Joulukello Joulupukki keskustelee joulutonttunsa kanssa Floridassa

Joulu Katso ylin kuva kokonaisena.
Joulukello Hiljaa illan hämärässä
joulu-ukko kulkee.
Pimenevi metsän rinne
yöhön seudun sulkee.

A. Nissinen


Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/U.S. Army Garrison - Miami


Hauskaa joulua

JOULU - NIIN VANHA JA TUTTU - JA AINA UUSI

Joulukello Tulee rauha pihaan
tonttu jos mökkiä valvoo,
mikään ei mene silloin vikaan
kun piltit lahjoja palvoo.

Tuntematon


Mikään ihan suurin runoilijamme ei ole kirjoittanut näitä paria runosäettä 1800-luvun lopulta. Runoilija on kuitenkin tavoittanut paljon Joulun syvimmästä olemuksesta, johon kuuluvat turvallisuus, rauha ja onni - sekä piltit lahjoineen. Eikä joulun perusolemus ole miksikään muuttunut, vaan päinvastoin, ihan samoja asioita arvostamme joulussamme edelleen. Vasta silloinhan joulu oikein joululta tuntuukin, kun siinä on mukana aitoja, entisaikojen joulutunnelmia ja -perinteitä - wanhan ajan Joulua.

Joulukello Kuuhut taivaltaan kulkee,
valo on talven mahti,
ja katonkin valkeus sulkee.
Vain tonttu väkeä vahtii...

Tuntematon


Punainen kirja

Enkelten joulumusiikkia Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Sinterklaasista - Copyright © Flickr/Jitze Couperus
*Kuva Neitsyt Mariasta ja Jeesuksesta - Copyright © Allen
*Kuva mirreistä, taidekuva 1930-luvulta - Copyright © Flickr/janwillemsen
Punainen kirja

Joulukello Totuuden hetki - Sinterklaasin "Punainen Kirja"

Kuvissa yllä ja vasemmalla eletään jännittäviä aikoja, kun tytöt ovat kuuntelemassa, mitä Hollannin joulupukki, Sinterklaas, on heistä merkkaillut Punaiseen Kirjaansa vuoden aikana. Aivan ilmeisesti voimme olla varmoja siitä, että juuri näiden tyttöjen kohdalla merkinnät ovat pelkästään kehuvia ja positiivisia!

Äiti ja lapsonen

Joulunkellot Neitsyt Maria ja Jeesus

Raamatusta ei löydy tietoa siitä, minkä ikäinen Maria oli, kun hän synnytti Jeesuksen. Kuvassa taiteilija on tehnyt Mariasta lapsiäidin, sillä Maria vaikuttaa ihan 14-vuotiaalta. Antiikin aikana tytöt saatettiin juutalaisuudessa kihlata jo 12-vuotiaana, mutta tutkija Dale Allisonin mukaan näin ei välttämättä käynyt Marian kohdalla. Emme kuitenkaan tiedä tätä.

Kermaa kissoille

Joulu on myös eläinten juhlaa

Lemmikkejä, kuten pikkumirrejä, toki muistetaan ja hellitään vuoden ympäri, kaikkina päivinä, mutta erityisesti jouluna vieläkin enemmän.
Saanalla tapaninpäivänä
Enkelten joulumusiikkia Saana on tapaninpäivänä kauneimmillaan

Tapaninpäivänä 2012 viipyilee Saanan maisemissa harras rauha, eikä ainuttakaan kulkijaa näy. On joulu ja kaamosaika.
Saana on 1 029 metriä korkea laakeapäinen tunturi Suomessa Enontekiön kunnan luoteiskolkassa, "Käsivarren peukalossa". Tunturi sijaitsee Suomen ainoassa Skandien vuoristoon ulottuvassa osassa. Se kohoaa 556 metriä läheisen Kilpisjärven pintaa ylemmäksi.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Cano Vääri
Hauskaa joulua Joulutonttu
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva joulutontusta yllä - Copyright © Don-Pixel
Tunturisusi käyttää kuvaa luvalla.
Orjanlaakeri Odotamme joulua 2014 Tunturisuden Joulusivuilla!

Enkelten joulumusiikkia Joulu lähestyy - joulun vuottaminen alkaa 23.11. tuomiosunnuntaina - Klemetin päivänä

Odotamme perinteiden mukaisesti Joulua Tunturisuden Joulusivuilla vanhojen kansanperinteiden hengessä. Klemetin päivä 23.11. on tärkeä rajapäivä, sillä silloin todellakin alkaa Joulun läheisyys tuntua ja Joulun vuottaminen alkaa. Klemetin nimipäivää vietettiin vuoteen 1994 saakka, jolloin tämä harvinaiseksi jäänyt nimi kuitenkin poistettiin almanakasta, ja samasta päivästä tuli Ismon nimipäivä. Keski- ja pohjoiseurooppalaisessa perinteessä Klemetin päivä on muodostunut talven aluksi. Suomessa kansa on odottanut Klemetiltä samaa suojasäätä, kuin Liisalta ja Kaisalta. Klemetin päivän suojasää on ennustanut leutoa talvea Matin päivään 24.2. saakka. Klemetin päivä liittyy jouluun siten, että siihen liittyy vuoden varhaisin joulumaininta: "Katrinan liukkaat ja Lemetin luikkaat kun ovat olleet, niin sitten ala vuottaa joulua".

JOULU-UUTISET 2014

Joulun lähestyessä seuraamme herkeämättä kaikkia jouluun liittyviä uutisia ja mainoksia.

Joulunkellot TV2 - Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus 1.12.2014 Osa 1 TV2 klo 7.50: Joulu on tulossa ja on miljoona lahjaa paketoimatta! Tonttutyttö Pirpana on kiinnostuneempi poroista kuin lahjojen paketoinnista. Kaupungissa asuva Väinö tuo kotiinsa löytökoiran, joka on hyvin, hyvin nälkäinen. HD.

Joulunkellot Yle Fem - Ruotsinkielinen joulukalenteri: Joulukuningas 1.12.2014 Osa 1 Yle Fem klo 18.00: Kevin hittar en hemlig tunnel, och äventyret Julkungen kan börja! Julkungen är en spännande saga för hela familjen. Och tillsammans med Staffan i BUU-klubben tittar du in genom det första fönstret i julhuset. buu.yle.fi.

Joulu 20.11.2014 Pikkukakkosen ja Ylen joulupuuhia ja -askarteluita.
Joulu 19.11.2014 Joulu Turussa - Jouluaattona kello 12 Suomen Turku julistaa joulurauhan. Koko Suomeen televisioitava joulurauhanjulistus on monelle suomalaiselle tärkeä jouluperinne. Sen jälkeen laitetaan imurit ja vatkaimet pois ja rauhoitutaan joulutunnelmiin.
Joulu 17.11.2014 Joulupukkikin sai ikioman erikoispostimerkin.
Joulu 16.11.2014 Joulu tuli jo Lahteen - katso video, joulupukki tapahtuman tähtenä.
Joulu 14.11.2014 Hyvä Joulumieli 2014 -keräys auttaa jälleen perheitä Suomessa.
Joulu 13.11.2014 Kodin Kuvalehti: Printtaa piparitalojen kaavat.
Joulu 13.11.2014 Ilta-Sanomien Joulu-erikoislehti on ilmestynyt.
Joulu 11.11.2014 Yle Uutiset: Joulu tulee ja Posti on valmis - kiirettä silti riittää
Joulu 9.11.2014 Pelastusarmeija: Tule joulupatavahdiksi - tai perusta oma pata!

Joulupostimerkki 2014

Joulupostimerkit julkaistiin

Perinteiset joulupostimerkit on piirtänyt tänä vuonna tunnettu ja palkittu kirjankuvittaja Kristina Segercrantz.

Joulupostimerkki 2014

Kahden tarrapostimerkin (Aattoilta, Jouluaamu) kuva-aiheissa seikkailee palmikkopäinen tonttutyttö mm. poron kanssa. Joulupostimerkkien graafisesta suunnittelusta vastaa Olavi Hankimo. (Itella)

Joulukello Seurasaaren Joulupolku 14.12.2014 Helsinki

Kurkistuksia satuun ja vanhanajan joulunviettoon. Mukaan kannattaa ottaa lautaset ja lusikat lapsille tarjottavaa joulupuuroa varten. Mukavan lisän kierrokselle tuovat myös polkua valaiseva taskulamppu ja kynttilä puistossa sytytettäväksi. Joulu Seurasaaren Joulupolku 14.12.2014 Helsinki.

Joulukello Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat Turku

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilta löydät nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Jouluisissa myyntikojuissa on tarjolla käsityöläisten taidokkaita tuotteita ja jouluherkkuja. Vanhan ajan markkinatunnelmaa ovat luomassa monenlaiset teatteri-, musiikki- ja sirkusesitykset. Pukin pajalla tapaat Joulupukin perheineen! Joulu Vanhan Suurtorin joulumarkkinat 2014 - Joulumarkkinoilla on nähtävää ja tehtävää koko perheelle.

Joulukello Tallinnan Joulumarkkinat 21.11.2014 - 8.1.2015

Tallinnan Raatihuoneenaukiolla järjestetään satumaiset joulumarkkinat, jossa kaikki on mahdollista. Joulumarkkinoiden taianomaisin osallistuja on itse joulupukki poroineen. Joulumarkkinoiden sydän on Viron tärkein joulukuusi, jota ympäröivät auringonsäteinä joulumökit - myyntipaviljongit. Käsityöläiset ja heidän tuotteensa, virolaiset jouluruuat ja -juomat, lumipatsaat ja lapsille katsottavaksi aitoja eläimiä - jänöjä, vuohia, karitsoita, poneja ja hanhia. Kulttuuriohjelmistoa viikonloppuisin ja juhlapäivinä, esiintymässä eri maakuntien tanssi- ja lauluryhmiä ja kuoroja.
Joulu Tule Tallinnaan viettämään tunnelmallinen joulu keskiaikaisen kaupungin kujille. Raatihuoneen torin suositut joulumarkkinat ovat avoinna päivittäin alkaen 21. marraskuuta aina tammikuun 8. päivään asti.

Joulukello Kaapelin Joulu Helsinki 12. - 21.12.2014

Kaapelitehtaan Merikaapelihalli muuttuu suuren joulutapahtuman näyttämöksi joulukuun 12.-21. päivä. Kaapelin joulu –nimeä kantava tapahtuma on luotu jatkamaan Vanhan joulumyyjäisten jättämää aukkoa helsinkiläisten omana joulunalustapahtumana.
Joulu Kaapelin Joulu 2014.

Joulu Sääseuranta Tunturisuden joulusivuilla - Joulusää kansanperinteessä.
Joulu Seuraa myös Forecan sääblogia - miten meteorologit ennustavat vuoden mittaan säätä - kun kuljemme kohti joulua 2014.

Joulupukki live


Joulupukki paikalla aamusta noin klo 8 - 9 aina iltaan 17 - 18 saakka. Kaikki on valmiina kaikkien aikojen Joulun odotukseen ja Jouluun!

Joulupukin polvella

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Chase McAlpine


Pikkutontut
Pikkuinen tonttu hyppeli näin
jalassa tossut väärinpäin.
Pikkuinen tonttu huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Tip tap, huuteli näin,
tip tap, huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!


Joulutähti

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima)

Joulutähti on Keski-Amerikasta ja Meksikosta kotoisin oleva tyräkin suureen sukuun kuuluva puuvartinen kasvi. Joulun aikaan kukkivaa kasvia kutsutaan Meksikossa pyhän yön kukaksi. Lajinimi pulcherrima merkitsee kaikkein kauneinta. Suomalaiset ovat nähneet joulutähtiä luonnonvaraisina tien pientareilla rakkailla Kanarian saarillaan. Eurooppaan joulutähti tuotiin 1830-luvulla, mutta suuren suosionsa joulukukkana se on saavuttanut vasta viime vuosikymmeninä. Suomeen ensimmäiset joulutähdet tuotiin noin 50 vuotta sitten.

Joulutähden punainen väri kuvaa Kristuksessa ihmiskunnan keskelle tullutta Jumalan rakkautta. Valkoinen muunnos symboloi Jeesuksen synnittömyyttä ja joulun iloa.

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Flickr/Jenny Pansing 1 million views-Thanks!


Hyasintti

Hyasintti (Hyacinthus orientalis)

Varhaisin havainto joulukukista on vuodelta 1879, jolloin ensimmäinen hyasintti oli helsinkiläisten ihmettelyn kohteena nykyisen eduskuntatalon paikalla sijainneen kukkakaupan näyteikkunassa. Hyasinttia voidaan näin ollen pitää perinteikkäimpänä joulukukkana. Se oli yli 120 vuotta sitten lähes ainoa kasvi, jota voitiin saada talvellakin Suomessa kukkaan. Erityisen ihmeellisenä pidettiin sen tuoksua, ominaisuutta, joka on pitänyt sen suosikkien joukossa nykypäivään saakka. Se on yhä suosituin joulukukka. Aikanaan sitä oli vain vaaleanpunaisena, mutta nykyään jouluksi myös sinisenä ja valkoisena. (Kauppapuutarhaliitto)

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva hyasintista yllä - Copyright © Flickr/Choo Yut Shing
*Kuva Australian joulupuusta oikealla - Copyright © Flickr/joyfuljourneying


"Joulu tullessaan tekee taikojaan
on kuin vuosia ei olis ollutkaan
poikki pihamaan kuljen uudestaan
askel kevyt on kuin viisivuotiaan
ehkä jouluna taas lapsi olla saan."


Joulupukki tiedottaa!
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva joulutontusta yllä - Copyright © Tanja Näätänen
Tunturisusi käyttää kuvaa luvalla.


Joululapsi

Joulupukin mailla Odotamme Joulun 2014 joulukalentereita

Joulukello Birgit mummun joulukalenteri

Joulu Odotamme Joulun 2014 netin Joulukalentereita - kaikki kalenterit.

Hannu ja Kerttu

Enkelten joulumusiikkia Turun Linnateatterin satuooppera Hannu ja Kerttu vie seikkailujen maailmaan

Joulunaluspäiville on luvassa kaikki aistit valloittava koko perheen elämysmatka satujen mielikuvitukselliseen ja taianomaiseen maailmaan! Grimmin veljesten satuun perustuva Engelbert Humperdinckin ooppera Hannu ja Kerttu kertoo nimensä mukaan kahdesta sisaruksesta, Hannusta ja Kertusta, joiden marjanhakumatka metsään muuttuu uskomattomaksi seikkailuksi. Selvitäkseen takaisin vanhempiensa luokse heidän on käytettävä omaa neuvokkuuttaan ja mielikuvitustaan. Myöskään mystinen metsä ei ole sitä miltä ensin näyttää, vaan se on täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä salaisuuksia: henkiä, keijuja ja noitia. Hannu ja Kerttu nähdään nyt ihastuttavana oopperaversiona, johon yhdistyy puheteatterin kerrontaa.

Joulu Linnateatteri, Turku: Hannu ja Kerttu -ooppera 27.11. - 20.12.14.

Joulukynttilät

"Mökit nukkuu lumiset,
nukkuu hankitanteret,
tuikkii taivaan tähtivyö -
pyhä, nyt on jouluyö."
(Eino Leino)


Enkelten joulumusiikkia Joulukonsertit 2014

Leif Lindeman

Joulu
Katso Leif Lindemanin ja kaikkien muiden joulukonsertit.

Jouluradio

Joulu Toivontuottajat: Aito ja alkuperäinen joulumusiikin suosittu radiokanava, Toivontuottajien Jouluradio, soi ensimmäisestä adventista 30.11.2014 alkaen loppiaiseen 6.1.2015 asti.

Radio Nova Joulunradio

Jouluradioita

Jouluajan joulumusiikin radioita ovat Toivontuottajien Jouluradio ja Radio Novan Joulunradio.

Joulutyttö

Tunturisuden joulusivut 2001 - 2014. Yhteys tuntsu@dnainternet.net

Joulun tunnelmia nettikameroilla Nettikameroilla kurkkaus Pohjois-Suomeen, Amerikkaan ja Hollantiin

Joulun nettikamerat Katso - miltä Salla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Rovaniemen Lordin aukio näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Kilpisjärven tie Enontekiöllä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Levi Kittilässä näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Times Square New Yorkissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Amsterdam Hollannissa näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Katso - miltä Neitsytsaaret Karibialla näyttää juuri nyt!
Joulun nettikamerat Valitse maailman maista ja paikoista itse!


Sinterklaas Joulupukkikin seuraa tarkkana kuin porkkana: Tilastokeskuksen joulutilastoja - Näin jouluteltiin vuonna 2013


Joulukello 1. Joulukortit. Joulukortteja lähetetään Suomessa edelleen runsaasti, vaikka kortittelu onkin ollut lievässä laskussa. Kokonaismäärä oli jouluna 2013 lähes 40 miljoonaa lähetettyä joulukorttia, joista ulkomaille lähetettiin yksi miljoona - enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.
Joulukello 2. Joulukuuset. 54 prosenttia kotitalouksista hankkii kotiinsa joulukuusen ja näiden joulukuusten lisäksi on joulukuusia runsaasti myös julkisissa tiloissa. Jouluvalot sytytetään vuosittain noin puoleentoista miljoonaan puuhun Suomessa. Näistä vähän yli miljoona tulee suomalaisten joulupuunkasvattajien tiloilta, noin 300 000 haetaan omasta tai suvun metsästä ja noin 150 000 tuodaan ulkomailta, lähinnä Tanskasta.
Joulukello 3. Joulukuusenkasvattajat. Joulukuusenkasvattajia on noin 500. Heidän joukossaan on joulupuita ja leikkohavuja sekä pää- että sivuelinkeinonaan kasvattavia sekä harrastajia.
Joulukello 4. Kauneimmat joululaulut kajahtavat kirkoissa. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä yhteensä yli 2 000 tilaisuutta, joihin suomalaiset kokoontuvat laulamaan perinteisiä joululauluja. Joululauluperinne kokoaa myös ulkosuomalaiset yhteen. Kauneimpia joululauluja laulettiin vuonna 2013 32 maassa.
Joulukello 5. 100 miljoonaa euroa joulukukkiin. Pikkujouluista alkavan joulukukkasesongin aikana joulukukkia ostetaan 100 miljoonalla eurolla. Yli puolet kukkien joulukaupasta perustaa kotimaiseen kukkatuotantoon. Joulun suosikeista eli joulutähdistä, hyasinteista, ritarinkukista ja tulppaaneista valtaosa viljellään noin kahdella sadalla puutarhalla kautta maan. Kotimaisia joulutähtiä valmistuu noin 1,7 miljoonaa. Suurin osa suomalaisista haluaa joulutähtensä punaisina. Niiden osuus on noin 75 prosenttia kaikista joulutähdistä.
Joulukello 6. Jouluajan syntymäpäiväsankarit. Jouluaattona vietti syntymäpäiviään 12 700, joulupäivänä 12 091 ja tapaninpäivänä 11 872 suomalaista.
Joulukello 7. Joulupataan lähes miljoona euroa. Suomalaiset lahjoittavat Joulupata-keräykseen rahaa lähes miljoona euroa, jouluna 2012 summa oli yhteensä 894 986 euroa.
Joulukello 8. 2 miljoonaa asiakasta käy Alkossa. Alkon litramääräinen myynti kasvaa joulua edeltävän kahden viikon aikana noin 3,5 miljoonaa litraa, eli 96 prosenttia normaaliin jaksoon verrattuna. Joulua edeltävällä viikolla Alkossa käy noin kaksimiljoonaa asiakasta. Joulu kasvattaa litramääräisesti eniten punaviinien myyntiä, joiden myynti lisääntyy 134 prosenttia. Väkevistä juomista joulunajan myyntisesonkeja ovat XO- ja muut konjakit, joiden myynti kasvaa 790 prosenttia sekä VSOP-konjakit, joita myydään joulun alla 513 prosenttia enemmän. Vahvojen glögien myynti nousee joulun alla 414 prosenttia ja mietojen 362 prosenttia.
Joulukello 9. 6 - 7 miljoonaa kiloa joulukinkkua. 74 prosenttia suomalaisista syö kinkkua joulun eri aterioilla kotona tai kylässä. Joulukinkun hankkivista talouksista valtaosa, 94 prosenttia aikoo ostaa kotimaisen kinkun. Noin viiteen prosenttiin talouksista hankitaan ulkomainen kinkku. Noin neljännes kinkun ostavista talouksista on halukas ostamaan luomukinkun. Kinkkukauppa on melko tasaista ja kinkkuja myydään 6 - 7 miljoonaa kiloa vuosittain.
Joulukello 10. Joululahjoihin 398 euroa. Suomalaiset käyttivät keskimäärin 398 euroa pelkästään joululahjoihin. Summa on selkeässä kasvussa edellisiin vuosiin verrattuna (2011 noin 295 euroa, 2012 noin 280 euroa). Joulun vietossa uutena ja nousevana trendinä korostuu lahjojen hankkiminen verkkokaupoista. Erityisesti 30 - 49-vuotiaat suomalaiset ovat ahkeria verkkokauppojen käyttäjiä. Heistä 33 prosenttia ostaa lahjansa kotimaisesta verkkokaupasta. Miesten toivotuimmat lahjat ovat elektroniikka, musiikki ja elokuvat ja harrastusvälineet. Naiset toivovat hemmottelulahjakortteja, kotiin ja sisustukseen liittyviä lahjoja ja koruja ja kelloja.
Joulukello 11. Herra ja rouva Joulut. Ihmeellistä kyllä, Joulu on myös etunimi, ja ei siinä kaikki, vaan se on sekä miesten että naisten etunimi. Harvinainen etunimi on kuitenkin kyseessä, sillä vuosina 1920 - 2013 etunimen Joulu on saanut vain alle 20 suomalaista.
Joulukello 12. Kiertomatkailua Kinkussa ja Sinapissa. Tällainenkin matkailu on mahdollista, sillä Heinävedellä on Kinkku-niminen saari ja Sinappi puolestaan on peltoalue Hämeenlinnassa.

Joulukello Lähde: Tilastokeskus: Joulu numeroiden valossa 2013.


Australianjoulupuu

Joulukello Australian joulupuu (Nuytsia floribunda)

Kuvassa yllä Lounais-Australiassa elävä puu, joulupuu, jolla yleisenä paikallisena nimenä on Christmas tree. Muualla puu tunnetaan nimellä Western Australian Christmas tree, eli läntinen australianjoulupuu. Jouluisen nimensä puu on saanut siksi, että sen kirkkaan keltaoranssit kukat ovat loistossaan joulun aikaan.

Joulu Tutustu tarkemmin Australian joulupuuhun ja eräisiin muihin etelän eksoottisiin joululajeihin.
Tonttupojat
En etsi valtaa loistoa Joulutontut - Joulupukin uutterat apulaiset

Mitenkäpä voisi tulla joulu ja joulupukki, jollei joulupukilla olisi apulaisinaan joulutonttuja. Joulutontuilla riittää kiirettä jo kauan aikaa ennen varsinaista joulua - pitää kurkkiakin siellä ja täällä ja tehdä tuhat muuta asiaa!

Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Pikkukuva - tontun kasvot - Copyright © Flickr/Kentish Town City Farm


"Joulukseen jokainen kokoo, joulukseen hiirikin säästää."

"Tulispa joulu, et sais yöl syyvä ja kirkoos nukkuu."

"Jouluun asti ovat piijat ja nauriit hyviä."
Hauskaa joulua All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Flickr/Don-Pixel
Photo used with permission.


Joulupukin kiitollinen työ

Joululahjakin tuo iloa sekä saajalleen, että antajalleen. Joulupukilla on varmaankin yksi maailman kiitollisimmmista tehtävistä. Häntä odotetaan ja rakastetaan kaikkialla ja hän saa työkseen jakaa lahjoja ihmisille keskellä sykähdyttävintä Joulun iloa ja riemua.

Joulukello Sylvian joululaulu Joulukello

"Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan,
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin.
Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain se häkki,
mi sulkee mun sirkuttajain,
ja vaiennut vaikerrus on vankilan;
oi murheita muistaa ken vois laulajan.
Joulupukki
Israelin joulu Joulupukki jouluaattona Jerusalemin muurilla

Joulupukki kurkkailee Jerusalemissa, eli niillä Jeesuksen syntymämailla, josta joulumme on saanut alkunsa. Kristitythän viettävät joulua Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesuksen syntymäpaikka Betlehem sijaitsee kahdeksan kilometriä Jerusalemista etelään. Kuvanoton ajankohta on jouluaatto 24.12.2013.

Joulu Israelin joulu.
Hauskaa joulua Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Photo taken by Dafna Tal for the Israeli Ministry of Tourism - Copyright © Photo Gallery Israeli Ministry of Tourism
Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua JOULUA Hauskaa joulua

Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, jouluhullu, jouluhumala, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi...
Hyvä Joulumieli 2014
*** tunturisusi.com linkit ***