Joulu
Joulukello Joulupukki keskustelee joulutonttunsa kanssa Floridassa

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/U.S. Army Garrison - Miami


Joulu Fazer Joulu 2015. Suklaahan kuuluu myös Jouluun. Fazerin Joulukuvastossa 2015 on 44 sivua suklaata ja karamellia. Voit vaihtaa pienestä keltaisesta Warning-lapusta kuvaston hienoksi Flash-versioksi.

Joulurauhaa

Joulukello JoulupukkiJoulukello

"Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki.
Eikö taakka paina selkää? Käyppä tänne, emme pelkää:
Oothan meille vanha tuttu, puuhkalakki, karvanuttu".
Joulunkellot Suomalaiset kelpuuttavat vain harvoja lauluja jouluperinteeseen: "Surumieliset laulut vastaavat kaipuuseen"

Musiikin asiantuntijan mukaan vanhat, perinteiset joululaulut pitävät pintansa, koska ne muistuttavat meitä lapsuudesta ja tuttuudesta.

Joulu Yle Uutiset: Suomalaiset kelpuuttavat vain harvoja lauluja jouluperinteeseen: "Surumieliset laulut vastaavat kaipuuseen".

Joulurauhaa

Joulukello Kuusen kotiin tuoda saammeJoulukello

"Kuusen kotiin tuoda saamme, terve, terve joulu armahin.
Juhla-asuun pukekaamme, terve, terve joulu armahin.
Lasten joululaulut raikain, terve joulu armahin,
kiittää juhlaa muinaisaikain, terve, terve joulu armahin".
Joulurauhaa Joulurauhaa


Hauskaa joulua

JOULU - NIIN VANHA JA TUTTU - JA AINA UUSI

Joulukello Kahta vain joululahjaa,
kahta vain mä toivoisin.
Vain pientä hetken hengähdystä
ja mielenrauhaa tietenkin
Mä toivon vain, vain jouluntaikaa.
et sydän ois ees hetken aikaa huoleton
ja joulu tois tuon hetken toivon.
Jos myötä tuon yötuulen lauhan,
joulu tois taas mielenrauhan rahtusen
maailmaan sekavaan.

Mielenrauhaa - Jarkko Ahola


Enkelten joulumusiikkia Jean Sibeliuksen Joululaulut. Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen (1865 - 1956) syntymästä tulee 8.12.2015 kuluneeksi 150 vuotta. Jean Sibelius sävelsi myös kaiken kaikkiaan viisi joululaulua. Uppoudu näiden kauneimpien joululaulujemme myötä vanhan ajan joulun tunnelmiin: Sibeliuksen joululaulut Jean Sibeliuksen - Ainolan papan joululaulut.Joulukello

Enkelten joulumusiikkia Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Australian joulutontusta - Copyright © Flickr/John
Joulutonttu

Enkelten joulumusiikkia Australian ihastuttava joulutonttu

Voisiko joulutonttu olla enää ihastuttavampi ja suloisempi, kuin on joulutonttu Brisbanen, Australian pääkaupungin jouluparaatissa - Brisbane Christmas Parade 19.12.2014. Joulu Australiassa on monilta osiltaan samanlainen, länsimainen joulu, kuin vaikkapa Amerikassa, tai meillä Suomessakin. Siten jouluun kuuluvat joulukuuset, joulupukki ja joululaulut. Australia on kuitenkin varsin monikulttuurinen maa, ja näin joulua voidaan viettää varsin erilaisinkin tavoin. Oman, suomalaisen lisänsä Australian jouluperinteisiin ovat mukanaan tuoneet sinne aikoinaan muuttaneet, lukuisat suomalaiset.

Toki australialaisilla on joulunvietossaan myös omia paikallisia perinteitään, tapojaan ja jouluruokiaan. Jo sellaisiakin eroja löytyy, että joulupukki voi kiitää pulkassaan ei porojen, vaan kenguruiden vetämänä. Muita joulupukin erityisiä liikkumisvälineitä Australiassa ovat surffilauta ja veneet.

Kun Australiassa vietetään joulua paahtavan kuumassa kesähelteessä, niin joulua vietetään hyvin paljon ulkona erilaisissa toimissa - krikettiä pelaten, rannoilla loikoillen tai kotona omalla uima-altaalla pulikoiden, jos sellainen perheellä on. Jouluparaateissakin tontutkin liikkuvat kesäisissä asuissa.
Joulu 23.12.2014 Yle Uutiset: Suomalainen joulu helteisessä Australiassa – vain ruisjauhoja joutuu etsimään
Joulupostimerkki 2016 Joulupostimerkki 2016
Joulunkellot Joulupostimerkit 2016

Vuoden 2016 joulupostimerkitkin on jo valittu. Vuoden 2016 joulukortteihin liimataan espoolaisen Sini Ezerin ja helsinkiläisen Sari Airolan suunnittelemat postimerkit. He jakoivat ensimmäisen palkinnon Postin ja Kuvittajat ry:n järjestämässä suunnittelukilpailussa. Ezerin kuvitus on Tyttö ja orava ja Airolan Juokse porosein. Kuvat yllä.
Hauskaa joulua Kuvat Copyright Posti - Länsiväylän uutinen.

Joulupostimerkit 2015

Vuoden 2015 joulupostimerkitkin on jo luonnollisesti valittu. Graafikko Klaus Welpin suunnittelemien tämänvuotisten joulupostimerkkien aiheet sijoittuvat kaupunkiin. Iso osa suomalaisista viettää nykyään joulua juuri kaupungeissa tai taajamissa omien perinteidensä mukaan. Vaakamallisessa Kuvajainen-postimerkissä lapsi ihmettelee omaa kuvaansa, joka heijastuu peilin lailla joulupallosta. Pystymallisessa Joulukatu-postimerkissä isä ja lapsi ovat joulukuusenhakumatkalla. Molempiin merkkeihin Welp on kuvannut taivaalle kirkkaan joulutähden muistuttamaan juhlan perimmäisestä taustasta. (Posti)
Tonttutyttö Odotamme Joulua 2015 Tunturisuden Joulusivuilla!

Joulunkellot Joulu 2015 saapuu aikanaan. Sitä odotellessasi muista viipyillä Tunturisuden Joulusivuilla aina silloin, kun haluat muistella jouluisia tunnelmia.

Joulu Tutustu joulun 2015 kalenteriin

Joulu-uutiset 2015

Seurailemme koko vuoden ajan sitä, mitä joulumaailmassa tapahtuu. Jouluun liittyviä uutisiahan ei tule vain joulun alla, vaan silloin tällöin läpi vuoden.

Joulu 1.10.2015 Punainen Risti: Nyt 19.kertaa järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys 2015 tuo ruokaa kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin. Hyvä Joulumieli -keräyksen tulos viime vuonna oli 1 569 037 euroa. Tämän vuoden Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 20.11.2015 ja jatkuu jouluaattoon asti.

Joulu 1.10.2015 Suomikauppa on ulkosuomalaisten paratiisi. Suomikauppa tuo joulun jokaisen ulkomailla asuvan suomalaisen luo. Joulutuotteiden valikoimamme on kattava, mutta jos et löydä omaa suosikkiasi tai sitä tuotetta, joka teki sinulle joulun, voit ehdottaa sitä meille lähettämällä asiakaspalveluumme sähköpostia.

Joulu 25.9.2015 Kaleva: Oulun Rotuaarille nousee joulukuussa kauan kaivattu, Tiernatori-nimeä kantava joulutori. Tiernatorin ytimen muodostavat kymmenen puista myyntimökkiä, jotka muistuttavat ulkonäöltään torin punaisia vanhoja aittoja. Lisäksi alueelle tuodaan kuusia ja valoja.

Joulu 25.9.2015 Kaupunkiradio: Kuuntele lyhyt äänite: Joulu silloin ennen. Millaista oli Joulun vietto maaseudulla ennen vanhaan? Kuinka Joulu on muuttunut vuosien saatossa? Toimittaja: Maiju Pellikka.

Joulu 25.9.2015 Ensimmäinen erä 11.-20.12.2015 järjestettävän Kaapelin joulu-tapahtuman myyjiä on nyt julkaistu. Käy katsomassa mitä kaikkea löytyy yli sadan kotimaisia käsityötuotteita valmistavan yrityksen tarjonnasta.

Joulu 28.8.2015 Yle Uutiset: Suomi tuo joulun brittikoteihin - BBC:lle kahden tunnin tv-suora Suomen Lapista

Kuninkaallinen Joulukonsertti

Kuninkaallinen Joulukonsertti. Kuninkaallinen joulukonsertti on juhlava sisäänkäynti joulumusiikin satumaiseen maailmaan. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kuninkaallinen joulukonsertti -kiertue tarjoaa yleisölle tunnelmatuokioita, jotka yhdistävät sulavasti kaikkien aikojen rakkaimpia ja suosituimpia joululauluja. Juhlava konsertti-ilta antaa tilaisuuden tarttua hetkeen, jossa Seinäjoen Tangomarkkinoilta tutut yleisön suosikit ja loistokkaasti soiva musiikki tuovat joulun sydämiin - konserteissa on aika irtautua arjen kiireistä ja heittäytyä joulun lumoon. Jos rakastat joulua ja joulumusiikkia - tämä on sinun konserttisi!
Joulu Kuninkaallinen Joulukonsertti 2015.

Kaapelin Joulu. Kaapelin joulu järjestetään nyt toista kertaa Helsingin Kaapelitehtaalla 11.- 20.12.2015. Mukana on jälleen erilaisia työpajoja, paljon ohjelmaa sekä lähes 200 kotimaisia käsityötuotteita valmistavaa yritystä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi kymmenen päivän aikana lähes 40 000 kävijää. Tapahtuma sai innostuneen vastaanoton niin kävijöiden kuin myyjienkin puolesta. Kaapelin joulu on avoinna yleisölle perjantaista 11.12.2015 - sunnuntaihin 20.12.2015, ma-pe klo 11-19 ja la-su klo 11-18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Joulu Kaapelin Joulu 11.-20.12.2015 - Hae mukaan myyjäksi.

Ihana Joulu - Nukketeatteri Sampo. Jo klassikoksi muodostunut esitys, johon yleisö tulee vuosi vuodelta yhtä uudelleen kokemaan joulutunnelman. On jouluilta tonttulassa. Kaikki valmistautuvat yhteiseen joulunviettoon. Sauna on lämpiämässä, joulupuuro porisemassa, kynttilät kastettu ja piparkakut paistumassa. Pienelle Teppana-tontulle joulun vietto on uutta ja uhmeellistä. Muilta tontuilta hän oppii ikivanhoja jouluperinteitä ja uskomuksia, mutta hän oppii muutakin. Hän löytää joulun salaisuuden.
Joulu Ihana Joulu 3. - 17.12.2015.

Iloinen Joulukonsertti

Iloinen Joulukonsertti. Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella... varma joulun merkki on jo 11. kertaa kuultava Iloinen Joulukonsertti! Virittäytymistä jouluun on vaikea kuvitella ilman Iloista Joulukonserttia - svengaavaa musiikkia, hyppysellinen teatteria, ajankohtaisia tarinoita ja hillitöntä sketsiviihdettä. Luvassa on jälleen täydellinen showpaketti, jossa uusi ja vanhempi joulumusiikki paiskaavat kättä. Astu iIoiseen joulumaailmaan ja tule katsastamaan, mitä mielenkiintoista on keksitty tähän vuoteen!
Joulu Iloinen Joulukonsertti -kiertue - Finlanders ja 7 Seinähullua Veljestä.

Kuului laulu enkelten

Laura Voutilainen ja Tomi Metsäketo. Joulukuussa Suomen kirkoissa kuullaan Kuului laulu enkelten -joulukonsertteja. Lämminhenkisen konserttielämyksen tarjoavat valovoimaiset taiteilijat Tomi Metsäketo ja Laura Voutilainen. Konserteissa kuullaan tunnettuja ja rakkaita joulunajan kappaleita kahden huippuartistin tulkitsemana. Mukana on myös mm. Tomin platinarajan ylittäneen Kuului laulu enkelten -joululevyn kappaleita. Tomi ja Laura ovat kiertäneet Kuului laulu enkelten -kiertueen merkeissä jo kerran aikaisemmin – kaksikko valloitti yleisön sydämet joulukuussa 2010. Tämän lisäksi Tomi ja Laura on nähty samalla konserttikiertueella vuonna 2008, jolloin he esiintyivät Rooma – Helsinki – New York -nimeä kantaneen kiertueen kirkkaimpina tähtinä. Saumaton huipputaiteilijoiden yhteistyö saa nyt jatkoa!
Joulu Joulukuussa 2015 Suomen kirkoissa kuullaan Kuului laulu enkelten -joulukonsertit. Lämminhenkisen konserttielämyksen tarjoavat valovoimaiset taiteilijat Tomi Metsäketo ja Laura Voutilainen.

Joulukalenterissa uudet tähdet - Pikku Kakkosesta tuttu kaksikko seikkailee Lapin tuntureilla

Joulukalenterissa seikkailevat tänä vuonna lapsille ennestään tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti. Kuvauksissa joulutunnelmaa pidetään yllä keskellä aurinkoisinta kevättä. Jouluun on vielä matkaa, mutta Ylen uuden joulukalenterin kuvaukset ovat jo pitkällä. Tänä vuonna ruudussa puhaltavat jälleen uudet tuulet, kun joulua odotetaan tällä kertaa liikennepuistokonstaapelien Maltin ja Valtin kanssa. Lue uutinen:

Joulu 25.3.2015 Yle Uutiset: Joulukalenterissa uudet tähdet – Pikku Kakkosesta tuttu kaksikko seikkailee Lapin tuntureilla

Joulu 25.1.2015 Demokraatti: Kimmo Kiljunen kävi Kiribatin Joulusaarella eli Kiritimatissa!

Paraatitanssija

Joulukello Jouluparaatin tanssiryhmä 2014 - Vancouver, Kanada 2014

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva paraatista yllä - Copyright © Flickr/Sherwood411

Joulupukki live


Joulupukki paikalla aamusta noin klo 8 - 9 aina iltaan 17 - 18 saakka. Kaikki on valmiina kaikkien aikojen Joulun odotukseen ja Jouluun!

Rauhallista Joulua

"Joulu tullessaan tekee taikojaan
on kuin vuosia ei olis ollutkaan
poikki pihamaan kuljen uudestaan
askel kevyt on kuin viisivuotiaan
ehkä jouluna taas lapsi olla saan."


Pikkutontut
Pikkuinen tonttu hyppeli näin
jalassa tossut väärinpäin.
Pikkuinen tonttu huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Tip tap, huuteli näin,
tip tap, huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Pikkutonttu

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva tonttukissasta - Copyright © Val D'Aquila


Joulupukin mailla Internetin Joulukalenterit 2015

Joulunkellot Joulu Vuoden 2015 joulukalenterit ilmestyvät aikanaan

Joulukynttilät

"Mökit nukkuu lumiset,
nukkuu hankitanteret,
tuikkii taivaan tähtivyö -
pyhä, nyt on jouluyö."
(Eino Leino)


Jouluradio

Radio Nova Joulunradio

Jouluradioita

Jouluajan joulumusiikin radioita ovat Toivontuottajien Jouluradio ja Radio Novan Joulunradio.

Joulupukin polvella

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Chase McAlpine


Tunturisuden joulusivut 2001 - 2015. Yhteys tuntsu@dnainternet.net

Joulun tunnelmia nettikameroilla Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Joulun nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Kilpisjärven tie Enontekiöllä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Neitsytsaaret Karibialla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Valitse maailman maista ja paikoista itse!


Sinterklaas

Joulukello Laulu joulupukille - säv. Paavo Sarkkama

Siellä, missä tunturit ne kohoaa,
Siellä revontulet loimuaa.
Siellä, missä poronkello kalkattaa,
Siell' on joulupukin maa.
Satulinna aivan rinnan joulutontun asunnon,
Josta tänne päin ja mutkitellen näin
Ajotie salomaille vie.

Joulupukki, ehditkö nyt kuunnella,
Sulle tahdon täältä huudella!
Ota nukke ja hepo uljas mukahan,
Riemu tuo taas tupahan!
Joulu on ja tuike tähtiin syttynyt kuin ennenkin.
Tule, jos sinä voit ja suinkin jaksat vain,
Lupaan olla kiltti ain!

Tonttu lahjoineen Tonttu lahjoineen Metsänväen Joulua Metsänväen Joulua
Jouluparaatin tanssiryhmä
En etsi valtaa loistoa Jouluparaatin tanssiryhmä Vancouverissa

Vancouverissa, Kanadassa, on pohjoiseen sijaintiinsa nähden poikkeuksellisen lämmin ilmasto ja siellä kasvaa mm. palmuja. Jouluparaatissa, 7.12.2014 ilma oli niin lämmintä, että paraatissa nähtiin tällaista pukeutumista.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Pikkukuva - tontun kasvot - Copyright © Flickr/Kentish Town City Farm


"Joulukseen jokainen kokoo, joulukseen hiirikin säästää."

"Tulispa joulu, et sais yöl syyvä ja kirkoos nukkuu."

"Jouluun asti ovat piijat ja nauriit hyviä."
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva paraatista yllä - Copyright © Flickr/Sherwood411


Joulupukin kiitollinen työ

Joululahjakin tuo iloa sekä saajalleen, että antajalleen. Joulupukilla on varmaankin yksi maailman kiitollisimmmista tehtävistä. Häntä odotetaan ja rakastetaan kaikkialla ja hän saa työkseen jakaa lahjoja ihmisille keskellä sykähdyttävintä Joulun iloa ja riemua.

Joulukello Sylvian joululaulu Joulukello

"Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan,
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin.
Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain se häkki,
mi sulkee mun sirkuttajain,
ja vaiennut vaikerrus on vankilan;
oi murheita muistaa ken vois laulajan.
Joulupukki
Joulunkellot Etelän eksotiikkaa - pukkina Balthasar

Itämaan tietäjät, kolme viisasta miestä, toimivat monissa katolisissa maissa loppiaispukkeina. Heistä Saaban (joidenkin lähteiden mukaan Etiopian) kuningas Balthasar oli ihonväriltään musta.

Joulunkellot Menneiden jouluaattojen erityistapahtumia

 • 24.12.1818 - Franz Gruber sävelsi yhden joulun suurimmista lauluista ja kajahti ensimmäisen kerran "Jouluyö, juhlayö".
 • 24.12.1906 - Kanadalainen keksijä Reginald Fessenden lähetti Brant Rockista Massachusettsista, maailman ensimmäisen viihteellisen radio-ohjelman.
 • 24.12.1914 - Englantilainen dekkarikirjailija Agatha Miller meni naimisiin eversti Archibald Christien kanssa.
 • 24.12.1968 - Apollo-ohjelman myötä, Apollo 8:n miehistö siirtyi ensimmäisinä ihmisinä Kuun kiertoradalle.
 • 24.12.2001 - Tunturisuden Joulusivut viettivät ensimmäistä Jouluaattoaan ihmeellisessä Internetissä.
 • Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
  *Kuva - North Carolina National Guard Image by Staff Sgt. Brendan Stephens - Copyright © Ayuntamiento de Arona
  Joulukello Joulukeräyksiä 2015

  Joulu 1.10.2015 Punainen Risti: Nyt 19.kertaa järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys 2015 tuo ruokaa kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin. Hyvä Joulumieli -keräyksen tulos viime vuonna oli 1 569 037 euroa. Tämän vuoden Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 20.11.2015 ja jatkuu jouluaattoon asti.
  Joulu 1.10.2015 Operaatio Joulun Lapsi - hyviä uutisia, paljon iloa.
  Joulu 1.10.2015 Kotilieden Kummikerhon joulukeräys alkaa. Ole mukana tukemassa uupuneita ja kriisiin joutuneita lähimmäisiä. Viedään yhdessä eteenpäin suomalaista auttamisen perinnettä.
  Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua
  Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, jouluhullu, jouluhumala, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi...
  *** tunturisusi.com linkit ***