Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Marco Verch

Kuinka monta yötä on Jouluun 2020?

Mikäpäs sen hauskempaa, helpompaa ja lopulta jännittävämpääkään, kuin Joulun odotus.

Internetin aikakausi on muovannut ja muuttanut Joulun odotusta suuresti. Netin myötä on havaittu, että Joulua voi halutessaan odottaa vaikkapa koko vuoden. Suinkaan kaikki eivät tee näin, mutta tällainenkin vaihtoehto on olemassa kaikkein hartaimmille jouluttelijoille. Heitä (=meitä) on nykyisin yllättävän runsaasti.

Internetissä suuren kansan joulun odotus alkaa nykyisin hiljalleen elokuussa, vilkastuu syyskuussa, on täydessä vauhdissa lokakuussa ja huipentuu marraskuuhun ja joulukuuhun, jotka ovat molemmat kuukaudet täynnä täyttä joulun tihentyvää ja jännittävää tunnelmaa.

Kaupallisen joulukauden alkamistakin Internet on muuttanut ja Joulu näyttää alkavan netissä vuosi vuodelta yhä aikaisemmin.

Adventti

Kuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Joulun odotuksen tärkeitä rajapyykkejä

Vuoden alusta alkaen Joulun hyvin hartaalle odottajalle tärkeitä rajapyykkejä ovat satasten rikkoutumiset. Ensimmäinen sataluku 300 meni rikki helmikuun 29. päivänä 2020, 200 meni rikki kesän alkaessa - viimeinen sataluku 100 rikkoutui 16.9.2020.

Näitä lukemia ei enää tarvitse itsekseen allakan äärellä räknäillä, vaan netin sovellukset tekevät tämän työn sekunnin tarkkuudella. Kun otat tämän sivun suosikkeihisi, voit käydä vaikkapa päivittäin seuraamassa joulun lähestymistä.

Adventti

Juhla-, merkki- ja nimipäivät viitoittamassa tietä kohti Joulua

Joululaskurin seurannan ohessa on myös luonnollisestikin muistettava ja juhlittava kaikkia joulun alusajan erityispäiviä ja ajanjaksoja, jotka kuljettavat kohti Joulua.

Nämähän ovat kekri, Pyhäinpäivä, Halloween, Tuomiosunnuntai, Klemetin päivä, Kaisan päivä, Adventtiaika, Antin päivä, Selman päivä, Itsenäisyyspäivä, Nikunpäivä, Jean Sibeliuksen päivä, Suomalaisen musiikin päivä, Annan päivä, Lucian päivä, Tuomaanpäivä, talvipäivänseisaus, pesäpäivät ja sitten tullaankin jo jouluaatonaattoon ja jouluaattoon.

Joulu 2020 Jouluajan 2020 kalenteri.

Joulun odotuksen finaalivaiheet

Viime vaiheessaan Joulun odotus huipentuu finaaliin, joka jakautuu neljään osioon.

- Ensimmäinen osio alkaa silloin, kun on enää alle sata yötä Jouluun.

- Koko joulukuu muodostaa finaalivaiheen kakkososion. Joulukuun erityispiirre on Joulukalenteri ja aivan erityinen päivä on joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin saadaan avata Luukku 1.

- Kolmososion muodostaa esifinaali, jouluviikko, siis viikon aika ennen Joulua. Silloin viimeistään valmistaudutaan tulevaan Jouluun ja tehdään runsaasti hankintoja, ruokaa ja lahjoja. Kiirettäkin voi tässä vaiheessa piisata.

- Neljäntenä osiona on huippufinaali, joka alkaa silloin kun jo lauletaan vapautuneen pontevasti "Kolme yötä Jouluun on".


Adventti

Kuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Joulu 2020

Kuva Designed by Freepik.

Joulua odotellessasi voit surffailla Tunturisuden Joulusivuilla. Niiden pajalta kantaa kiihtyvä kuiske ja kalkutus läpi vuoden, kun sivuja viritellään suksillaan suihkiville ja potkureillaan potkiville Joulun odottajille.

PS. Heti jouluajan mentyä, seuraavan vuoden alkaessa ja viimeistään Loppiaisen jälkeen, voi aloittaa jo innolla seuraavan Joulun odotuksen!

Kuva alla pvproductions - www.freepik.com.

Tunturisuden Joulusivujen aiheita

Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluenkeli, joulufiilis, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhumala, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumessut, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurauha, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi, jouluyllätys, jouluyö, jouluähky, jouluörkki, jouluörveltäjä...

Tunturisuden sivut Tunturisuden sivut Joulu
Tunturisuden sivut