Joulu
Lumiukko
Lumiukon teko

Lumiukon voi tehdä vain nuoskakelillä, jolloin lumi on hieman kosteaa. Lumiukko koostuu yleensä kolmesta isosta lumipallosta - pohjapallo on isoin - keskipallo on keskikokoinen - ja pääpallo on pienin. Halutessaan lumiukon voi tehdä kahdestakin lumipallosta.

1) Isoin pohjapallo. Aloita lumiukon tekeminen ja siis isoimman, pohjapallon teko niin, että puristelet ja taputtelet käsissäsi ensiksi pienen lumipallon. Pyörittele sitten tätä pientä palloa lumessa niin, että se vähitellen kasvaa tarpeeksi isoksi. Lopeta pyörittely, kun katsot, että pallo on sopivan kokoinen.

2) Keskipallo. Pyörittele tästä hieman pienempi, kuin on pohjapallo. Ennenkuin nostat keskipallon pohjapallon päälle, työnnä keskelle pohjapalloa jokin kepakko, oksa tms. sellainen, joka liittää pallot toisiinsa. Jätä kepakosta puolet näkymään niin, että se työntyy sisälle keskipalloon, kun nostat sen paikoilleen. Muista nostaa pallo jaloillasi, selkä suorana, niin että et venähdytä selkääsi.

3) Pääpallo. Pyörittele pienin palloista, pääpallo, ja sijoita se samoin kuin keskipallokin tikulla keskipalloon liittyen, ylimmäksi.

4) Jos haluat, voit pukea lumiukkoa makusi mukaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Laita lumiukolle hattu taikka pipo, jos haluat, mutta tämäkään ei ole välttämätöntä.

5) Aseta lumiukon päähän porkkananenä ja hiilisilmät. Jos sinulla ei ole käytettävissäsi näitä, käytä luovuuttasi ja etsi sopivat materiaalit. Melkein mistä hyvänsä saa aikaan silmät, suun ja nenän.


Lumiukko piilokamerassa. Lumiukko on elävä ja tekee yllättäviä liikkeitä - nauti tämän piilokameran ihastuttavista kiljahduksista! Katso sitten myös toinen video.

Lumiukon rakentajat

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Flickr/Katherine Kirkland
Lumiukko
Lumiukon rakentamista

Lumiukon tekemisessä voi päästää taiteilijan vapauden ja luovuuden irti.
Lumiukon koon voi määrittää millaiseksi haluaa - lumiukko voi olla myös pieni, silloin sen tekeminen on helpompaa, kevyempää ja nopeampaa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Copyright © Flickr/Robert W. Howington
Joulu
Lumiukkojen Joulu
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä vasemmalla - Copyright © Flickr/Crazybananas
*Kuva yllä oikealla - Copyright © Flickr/Tom Gill
*** tunturisusi.com linkit ***