Joulu
Enkelten joulumusiikkia Joulumuori eli joulupukin rouva

Joulumuorin päätyö on keittiössä, jossa hän aputonttujensa kera paistelee monenlaiset herkut, joulutortut ja joulukinkut, leipoopa joululimputkin ja tietenkin keittää joulupuurot. Välillä joulumuorikin ehtii istahtaa ja autella joulupukkiakin lahjatoivomusten lukemisessa ja muussa tärkeässä pukinpajan toimessa ja touhussa. Kuten kuvissa yllä.

Joulupukki ja Joulumuori

Vapaa-ajallaan joulumuori harrastaa marjastusta ja sienestystä. Kunnostaan joulumuori pitää huolta pitkilläkin luontoretkillä, joita hän tekee yhdessä joulupukin kanssa, talvisin hiihtäen ja kesäisin patikoiden. Näillä retkillään joulumuorilla on aina mukanaan kamera, sillä hän on innokas kuvaaja.
Joulumuori

Joulumuorin nimityksestä tulee mieleen vanha, kurttuinen ja äkäinen mummonruttu. Mutta kuten kuvasta näkee, joulumuori onkin varsin hehkeä ja pirtsakka simasuu, eli varsin hieno rouva. Joulupukinpaja määrittelee Joulumuorin näin:

"Joulumuori on viisas ja lempeä vaimo, joka näkee, mistä kenkä puristaa. Joulumuori viihtyy Korvatunturilla ja auttaa Joulupukkia tämän työssä. Joulumuorilla on kaunis lauluääni. Hän osaa soittaa monia instrumentteja. Muori viihtyy villasukat jalassa ja antaa Joulupukille joka päivä vähintään yhden pusun. Muori on topakka punaposkinen naishahmo ja hän pysyttelee enimmäkseen Korvatunturilla ja huolehtii talosta sekä tontuista.

Joulumuori on lämmin ja äidillinen, hänen syliinsä lasten on helppo kiivetä. Joulumuori on kiltti jouluäiti, jota on mukava halia. Harvinaisina luppohetkinään muori kaivaa kutimet piirongin laatikosta ja neuloo töppösiä niin tontuille kuin Joulupukillekin. Joulumuori on yhtä sydämellinen ja ystävällinen kuin Joulupukkikin."


Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Loren Javier
Joulupukki ja Joulumuori

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Governor Earl Ray Tomblin


Kiireitä piisaa joulumuorillakin

Jos on kiirettä joulun alla joulupukilla, niin vähintäänkin yhtä kiireistä on hänen puolisollaan, joulumuorillakin.

Osan joulumuorinkin kiireistä muodostavat erilaiset tapaamiset erilaisten ihmisten kanssa. Kuvassa yllä joulumuori on Amerikassa tapaamassa itseään kuvernööriä! Tai pitäisikö kuitenkin sanoa niin päin, että kuvernööri on päässyt tapaamaan itseään joulumuoria!
Tonttupojat
En etsi valtaa loistoa Lapset sekä Joulumuori ja Joulupukki Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Flickr/Roswell Park
Joulutonttu Musta Petteri
Musta Petteri

Musta Petteri ei ole Joulumuorin tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, mutta aika salainen hänkin on, sillä tästä Hollannin tonttutyypistä eivät monet tiedä. Hollannin joulupukin, Sinterklaasin, tontut näyttävät meistä aika eksoottisilta - he ovat Mustia Pettereitä. Lue tarkemmin, miksi he ovat näin nokimustia, KLIK!
Joulupukki ja Joulumuori
En etsi valtaa loistoa Veikeät minipukki ja minimuori

Sinterklaas

Joulupukkia ja -muoria tapaamassa
Joulupukin ja Joulumuorin vastaanotolla

Mikäpä toisikaan hereämmin hymyn kenen vain kasvoille kuin se, että pääsee yhteiskuvaan Joulupukin ja Joulumuorin kanssa.
*** tunturisusi.com linkit ***