Pitäjänmäen kirkon sisäpihalla 2015

Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012 Juhannustapahtumat 2012
*** tunturisusi.com linkit ***