Kauneimmat joululaulut

Kuinka monta yötä on Jouluun 2024?

Mikäpäs sen hauskempaa, helpompaa ja lopulta jännittävämpääkään, kuin Joulun odotus.

Kuinka monta yötä jouluun

Internetin aikakausi on muovannut ja muuttanut Joulun odotusta suuresti. Netin myötä on havaittu, että Joulua voi halutessaan odottaa vaikkapa koko vuoden. Suinkaan kaikki eivät tee näin, mutta tällainenkin vaihtoehto on olemassa kaikkein hartaimmille jouluttelijoille. Heitä (=meitä) on nykyisin yllättävän runsaasti.

Perhejoulua

Internetissä suuren kansan joulun odotus alkaa nykyisin hiljalleen elokuussa, vilkastuu syyskuussa, on täydessä vauhdissa lokakuussa ja huipentuu marraskuuhun ja joulukuuhun, jotka ovat molemmat kuukaudet täynnä täyttä joulun tihentyvää ja jännittävää tunnelmaa.

Kaupallisen joulukauden alkamistakin Internet on muuttanut ja Joulu näyttää alkavan netissä vuosi vuodelta yhä aikaisemmin.

Joulu juhlista jaloin Joulumaa - infofoorumi.

Perhejoulua

Joulun odotuksen tärkeitä rajapyykkejä

Vuoden alusta alkaen Joulun hyvin hartaalle odottajalle tärkeitä rajapyykkejä ovat satasten rikkoutumiset. Rikki menevät tällöin 300, 200 ja 100 yötä jouluun.

Näitä lukemia ei enää tarvitse itsekseen allakan äärellä räknäillä, vaan netin sovellukset tekevät tämän työn sekunnin tarkkuudella. Kun otat tämän sivun suosikkeihisi, voit käydä vaikkapa päivittäin seuraamassa joulun lähestymistä.

Joulutonttu

Juhla-, merkki- ja nimipäivät viitoittamassa tietä kohti Joulua

Joululaskurin seurannan ohessa on myös luonnollisestikin muistettava ja juhlittava kaikkia joulun alusajan erityispäiviä ja ajanjaksoja, jotka kuljettavat kohti Joulua.

Nämähän ovat kekri, Pyhäinpäivä, Halloween, Tuomiosunnuntai, Klemetin päivä, Kaisan päivä, Adventtiaika, Antin päivä, Selman päivä, Itsenäisyyspäivä, Nikunpäivä, Jean Sibeliuksen päivä, Suomalaisen musiikin päivä, Annan päivä, Lucian päivä, Tuomaanpäivä, talvipäivänseisaus, pesäpäivät ja sitten tullaankin jo jouluaatonaattoon ja jouluaattoon.

Joulu 2023 Jouluajan 2023 kalenteri.

Joulun odotuksen finaalivaiheet

Viime vaiheessaan Joulun odotus huipentuu finaaliin, joka jakautuu neljään osioon.

- Ensimmäinen osio alkaa silloin, kun on enää alle sata yötä Jouluun.

- Koko joulukuu muodostaa finaalivaiheen kakkososion. Joulukuun erityispiirre on Joulukalenteri ja aivan erityinen päivä on joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin saadaan avata Luukku 1.

- Kolmososion muodostaa esifinaali, jouluviikko, siis viikon aika ennen Joulua. Silloin viimeistään valmistaudutaan tulevaan Jouluun ja tehdään runsaasti hankintoja, ruokaa ja lahjoja. Kiirettäkin voi tässä vaiheessa piisata.

- Neljäntenä osiona on huippufinaali, joka alkaa silloin kun jo lauletaan vapautuneen pontevasti "Kolme yötä Jouluun on".


Joulutonttu

Joulua odotellessasi voit surffailla Tunturisuden Joulusivuilla. Niiden pajalta kantaa kiihtyvä kuiske ja kalkutus läpi vuoden, kun sivuja viritellään suksillaan suihkiville ja potkureillaan potkiville Joulun odottajille.

PS. Heti jouluajan mentyä, seuraavan vuoden alkaessa ja viimeistään Loppiaisen jälkeen, voi aloittaa jo innolla seuraavan Joulun odotuksen!

Joulusanasto

Uudistuotantoa on joulusanasto - sekoitus sekä perinteisistä ja tutummista, että uudemmista sanoista. Sanastosta selviää muun muassa, mitä tapahtuu, kun Paavo on hirveissä jouluissa viikonloppuna - ja monta muuta yhtä tärkeää asiaa.

Joulu juhlista jaloin Joulusanasto.

200 kauneinta joululaulua vuonna 2023

Mukana olevien kauneimpien joululaulujen määrä on nyt noin 200, kun se aiemmin oli noin 60. Jokaisen pitäisi löytää koosteesta itselleen rakkaimmat joululaulut. Mukana on myös oudompia joululauluja, joita et ehkä koskaan aiemmin ole kuullutkaan. Mikäpä olisi mukavampaa ajankulua joulua odotellessa, kuin tehdä löytöretkiä näiden joululaulujen parissa:

Joulu juhlista jaloin Kauneimmat Joululaulut.

JoulukelloTunturisuden Joulukalenterit

Seuraile yhtä ja mieluisinta, tai vaikkapa kaikkia!

Joulukello Joulukalenteri: vanhat joulusadut ja -tarinat

Pohjolan kauneimmat, vanhat joulusadut ja -tarinat. Jos pidät vanhanajan joulusta, tämä on oikea Joulukalenteri juuri Sinulle.

Joulukalenteri Kauneimmat joulusadut ja -tarinat.

Joulukello Joulukalenteri: joulua vanhoissa aapisissa

Vanhojen aapisten sivuilta löytyvät koskettavimmat tunnelmapalaset, runot ja sadut entisaikojen jouluista.

Joulukalenteri Joulua vanhoissa aapisissa.

Joulukello Joulukalenteri: vanhat joulurunot

Vanhoissa mutta iäti ajattomissa joulurunoissa ollaan rekiretkillä, luistelemassa ja kelkkamäessä - ja hiljennytään välillä joulukuusen ja -kynttilöiden äärelle.

Joulukalenteri Kauneimmat vanhat joulurunot.

Joulukello Joulukalenteri: kauneimmat joululaulut

Joulukalenterin kustakin luukusta avautuu sama sivu, jolla on noin 200 kauneinta joululauluamme. Voit toki kuunnella ne kaikki kerrallakin, mutta siihen kuluu aikaa yli 10 tuntia. Hyvä vaihtoehto sille on kuunnella yksi tai muutamia joululauluja kunakin päivänä. Voit valita kuunneltavaksesi ainoastaan niitä joululauluja, joista itse pidät!

Joulukalenteri Kauneimmat joululaulut.

Joulukello Joulukalenteri: vanhat kuvat kertovat joulusta

Tässä Joulukalenterissa vanhat valokuvat kuljettavat meitä suomalaisten menneiden aikojen jouluihin.

Joulukalenteri Menneiden aikojen joulut kauneimmin kuvin.

Tunturisuden Joulusivujen aiheita

Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluenkeli, joulufiilis, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhumala, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumessut, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurauha, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi, jouluyllätys, jouluyö, jouluähky, jouluörkki...

Kauneimmat Joululaulut
Jouluaika