Menu
Joulu
Joulurauhaa
Joulukynttilät Vanhan ajan joulua
Suomalaiset haluavat viettää perinteistä suomalaista joulua, johon kuuluvat kaikki vanhat, tutut ja rakkaat suomalaiset jouluperinteet. Joulu on sekoitus joulurauhaa ja jouluiloa, kynttilöiden tuiketta ja joulukinkun, joulutorttujen ja havujen tuoksua. Mukaan mahtuu jouluista, iloista hälyäkin, puhetta ja naurua, lasten leikin ääniä, joulusaunan kiukaan sihahduksia ja jouluista laulua ja soittoa.

Joulun keskeinen hahmo on joulupukki, tuo vanha, tuttu ukki joulutonttuineen. Jouluun liittyy sellainen erityispiirre, että "joulu on vain kerran vuodessa". Joulu on eittämättä tärkein ja suurin vuosijuhlamme.
Hauskaa joulua

Tonttutyttö Odotamme Joulua 2017

Joulun odottaminen läpi vuoden on ihan oma taiteenlajinsa ja monet saavat tästä pitkästä odotusajastakin suurta iloa. Tuleva joulu onkin erityinen juhlajoulu, sillä kun Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, niin tuota juhlatunnelmaa riittää varmasti vielä myös tulevana jouluna. Tosin, sadas joulu itsenäisessä Suomessa oli jo viime jouluna 2016, mutta sitä ei missään huomioitu - joten huomioidaan se tässä.

Joulu 2017 Jouluajan 2017 kalenteri

Etelänpukki

Joulukello Joulupukki aurinkolaseineen keinolumella Teksasissa

Joulupukki saa Teksasissa lapsilta keinolumipalloja. Lasten pukeutumisesta voi päätellä, että Teksasissa voi olla joulukuussa varsin lämmintä. Eri puolilla Teksasia lämpötilat vaihtelevat joulukuussa - korkeimmillaan voi olla lämpöä yli +20 °C. Esimerkiksi Dallasissa lämpöä on joulukuussa korkeimmillaan +14 °C ja matalimmillaan +4 °C. Eräin paikoin mitataan kylmimmillään 1 - 4 astetta pakkastakin. 2.12.2016 Dallasissa oli Forecan mukaan lämpöä +11 °C. Melko pilvisen ja poutaisen päivän pituus oli 10 h 7 min.Joulupukki
Joulupukki live


Joulupukki paikalla aamusta noin klo 8 - 9 aina iltaan 17 - 18 saakka. Kaikki on valmiina kaikkien aikojen Joulun odotukseen ja Jouluun!

Joulukynttilät


Waroitus joulun maallistumisesta 1897


Jo wuonna 1897 ilmeisesti eräät oliwat kadottaneet joulun sywimmän merkityksen, sillä Wuoksi-lehdessä muistutettiin siitä, mitä joulu on.

"Ihmislasten sisällisten tunteiden elwyttäminen, henkisen elämän jalostaminen on joulun tarkoitus. Kowin tawaksi on tullut wiettää nämä muutamat päiwät tawallisina joutohetkinä, jolloin tahdotaan ulkonaisesti elää entistä herkullisemmin.

Warsinkin warakkaimpien majoissa tuntuu joulu maallistuneen. Joululahjoista, ruuista, juomista ja waatteuksista enimmän huolehditaan ja sitten juhlapäiwinä nautitaan ruumiillisesti, jos kohta henkisestikin wiihdytään taiteen ja kirjallisuuden seurassa."


"Mutta ulkonaisten tarpeitten nautinnon tyydyttäminen ei ole oikeaa joulujuhlan wiettoa. Joulujuhlan tarkoitus tähtää paljoa korkeammalle - henkisemmälle alalle!"

Tyttö ja koira

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Flickr/Shannon Tompkins
Joulukello Joulukeräyksiä 2017

Joulun 2017 aikanaan lähestyessä listaamme tähän tuttuun tapaan joulukeräyksiä.

Joulun odotusta

Mietelause

Joulupukin polvella

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Flickr/Chase McAlpine
*Kuva Teksasin pukista - Copyright © Flickr/T Dale Bagwell


Tunturisuden joulusivut 2001 - 2017. Yhteys tuntsu@dnainternet.net

Joulun kauneus

Joulunkellot Internetin Joulukalenterit 2017

Joulun 2017 aikanaan lähestyessä listaamme tuttuun tapaan Internetin Joulukalentereita.

Joulunkellot Joulu Netin Joulukalenterit

Joulukello JOULURADIOITA Joulukello

Jouluajan joulumusiikin radioita ovat Toivontuottajien Jouluradio ja Radio Novan Joulunradio - sekä Iskelmän Jouluradio.

Jouluradio

Radio Nova Joulunradio

Iskelmä Joulunradio

Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Joulun nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Neitsytsaaret Karibialla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Valitse maailman maista ja paikoista itse!Joulunkellot Tiliseb, tiliseb aisakell

Tiliseb, tiliseb aisakell,
lumi hell, lumi hell,
Tiliseb, tiliseb aisakell,
kiirgab mets ja hiilgab maa.

Mööduvad saanid, reed
piki teed, talvist teed,
üle soo ja karjamaa,
üle heinamaa.

Tiliseb, tiliseb aisakell,
lumi hell, lumi hell,
Tiliseb, tiliseb aisakell,
kiirgab mets ja hiilgab maa.

Helgivad tuled eel,
talve teel, külateel,
rõõmsad pühad igal pool,
üle kogu maa.

Tiliseb, tiliseb aisakell,
lumi hell, lumi hell,
Tiliseb, tiliseb aisakell,
kiirgab mets ja hiilgab maa.


Joululauluja Joululaulun taustoja

Olisitko jo laulua kuulematta, tekstistä arvannut, että "Tiliseb, tiliseb aisakell" tarkoittaa "Kilisee kilisee kulkunen?" - Ilmeisesti olisit, sillä hauskastihan tuo vironkieli suomelta kuulostaa.

Tässä iloisessa, virolaisessa joulun rekilaulussa kiidetään kulkusten kilistessä, vauhdilla noihin entisaikojen joulujen tunnelmiin. Pienet messinkiset kellot, joita vieläkin näkee tonttulakeissa, helistävät laulajansa ja kuulijansa iloisesti syvälle jouluun.

Joulu 2016 Tutustu kauneimpiin joululauluihin.
Joulu 2016 Laula talvileikkisivulla mukana ja opit samalla viroa: Radi ridi ralla, pakane on valla.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivun alareunassa - Copyright © Flickr/Rain0975
*Kuva oikealla - Copyright © Flickr/Jill Carlson (jillcarlson.org)
*Kuva alla - Copyright © Flickr/Tim Miller


Joulutonttu
Joulutonttu
Lahjasäkki

Jouluvalmistelua

Kuvassa alla jouluvalmisteluja, kuten kuusenkoristelua, amerikkalaiseen tapaan.
Joulun odotusta
Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua
Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluenkeli, joulufiilis, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhumala, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumessut, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurauha, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi, jouluyllätys, jouluyö, jouluähky, jouluörkki, jouluörveltäjä...
Joulu Joulu
Hauskaa joulua
*** tunturisusi.com linkit ***