Joulukello Joulupukki keskustelee joulutonttunsa kanssa Floridassa

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.
Joulunkellot Suomalaiset kelpuuttavat vain harvoja lauluja jouluperinteeseen: "Surumieliset laulut vastaavat kaipuuseen"

Musiikin asiantuntijan mukaan vanhat, perinteiset joululaulut pitävät pintansa, koska ne muistuttavat meitä lapsuudesta ja tuttuudesta.

Joulu Yle Uutiset: Suomalaiset kelpuuttavat vain harvoja lauluja jouluperinteeseen: "Surumieliset laulut vastaavat kaipuuseen".
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/U.S. Army Garrison - Miami


Hauskaa joulua

JOULU - NIIN VANHA JA TUTTU - JA AINA UUSI

Joulukello Kahta vain joululahjaa,
kahta vain mä toivoisin.
Vain pientä hetken hengähdystä
ja mielenrauhaa tietenkin
Mä toivon vain, vain jouluntaikaa.
et sydän ois ees hetken aikaa huoleton
ja joulu tois tuon hetken toivon.
Jos myötä tuon yötuulen lauhan,
joulu tois taas mielenrauhan rahtusen
maailmaan sekavaan.

Mielenrauhaa - Jarkko Ahola


Harrasta ja Rauhallista - Hellää ja Iloista Joulua! Kauniissa joululaulussa kiteytyy joulun tärkein ja syvin sanoma ja olemus. Harras, kaunis, koskettava, hellä, iloinen ja rauhallinen Joulu on varmasti juuri se Joulu, jollaista tavoittelemme. Neljättätoista jouluaan Internetissä olevilla, vaatimattomilla Tunturisuden Joulusivuilla tavoitellaan pikkuriikkiseltä osaltaan juuri tätä samaa - pientä, jouluista tunnelmaa ja hetkeä kunkin kiireiden keskellä.

Joulukello

Enkelten joulumusiikkia Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Australian joulutontusta - Copyright © Flickr/John
Joulutonttu

Enkelten joulumusiikkia Australian ihastuttava joulutonttu

Voisiko joulutonttu olla enää ihastuttavampi ja suloisempi, kuin on joulutonttu Brisbanen, Australian pääkaupungin jouluparaatissa - Brisbane Christmas Parade 19.12.2014. Joulu Australiassa on monilta osiltaan samanlainen, länsimainen joulu, kuin vaikkapa Amerikassa, tai meillä Suomessakin. Siten jouluun kuuluvat joulukuuset, joulupukki ja joululaulut. Australia on kuitenkin varsin monikulttuurinen maa, ja näin joulua voidaan viettää varsin erilaisinkin tavoin. Oman, suomalaisen lisänsä Australian jouluperinteisiin ovat mukanaan tuoneet sinne aikoinaan muuttaneet, lukuisat suomalaiset.

Toki australialaisilla on joulunvietossaan myös omia paikallisia perinteitään, tapojaan ja jouluruokiaan. Jo sellaisiakin eroja löytyy, että joulupukki voi kiitää pulkassaan ei porojen, vaan kenguruiden vetämänä. Muita joulupukin erityisiä liikkumisvälineitä Australiassa ovat surffilauta ja veneet.

Kun Australiassa vietetään joulua paahtavan kuumassa kesähelteessä, niin joulua vietetään hyvin paljon ulkona erilaisissa toimissa - krikettiä pelaten, rannoilla loikoillen tai kotona omalla uima-altaalla pulikoiden, jos sellainen perheellä on. Jouluparaateissakin tontutkin liikkuvat kesäisissä asuissa.
Joulu 23.12.2014 Yle Uutiset: Suomalainen joulu helteisessä Australiassa – vain ruisjauhoja joutuu etsimään
Hauskaa joulua Joulutonttu
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva joulutontusta yllä - Copyright © Don-Pixel
Tunturisusi käyttää kuvaa luvalla.
Orjanlaakeri Odotamme Joulua 2015 Tunturisuden Joulusivuilla!

Joulunkellot Joulu 2015 saapuu aikanaan. Sitä odotellessasi muista viipyillä Tunturisuden Joulusivuilla aina silloin, kun haluat muistella jouluisia tunnelmia.

Joulu Tutustu joulun 2015 kalenteriin

Joulu Seuraa myös juhannuksen lähestymistä

Joulu-uutiset 2015

Seurailemme koko vuoden ajan sitä, mitä joulumaailmassa tapahtuu. Jouluun liittyviä uutisiahan ei tule vain joulun alla, vaan silloin tällöin läpi vuoden.

Joulu 25.1.2015 Demokraatti: Kimmo Kiljunen kävi Kiribatin Joulusaarella eli Kiritimatissa!

Pukki ja lapsonen Pukki ja lapsonen Pukki ja lapsonen Pukki ja lapsonen

Joulukello Papai Noel ja lapset Brasiliassa joulukuussa 2014
Joulupukki live


Joulupukki paikalla aamusta noin klo 8 - 9 aina iltaan 17 - 18 saakka. Kaikki on valmiina kaikkien aikojen Joulun odotukseen ja Jouluun!

Joulupukin polvella

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Chase McAlpine


Joulutähti

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima)

Joulutähti on Keski-Amerikasta ja Meksikosta kotoisin oleva tyräkin suureen sukuun kuuluva puuvartinen kasvi. Joulun aikaan kukkivaa kasvia kutsutaan Meksikossa pyhän yön kukaksi. Lajinimi pulcherrima merkitsee kaikkein kauneinta. Suomalaiset ovat nähneet joulutähtiä luonnonvaraisina tien pientareilla rakkailla Kanarian saarillaan. Eurooppaan joulutähti tuotiin 1830-luvulla, mutta suuren suosionsa joulukukkana se on saavuttanut vasta viime vuosikymmeninä. Suomeen ensimmäiset joulutähdet tuotiin noin 50 vuotta sitten.

Joulutähden punainen väri kuvaa Kristuksessa ihmiskunnan keskelle tullutta Jumalan rakkautta. Valkoinen muunnos symboloi Jeesuksen synnittömyyttä ja joulun iloa.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Jenny Pansing 1 million views-Thanks!


Hyasintti

Hyasintti (Hyacinthus orientalis)

Varhaisin havainto joulukukista on vuodelta 1879, jolloin ensimmäinen hyasintti oli helsinkiläisten ihmettelyn kohteena nykyisen eduskuntatalon paikalla sijainneen kukkakaupan näyteikkunassa. Hyasinttia voidaan näin ollen pitää perinteikkäimpänä joulukukkana. Se oli yli 120 vuotta sitten lähes ainoa kasvi, jota voitiin saada talvellakin Suomessa kukkaan. Erityisen ihmeellisenä pidettiin sen tuoksua, ominaisuutta, joka on pitänyt sen suosikkien joukossa nykypäivään saakka. Se on yhä suosituin joulukukka. Aikanaan sitä oli vain vaaleanpunaisena, mutta nykyään jouluksi myös sinisenä ja valkoisena. (Kauppapuutarhaliitto)
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva joulutontusta yllä - Copyright © Tanja Näätänen
Tunturisusi käyttää kuvaa luvalla.


Pikkutonttu

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © telmah.hamlet


Joulupukin mailla Internetin Joulukalenterit

Joulunkellot Joulu Vuoden 2014 joulukalenterit - odottaessamme uusia vuodelle 2015

Joulukynttilät

"Mökit nukkuu lumiset,
nukkuu hankitanteret,
tuikkii taivaan tähtivyö -
pyhä, nyt on jouluyö."
(Eino Leino)


Jouluradio

Radio Nova Joulunradio

Jouluradioita

Jouluajan joulumusiikin radioita ovat Toivontuottajien Jouluradio ja Radio Novan Joulunradio.

Joulutyttö

Tunturisuden joulusivut 2001 - 2014. Yhteys tuntsu@dnainternet.net

Joulun tunnelmia nettikameroilla Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Joulun nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Kilpisjärven tie Enontekiöllä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Neitsytsaaret Karibialla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Valitse maailman maista ja paikoista itse!


Sinterklaas Joulupukkikin seuraa tarkkana kuin porkkana: Tilastokeskuksen joulutilastoja - Näin jouluteltiin vuonna 2013


Joulukello 1. Joulukortit. Joulukortteja lähetetään Suomessa edelleen runsaasti, vaikka kortittelu onkin ollut lievässä laskussa. Kokonaismäärä oli jouluna 2013 lähes 40 miljoonaa lähetettyä joulukorttia, joista ulkomaille lähetettiin yksi miljoona - enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.
Joulukello 2. Joulukuuset. 54 prosenttia kotitalouksista hankkii kotiinsa joulukuusen ja näiden joulukuusten lisäksi on joulukuusia runsaasti myös julkisissa tiloissa. Jouluvalot sytytetään vuosittain noin puoleentoista miljoonaan puuhun Suomessa. Näistä vähän yli miljoona tulee suomalaisten joulupuunkasvattajien tiloilta, noin 300 000 haetaan omasta tai suvun metsästä ja noin 150 000 tuodaan ulkomailta, lähinnä Tanskasta.
Joulukello 3. Joulukuusenkasvattajat. Joulukuusenkasvattajia on noin 500. Heidän joukossaan on joulupuita ja leikkohavuja sekä pää- että sivuelinkeinonaan kasvattavia sekä harrastajia.
Joulukello 4. Kauneimmat joululaulut kajahtavat kirkoissa. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä yhteensä yli 2 000 tilaisuutta, joihin suomalaiset kokoontuvat laulamaan perinteisiä joululauluja. Joululauluperinne kokoaa myös ulkosuomalaiset yhteen. Kauneimpia joululauluja laulettiin vuonna 2013 32 maassa.
Joulukello 5. 100 miljoonaa euroa joulukukkiin. Pikkujouluista alkavan joulukukkasesongin aikana joulukukkia ostetaan 100 miljoonalla eurolla. Yli puolet kukkien joulukaupasta perustaa kotimaiseen kukkatuotantoon. Joulun suosikeista eli joulutähdistä, hyasinteista, ritarinkukista ja tulppaaneista valtaosa viljellään noin kahdella sadalla puutarhalla kautta maan. Kotimaisia joulutähtiä valmistuu noin 1,7 miljoonaa. Suurin osa suomalaisista haluaa joulutähtensä punaisina. Niiden osuus on noin 75 prosenttia kaikista joulutähdistä.
Joulukello 6. Jouluajan syntymäpäiväsankarit. Jouluaattona vietti syntymäpäiviään 12 700, joulupäivänä 12 091 ja tapaninpäivänä 11 872 suomalaista.
Joulukello 7. Joulupataan lähes miljoona euroa. Suomalaiset lahjoittavat Joulupata-keräykseen rahaa lähes miljoona euroa, jouluna 2012 summa oli yhteensä 894 986 euroa.
Joulukello 8. 2 miljoonaa asiakasta käy Alkossa. Alkon litramääräinen myynti kasvaa joulua edeltävän kahden viikon aikana noin 3,5 miljoonaa litraa, eli 96 prosenttia normaaliin jaksoon verrattuna. Joulua edeltävällä viikolla Alkossa käy noin kaksimiljoonaa asiakasta. Joulu kasvattaa litramääräisesti eniten punaviinien myyntiä, joiden myynti lisääntyy 134 prosenttia. Väkevistä juomista joulunajan myyntisesonkeja ovat XO- ja muut konjakit, joiden myynti kasvaa 790 prosenttia sekä VSOP-konjakit, joita myydään joulun alla 513 prosenttia enemmän. Vahvojen glögien myynti nousee joulun alla 414 prosenttia ja mietojen 362 prosenttia.
Joulukello 9. 6 - 7 miljoonaa kiloa joulukinkkua. 74 prosenttia suomalaisista syö kinkkua joulun eri aterioilla kotona tai kylässä. Joulukinkun hankkivista talouksista valtaosa, 94 prosenttia aikoo ostaa kotimaisen kinkun. Noin viiteen prosenttiin talouksista hankitaan ulkomainen kinkku. Noin neljännes kinkun ostavista talouksista on halukas ostamaan luomukinkun. Kinkkukauppa on melko tasaista ja kinkkuja myydään 6 - 7 miljoonaa kiloa vuosittain.
Joulukello 10. Joululahjoihin 398 euroa. Suomalaiset käyttivät keskimäärin 398 euroa pelkästään joululahjoihin. Summa on selkeässä kasvussa edellisiin vuosiin verrattuna (2011 noin 295 euroa, 2012 noin 280 euroa). Joulun vietossa uutena ja nousevana trendinä korostuu lahjojen hankkiminen verkkokaupoista. Erityisesti 30 - 49-vuotiaat suomalaiset ovat ahkeria verkkokauppojen käyttäjiä. Heistä 33 prosenttia ostaa lahjansa kotimaisesta verkkokaupasta. Miesten toivotuimmat lahjat ovat elektroniikka, musiikki ja elokuvat ja harrastusvälineet. Naiset toivovat hemmottelulahjakortteja, kotiin ja sisustukseen liittyviä lahjoja ja koruja ja kelloja.
Joulukello 11. Herra ja rouva Joulut. Ihmeellistä kyllä, Joulu on myös etunimi, ja ei siinä kaikki, vaan se on sekä miesten että naisten etunimi. Harvinainen etunimi on kuitenkin kyseessä, sillä vuosina 1920 - 2013 etunimen Joulu on saanut vain alle 20 suomalaista.
Joulukello 12. Kiertomatkailua Kinkussa ja Sinapissa. Tällainenkin matkailu on mahdollista, sillä Heinävedellä on Kinkku-niminen saari ja Sinappi puolestaan on peltoalue Hämeenlinnassa.

Joulukello Lähde: Tilastokeskus: Joulu numeroiden valossa 2013.


Australianjoulupuu

Joulukello Australian joulupuu (Nuytsia floribunda)

Kuvassa yllä Lounais-Australiassa elävä puu, joulupuu, jolla yleisenä paikallisena nimenä on Christmas tree. Muualla puu tunnetaan nimellä Western Australian Christmas tree, eli läntinen australianjoulupuu. Jouluisen nimensä puu on saanut siksi, että sen kirkkaan keltaoranssit kukat ovat loistossaan joulun aikaan.

Joulu Tutustu tarkemmin Australian joulupuuhun ja eräisiin muihin etelän eksoottisiin joululajeihin.Joulukello Laulu joulupukille - säv. Paavo Sarkkama

Siellä, missä tunturit ne kohoaa,
Siellä revontulet loimuaa.
Siellä, missä poronkello kalkattaa,
Siell' on joulupukin maa.
Satulinna aivan rinnan joulutontun asunnon,
Josta tänne päin ja mutkitellen näin
Ajotie salomaille vie.

Joulupukki, ehditkö nyt kuunnella,
Sulle tahdon täältä huudella!
Ota nukke ja hepo uljas mukahan,
Riemu tuo taas tupahan!
Joulu on ja tuike tähtiin syttynyt kuin ennenkin.
Tule, jos sinä voit ja suinkin jaksat vain,
Lupaan olla kiltti ain!

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat papai Noelista ja lapsista vasemmalla - Copyright © Flickr/Choo Yut Shing
*Kuva hyasintista vasemmalla - Copyright © Flickr/Leonardo Concon
*Kuva Australian joulupuusta oikealla - Copyright © Flickr/joyfuljourneying


"Joulu tullessaan tekee taikojaan
on kuin vuosia ei olis ollutkaan
poikki pihamaan kuljen uudestaan
askel kevyt on kuin viisivuotiaan
ehkä jouluna taas lapsi olla saan."


Joulupukki tiedottaa!

Pikkutontut
Pikkuinen tonttu hyppeli näin
jalassa tossut väärinpäin.
Pikkuinen tonttu huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Tip tap, huuteli näin,
tip tap, huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Tonttupojat
En etsi valtaa loistoa Joulutontut - Joulupukin uutterat apulaiset

Mitenkäpä voisi tulla joulu ja joulupukki, jollei joulupukilla olisi apulaisinaan joulutonttuja. Joulutontuilla riittää kiirettä jo kauan aikaa ennen varsinaista joulua - pitää kurkkiakin siellä ja täällä ja tehdä tuhat muuta asiaa!

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Pikkukuva - tontun kasvot - Copyright © Flickr/Kentish Town City Farm


"Joulukseen jokainen kokoo, joulukseen hiirikin säästää."

"Tulispa joulu, et sais yöl syyvä ja kirkoos nukkuu."

"Jouluun asti ovat piijat ja nauriit hyviä."
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Don-Pixel
Photo used with permission.


Joulupukin kiitollinen työ

Joululahjakin tuo iloa sekä saajalleen, että antajalleen. Joulupukilla on varmaankin yksi maailman kiitollisimmmista tehtävistä. Häntä odotetaan ja rakastetaan kaikkialla ja hän saa työkseen jakaa lahjoja ihmisille keskellä sykähdyttävintä Joulun iloa ja riemua.

Joulukello Sylvian joululaulu Joulukello

"Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan,
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin.
Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain se häkki,
mi sulkee mun sirkuttajain,
ja vaiennut vaikerrus on vankilan;
oi murheita muistaa ken vois laulajan.
Joulupukki
Joulunkellot Joulupukki jakaa lahjojaan

Eikä ainakaan haittaa, vaikka lahjapaketti on melko isokin.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - North Carolina National Guard Image by Staff Sgt. Brendan Stephens - Copyright © North Carolina National Guard
Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua

Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, jouluhullu, jouluhumala, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi...
*** tunturisusi.com linkit ***