Joulu
Joulukynttilät Suomalainen joulu - joulurauhaa ja jouluiloa

Vanhan ajan joulua

Suomalaiset haluavat viettää perinteistä suomalaista joulua, johon kuuluvat kaikki vanhat, tutut ja rakkaat suomalaiset jouluperinteet. Joulu on sekoitus joulurauhaa ja jouluiloa, kynttilöiden tuiketta ja joulukinkun, joulutorttujen ja havujen tuoksua. Joulun keskeinen hahmo on joulupukki, tuo vanha, tuttu ukki joulutonttuineen. Jouluun liittyy sellainen erityispiirre, että "joulu on vain kerran vuodessa". Joulu on eittämättä tärkein ja suurin vuosijuhlamme.

Joulurauhaa

Joulukello JoulupukkiJoulukello

"Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki.
Eikö taakka paina selkää? Käyppä tänne, emme pelkää:
Oothan meille vanha tuttu, puuhkalakki, karvanuttu".
Joulunkellot Lentäen Joulupukinmaahan Lappiin

Tilauslennot tuovat vuosittain jouluaikana tuhansittain turisteja eri puolilta Eurooppaa tutustumaan Lapin sadunomaiseen ihmemaahan ja Joulupukkiin. Erityisesti Lappi on jouluisin ollut brittien suosima matkakohde. Esimerkiksi vuonna 2013 lähes puolet kaikista ulkomaalaisten yöpymisistä joulukuussa oli Iso-Britanniasta tulleiden matkailijoiden. (Yle Uutiset: Lapin matkailulla taas ennätysvuosi).

Joulurauhaa

Joulukello Kuusen kotiin tuoda saammeJoulukello

"Kuusen kotiin tuoda saamme, terve, terve joulu armahin.
Juhla-asuun pukekaamme, terve, terve joulu armahin.
Lasten joululaulut raikain, terve joulu armahin,
kiittää juhlaa muinaisaikain, terve, terve joulu armahin".


Hauskaa joulua
Joulurauhaa Joulurauhaa
Hauskaa joulua

Joulukello "Kahta vain joululahjaa,
kahta vain mä toivoisin.
Vain pientä hetken hengähdystä
ja mielenrauhaa tietenkin
Mä toivon vain, vain jouluntaikaa.
et sydän ois ees hetken aikaa huoleton
ja joulu tois tuon hetken toivon.
Jos myötä tuon yötuulen lauhan,
joulu tois taas mielenrauhan rahtusen
maailmaan sekavaan."

Mielenrauhaa - Jarkko Ahola
Enkelten joulumusiikkia Jean Sibeliuksen joululaulut

Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen (1865 - 1956) syntymästä tuli 8.12.2015 kuluneeksi 150 vuotta. Jean Sibelius sävelsi myös kaiken kaikkiaan viisi joululaulua. Uppoudu näiden kauneimpien joululaulujemme myötä vanhan ajan joulun tunnelmiin: Sibeliuksen joululaulut Jean Sibeliuksen - Ainolan papan joululaulut.

Joulurauhaa

Tonttutyttö Odotamme Joulua 2016

Odottelemme tulevaa joulua. Paljonko on vielä aikaa jouluun, näet sen yltä. Mille viikonpäiville joulupyhät ja muut juhlat joulun alla ja joulun jälkeen osuvat - tutustu alta tulevan jouluajan kalenteriin:

Joulu 2016 Jouluajan 2016 kalenteri!

Tunturisuden joulu Odotamme jälleen koko kevään ajan myös Juhannusta 2016!

Piparitalo Joulu-uutiset 2016

Seurailemme vuoden 2016 aikana joulun lähestyessä taas jouluaattoon saakka, mitä joulumaailmassa tapahtuu. Joulua mairittelevaa ei ole Lapin Kansan uutinen huhtikuulta:

Joulu 2016 Lapin Kansa 7.4.2016: Pako joulumaasta? - Rovaniemen Joulupukki-imago saa nuoren miettimään poismuuttoa.

Joulukello Ylen TV2:n Joulukalenteri 2016: Jäätävä seikkailu

Joulukalenteri Jäätävä seikkailu on jatkoa vuonna 2014 nähdylle Joulukalenterille Porokuiskaajan arvoitus. Korvatunturilla on meneillään remontti ja järjestystä ylläpitää aivan väärään tehtävään valittu keksijätonttu Sherlokkinen (Vesa Vierikko). Koristetonttu Väinökkinen (Ville Majamaa) yrittää tehdä parhaansa kaiken sekasotkun keskellä, mutta Ylitontulla (Pirkka-Pekka Petelius) ei puolestaan ole mitään tekemistä. Ja Rekku-koira yrittää puhua kaikille järkeä.

Jotain omituista on kuitenkin tekeillä, tavaroita häviää ja hajoaa ja tonttutyttö Pirpana (Kreeta Salminen) alkaa saada salaperäisiä viestejä metsän eläimiltä. Sarjassa täysin uusia hahmoja näyttelevät Minttu Mustakallio ja Eero Ritala. Joulukalenteri Jäätävä seikkailu esitetään Yle TV2:ssa 1.12.2016 lähtien.

Joulukalenteri Porokuiskaajan arvoitus oli Ylen kaikkien aikojen katsotuin Joulukalenteri, se keräsi päivittäin 500 000 katsojaa ja huomioitiin myös Venla-ehdokkuudella. Jäätävän seikkailun käsikirjoittaa Porokuiskaajan arvoituksen tapaan lastenkirjailija Timo Parvela, ohjaa Lasten ja nuorten toimituksen Johanna Smith sekä tuottaa Juuso Räsänen.

Joulu 2016 Yle 11.2.2016: Pikku Kakkonen ja Pirkka-Pekka Petelius laajaan yhteistyöhön - luvassa mm. Iltasatu ja uusi Joulukalenteri

On joulu

Joulukello Kesän ja joulun värimaailmaa

Edessämme on kevät ja kesä. Kuvassa yllä kesän värejä ovat komplementtivärit vihreä ja (joulun)punainen. Komplementtivärit eli vastavärit korostavat toinen toistaan - kuten tekevät punainen ja vihreäkin. Juuri siksikin joulukuusessakin punaiset koristeet saavat niin erityisen hehkun. Kaksi muuta komplementtiväriparia ovat sininen ja oranssi - sekä keltainen ja violetti. Näihin kolmeen väripariin liittyy sellainenkin ominaisuus, että kun niiden kahta väriä sekoitetaan keskenään, syntyy aina harmaata.Joulupukki
Joulupukki live


Joulupukki paikalla aamusta noin klo 8 - 9 aina iltaan 17 - 18 saakka. Kaikki on valmiina kaikkien aikojen Joulun odotukseen ja Jouluun!

Joulukynttilät
Joulun odotusta Joulupukin polvella

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Chase McAlpine


Tunturisuden joulusivut 2001 - 2016. Yhteys tuntsu@dnainternet.net

Mirrien joulu

Joulunkellot Internetin Joulukalenterit 2016

Joulunkellot Joulu Uudet Joulukalenterit tulevat aikanaan.

Joulukello JOULURADIOITA Joulukello

Jouluajan joulumusiikin radioita ovat Toivontuottajien Jouluradio ja Radio Novan Joulunradio - sekä Iskelmän Jouluradio.

Jouluradio

Radio Nova Joulunradio

Iskelmä Joulunradio

Mirrien joulu

Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Joulun nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Neitsytsaaret Karibialla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Valitse maailman maista ja paikoista itse!
Joulunkellot Menneiden jouluaattojen erityistapahtumia

 • 24.12.1818 - Franz Gruber sävelsi yhden joulun suurimmista lauluista ja kajahti ensimmäisen kerran "Jouluyö, juhlayö".
 • 24.12.1906 - Kanadalainen keksijä Reginald Fessenden lähetti Brant Rockista Massachusettsista, maailman ensimmäisen viihteellisen radio-ohjelman.
 • 24.12.1914 - Englantilainen dekkarikirjailija Agatha Miller meni naimisiin eversti Archibald Christien kanssa.
 • 24.12.1968 - Apollo-ohjelman myötä, Apollo 8:n miehistö siirtyi ensimmäisinä ihmisinä Kuun kiertoradalle.
 • 24.12.2001 - Tunturisuden Joulusivut viettivät ensimmäistä Jouluaattoaan ihmeellisessä Internetissä.
 • Ompppu
  Joulu
  En etsi valtaa loistoa Itämaan tietäjät - kuva yllä

  Lahjasäkki
  Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
  *Kuva yllä - Copyright © Flickr/Dioezese Eisenstadt

  Joulun odotusta
  Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua
  Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, joulufiilis, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhumala, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumessut, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi, jouluyllätys...
  *** tunturisusi.com linkit ***