Menu
Juhannus
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, kukkaseppeltyttö yllä Copyright © Bengt Nyman
Suomen lippu JUHANNUSTAPAHTUMAT 2018

Keräilemme ja täydentelemme tapahtumatietoja pitkin kevättä 2018 - käy aina kurkkaamassa.

Esakallion Juhannus, Somero - 2018

Odotamme lisäinfoa.

S/S Ukkopekan Juhannus

S/S Ukkopekan Juhannus 2018

Odotamme lisäinfoa.

Kalajoen Juhannus 2018

Kalajoen Juhannus juhlitaan Suomen Rivieralla, Kalajoen Hiekkasärkillä. Odotamme lisäinfoa.

Tahko Juhannus

Tahko Juhannus, Kuopio 21.6. - 23.6.2018

Kaksipäiväinen festivaali polkaisee Juhannuksen käyntiin jo torstaina kesällä 2018. Järjestyksessään neljäs Tahko Juhannus järjestetään 21.-23.6.2018 eli yleisö saa nauttia juhannusfestivaalista jopa kolmen päivän ajan.

Juhannustapahtumat 2018 Tahko Juhannus 2018

Naantalin perinteinen Juhannus 2018

Tervetuloa viettämään valon ja keskikesän juhlaa Naantaliin!

Tahko Juhannus

Raumanmeren Juhannus 21.6. - 23.6.2018

Raumanmeren Juhannus juhlitaan Rauman Otanlahdessa 21.- 23. kesäkuuta. Mukana juhannuksen bileissä mm. JVG, Apulanta, Pikku G, Darude, Roope Salminen & Koirat, Burak Yeter (TR), Kaija Koo, Movetron sekä Jenni Vartiainen.

Juhannustapahtumat 2018 Raumanmeren Juhannus

Suomi juhlii Juhannusta

Himos Juhannus, Jämsä 21.6. - 23.6.2018

Himos Juhannus juhlii 20 vuotista taivaltaan. Tapahtuman ensimmäinen artistijulkaisu on legendaarinen Tiktak, joka nousee festarilavoille 10 vuoden tauon jälkeen. Lisää artistijulkaisuja luvassa tammikuussa 2018!

Juhannustapahtumat 2018 Himos Juhannus 2018

Rukan ja Kuusamon Juhannus 21.6. - 24.6.2018

Sotien jälkeen panostettiin juhlakulttuurin nostamiseen, ja Rukan Juhannuskalliollakin tanssittiin jopa kahdella ulkolavalla. Tanssien lisäksi juhlaperinteeseen sisältyi puheita, hernerokkaa, kauneuskilpailu ja povareitakin.

Rukan Kylässä koko perhe voi juhlia juhannusta. Rukan juhannusperinteisiin kuuluvat mm. juhannuskoivujen pystyttäminen kylään, lipunnosto, juhannuspuhe ja juhannuskokko. Ravintola Zonen edessä on tarjolla ilmainen juhannussauna. Saunojia viihdyttää myös hanuristi. Juhannustansseja tanssitaan sekä perinteiseen tyyliin että listahittien tahtiin. Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi ovat avoinna klo 10 - 01.00.

Juhannustapahtumat 2018 Rukan ja Kuusamon Juhannus

Leppoisaa juhannusta 2018 Kolilla!

Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Kolin alueella juhannusta vietetään monin tavoin, laituritansseineen ja juhannuskokkoineen.

Bomban juhannus Pielisen rannalla 2018

Juhannusohjelmassa kisailuja, rantasaunat, juhannuskokko, lipunnosto ja juhannusmusiikkia. Odotamme lisäinfoa.

JuhannusVirrat 2018

Virtain Juhannus on täynnä monipuolisia juhannustapahtumia - kokkoja, loimulohta, kirkkovenesoutuja, tanhuja, haitarinsoittoa ja juhannustansseja. Suomen virallisen juhannuskaupungin juhannuskokko poltetaan Myllyniemessä. Juhannusaattona juhlitaan lavatansseilla Hiekkarannan maineikkaassa huvikeskuksessa. Odotamme lisäinfoa.

Savon Sanomien Juhannusneito - Kuopio 2018

Savon Sanomat valitsee perinteidensä mukaan Juhannusneidon myös vuodelle 2018. Odotamme lisäinfoa.

Kilpisjärven Juhannus

Kilpisjärven elämyksellinen liikuntajuhannus - 73. juhannushiihto - suunnistusta ja vuorijuoksua - 22.6. - 24.6.2018

Kilpisjärven legendaarisin liikuntatapahtuma on vuodesta 1946 alkaen katkeamatta järjestetty juhannushiihto. Nyt on vuorossa 73. hiihtokisa! Hiihtomatka yleensä 250 m. Sarjoja sopivasti. Välineitä lainataan. Palkintoja paljon.

Juhannustapahtumat 2017 Kilpisjärven Liikuntajuhannus

Kesäaikaa

Kullankaivajien juhannuskilpailut Saariselällä 2018

Juhannustapahtumat 2018 Kullankaivajien juhannuskilpailut Saariselällä 2018

Pyhän tunturijuhannus 2018 - Pyhätunturi, Luosto, Pelkosenniemi

Pyhän juhannukseen sisältyy mukavaa yhdessäoloa, elävää musiikkia ja perinteinen lipunnosto. Odotamme lisäinfoa.

Olavinlinna
Juhannus Saimaalla

Tule viettämään perinteistä, suomalaista juhannusta Saimaan rannalle ja Savonlinnan seudulle. Nauti tapahtumista, risteilyistä sekä yöttömästä yöstä.

Hyppää risteilylaivan kyytiin ihastelemaan kokkoja ja Saimaa-maisemaa, tai piipahda seudun useissa juhannusjuhlissa. Juhannuksen aikaan voit vierailla myös Olavinlinnassa, Johanna Oraksen taidekartanossa tai Suomen Metsämuseo Lustossa. Lapsille mukavaa puuhaa löytyy Vesi ja puuhapuisto Kesämaasta.

Onnellisten saarella Savonlinnan keskustassa järjestetään juhannuksen joogaretriitti. Keho ja mieli ovat taatusti tasapainossa Saimaan rantamaisemissa tehtyjen jooga- ja mediataatioharjoitusten jälkeen!

Juhannustapahtumat 2016 Juhannus Saimaalla 2018

Savonlinna on Saimaan helmi

Savonlinna on tullut kuuluisaksi Olavinlinnastaan ja Oopperajuhlistaan. Savonlinnaa voidaan täydellä syyllä pitää Saimaan helmenä. Se on alueen kaupan, teollisuuden ja kulttuurin keskus, jokavuotisten oopperajuhlien upea näyttämö. Savonlinnalle antavat oman leimansa valkokylkiset sisävesilaivat ja ennen kaikkea iätön Olavinlinna, Saimaan saaret ja siniset vedet.

Olavinlinna ja Savonlinnan Oopperajuhlat 2018

Savonlinnan Oopperajuhlat 6.7. - 4.8.2018. Täydellisen romanttinen oopperakesä. Kesä 2018 on oopperanystävän unelmien täyttymys: Olavinlinnan illoissa soivat suuret romanttiset klassikot, jotka koskettavat, puhuttelevat ja viihdyttävät ikiaikaisilla aiheillaan.

Juhannustapahtumat 2016 Savonlinnan Oopperajuhlat 2018

Juhannustapahtumat 2018 - Turkansaari Oulu

Turkansaaren Juhannusiltamat 2018

Turkansaari on saari Oulujoessa, Oulun kaupungin alueella. Turkansaaren kesään kuuluu perinteiset koko perheen juhannusiltamat. Odotamme lisäinfoa.

PowerParkin suuri kansainvälinen juhannusjuhla - Härmä

Raviurheilun suurkilpailu - Suomen suurimmat Juhannustanssit - Huvipuistoelämykset - Huippuartistit. Odotamme lisäinfoa.

Leif Lindeman

Leif Lindeman

Leif Lindeman juhannuksena 2018 - odotamme lisäinfoa.

Juhannustapahtumat 2016 Leif Lindeman - keikkakalenteri

Aavasaksan Juhannusjuhlat 2018 - Vaaran laitaa ylös ja alas

Aavasaksa on vaara Ylitornion kunnassa, Tornionjoen varressa 70 kilometrin päässä Torniosta ja noin viiden kilometrin päässä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Sen korkeus on 242 metriä merenpinnasta, ja se on selvästi lähiseudun vaaroja korkeampi.

Aavasaksa on tunnettu aurinkovaarana. Aavasaksa sijaitsee noin 17 km napapiirin eteläpuolella ja se on Lapin eteläisin paikka, jossa keskiyön aurinko näkyy. Vaaran laelta avautuva upea kansallismaisema yhdessä keskiyön auringon kanssa jäävät varmasti juhannusvieraan muistoihin. Aavasaksan keskiyönauringon juhlia on vietetty satoja vuosia.

Juhannustapahtumat 2018 - Saarenmaa Viro

Saarenmaan Juhannus 2018 - Viro

Viron suurin saari Saarenmaa, jonka Georg Ots lauloi ikiajoiksi suomalaisten sydämiin, tarjoaa unohtumattomine nähtävyyksineen mitä kauneimmat puitteet lomailuun ja juhannuksen viettoon. Saarenmaan parasta antia on luonto. Saarenmaan ilmasto on leuto ja maaperä kalkkipitoinen, niinpä saaren kasvisto on ainutlaatuinen ja Suomen kasvistosta poikkeava.

Manamansalon Juhannus 2018 - Vaala

Manamansalon leirintäalueella vietetään iloista, koko perheen juhannusta. Manamansalo on perinteisesti ollut lapsiperheiden ja varttuneemman väen juhannuksen viettopaikka.

Sieravuoren Juhannus, Eura 2018

Kaverit kasaan ja viettämään perinteistä Juhannusjuhlaa Sieravuoreen! Meiltä löydät kaiken, mitä juhannukseltasi toivot – huippuartisteja, kesäistä järvimaisemaa, sekä tietenkin unohtumattoman tunnelman. Festareille pääset joka viikonloppu, mutta Juhannus on vaan kerran vuodessa! Sieravuoren Juhannus - Aitoa Juhannusjuhlaa vuodesta 1969!

Legendaarinen Sieravuoren Juhannus kokoaa jälleen uudet ja vanhat tuttavat Pyhäjärven rantaan. Yöttömiä öitä juhlitaan aamuun asti Suomen kärkiartistien ja uusien lupausten kera. Odotamme lisäinfoa.

Juhannuksen tähtikaksikko Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki

Juhannuksen ja koko kesänkin hiljaisina hetkinä voi kuunnella nauttien legendaarisen kaksikon, Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja! Rantasalmelainen Pekka Lipponen ja hänen kaverinsa Kalle-Kustaa Korkki seikkailivat radiossa vuodesta 1945 lähtien. Kuunnelmien osat päättyivät radiossa aina legendaariseen lauseeseen: Jatkuu huomenna...

Juhannustapahtumat 2017 Yle Elävä Arkisto: Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki

Juhannuksen aviopari Matti ja Liisa rautatiellä

Anja Pohjola Liisana ja Leo Jokela Mattina tekevät huikean hienoa näyttelijätyötä Juhani Ahon klassikkoromaanin mukaan tehdyssä tv-elokuvassa Rautatie. Lämminhenkinen tarina kertoo nimensä mukaisesti rautatien tulosta korpikyliin. Matka rautatielle läpi kauneimman suomalaisen kesämaiseman alkaa videolla kohdalla 47 minuuttia.

Juhannustapahtumat 2017 Yle Elävä Arkisto: Rautatie

Juhannusraveja

Juhannustapahtumat 2018 Kokemäen Juhannusravit 2018

Saimaa
Helsinki
JUHANNUSJUHLIA HELSINGISSÄ
HELSINGIN JUHANNUS

Helsinki tarjoaa juhannuksen juhlijoille kaikkea sitä, mitä kuuluu suomalaiseen juhannukseen: musiikkia, tanssia, juhannuskokkoja, juhannusruokaa ja risteilyjä. Monet Helsingin nähtävyyskohteet kuten Korkeasaari ja Linnanmäki ovat avoinna juhannuksena, joten juhannusjuhlaa on tarjolla koko perheelle.

Seurasaaren juhannusvalkeat 22.6.2018

Nostalginen kaupunkijuhannus Helsingissä. Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma. Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kokot ja tulet, tanssit ja leikit sekä juhannustaiat ja -häät. Nämä kaikki ja enemmänkin pääset kokemaan koko perheen juhlassa Seurasaaren juhannusvalkeilla. Suomalaisia juhannustapoja kunnioitetaan mm. käsityönäytösten, kansantanssin ja pelimannimusiikin voimin. Ja juhlitaanpa tapahtumassa yhtä onnellista hääpariakin. Illan ohjelma päättyy juhannustansseihin ja kokkojen polttoon, joita voi ihailla myös veneristeilyllä mereltä käsin.

Juhannustapahtumat 2018 Seurasaaren juhannusvalkeita vietetään 22.6.2018

Café Ursulan juhannuskokko 2018

Kaivopuistossa Café Ursulan edustalla sytytetään (ilmeisesti) juhannuskokko juhannusaattona - odotamme lisäinfoa.

Talin siirtolapuutarhan Juhannusjuhla 2018

Talin siirtolapuutarhassa Pitäjänmäellä järjestetään perinteinen juhannusjuhla koko perheelle juhannusaattona. Ohjelmassa on lavatansseja, grillausta sekä kokko. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Odotamme lisäinfoa.

Isosaari

Isosaaren Juhannus 2018

Odotamme lisäinfoa.

Juhannustapahtumat 2017 Isosaari - Ulkosaariston keidas Helsingin edustalla

Helsinki

Helsingin Juhannusristeilyt 2018

Odotamme lisäinfoa.

Pihlajasaaren juhannuskokko 2018

Odotamme lisäinfoa.

Dallape

Kivinokan perinteiset Juhannusjuhlat 2018

Kivinokan juhannusjuhliin kokoonnutaan jälleen viettämään mittumaaria yhdessä.

Juhannustapahtumat 2018 Kivinokan juhannusjuhlilla tanssittaa Vallilan Tango

Stadin Juhannus 2018

Kolmatta kertaa järjestettävä Stadin Juhannus palaa Lonnaan kesällä 2018. Ohjelmassa on huippuesiintyjiä ja merellistä juhannustunnelmaa aivan kaupungin tuntumassa.

Juhannustapahtumat 2018 Stadin Juhannus

Helsinki

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kesäkuvat Helsingistä
Klikkaa kuviin, näet ne isoina - kaikki kuvat Copyright © ri Sa


Suomenlinnan Juhannus 2018

Juhannustapahtumat 2017 Suomenlinnan Juhannus

Linnanmäen Juhannustanssit 2018

Odotamme lisäinfoa.

Helsingin Juhannussaunat

Kallion perinteikkäät korttelisaunat ovat (ilmeisesti) auki myös juhannuksena. Odotamme lisäinfoa.

Helsingin juhannustapahtumista tietoa löytyy mm. näistä: Stadissa.fi, Rantapallo.fi ja Google.fi

Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt
Juhannuksen nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt

Kilpisjärvi
Kilpisjärvi ja Markusfjellet 25.8.2016

Kilpisjärvi kohti kolmen valtakunnan rajapyykkiä, taustalla Markusfjellet Norjan puolella. Markusfjelletin korkeus on 1 541 metriä. Se on siten yli 200 metriä korkeampi, kuin Suomen korkein kohta, tunturi Halti - 1324 metriä.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Ingvarr Zhmakin
"Juhannusyönä pitää kolmikulmainen pelto kiertää kolmeen kertaan aivan alastomana. Kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan". - Kangasala

"Juhannusyönä oli tapana entisajan ämmien mennä kirnuamaan vettä muurahaispesän viereen paita hampaissa, että olisivat saaneet hyvän voi-onnen". - Kuhmoinen

"Kysytään sialta, joutuuko kysyjä naimisiin sinä vuonna. Jos sika rähähtää, niin sitten joutuu, jos ei puhu mitään, ei sitten joudukaan". - Akaa
*** tunturisusi.com linkit ***

"Jos juhannuskokon napapuu jää pystyyn ja muu kokko palaa, tulee polttajista vanhojapiikoja." - Janakkala

"Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan." - Haukivuori
"Kun heittää juhannusaattona vastan saunan katolle ja mihin päin tyvi kääntyy, sieltä päin tulee sulhasia. Jos tyvi kääntyy kirkolle päin, kuolee sinä vuotena". - Savitaipale

"Juhannuskokon poltettuaan hyppäävät tytöt lempeään nostaakseen kokon savun yli.". - Suistamo

"Juhannusyönä halkopinosta kahmaistaan pino halkoja, jotka lasketaan. Parillisen luvun saanut menee seuraavana naimisiin". - Saarijärvi