Tunturisuden sivut
Kuva yllä, sekä sivun alareunassa mdjaff - www.freepik.com.

Kuinka monta yötä on Jouluun 2021?

Mikäpäs sen hauskempaa, helpompaa ja lopulta jännittävämpääkään, kuin Joulun odotus.

Internetin aikakausi on muovannut ja muuttanut Joulun odotusta suuresti. Netin myötä on havaittu, että Joulua voi halutessaan odottaa vaikkapa koko vuoden. Suinkaan kaikki eivät tee näin, mutta tällainenkin vaihtoehto on olemassa kaikkein hartaimmille jouluttelijoille. Heitä (=meitä) on nykyisin yllättävän runsaasti.

Joulua 2021 odottaessasi seuraa Internetin suurinta Joulu-infoa

Joulumaa infofoorumille kertyy joulun 2021 lähestyessä kaiken aikaa tietoa tulevasta joulusta: joulun 2021 joulukirjat, joulukonsertit, joulumarkkinat, joulunäytelmät, joulumatkat, jouluruoat, joulukaupat, joulu-uutiset. Mukana on kaikki mahdollinen jouluun liittyvä ja tiedot karttuvat päivittäin jouluun saakka. Seuraa ja klikkaa alta:

Joulu juhlista jaloin Joulun 2021 joulukirjat.
Joulu juhlista jaloin Joulun 2021 estraditaide.
Joulu juhlista jaloin Joulumaa - infofoorumi.

Adventti

Kuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Internetissä suuren kansan joulun odotus alkaa nykyisin hiljalleen elokuussa, vilkastuu syyskuussa, on täydessä vauhdissa lokakuussa ja huipentuu marraskuuhun ja joulukuuhun, jotka ovat molemmat kuukaudet täynnä täyttä joulun tihentyvää ja jännittävää tunnelmaa.

Kaupallisen joulukauden alkamistakin Internet on muuttanut ja Joulu näyttää alkavan netissä vuosi vuodelta yhä aikaisemmin.

Adventti

Kuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Joulun odotuksen tärkeitä rajapyykkejä

Vuoden alusta alkaen Joulun hyvin hartaalle odottajalle tärkeitä rajapyykkejä ovat satasten rikkoutumiset. Rikki menevät tällöin 300, 200 ja 100 yötä jouluun.

Näitä lukemia ei enää tarvitse itsekseen allakan äärellä räknäillä, vaan netin sovellukset tekevät tämän työn sekunnin tarkkuudella. Kun otat tämän sivun suosikkeihisi, voit käydä vaikkapa päivittäin seuraamassa joulun lähestymistä.

Adventti

Juhla-, merkki- ja nimipäivät viitoittamassa tietä kohti Joulua

Joululaskurin seurannan ohessa on myös luonnollisestikin muistettava ja juhlittava kaikkia joulun alusajan erityispäiviä ja ajanjaksoja, jotka kuljettavat kohti Joulua.

Nämähän ovat kekri, Pyhäinpäivä, Halloween, Tuomiosunnuntai, Klemetin päivä, Kaisan päivä, Adventtiaika, Antin päivä, Selman päivä, Itsenäisyyspäivä, Nikunpäivä, Jean Sibeliuksen päivä, Suomalaisen musiikin päivä, Annan päivä, Lucian päivä, Tuomaanpäivä, talvipäivänseisaus, pesäpäivät ja sitten tullaankin jo jouluaatonaattoon ja jouluaattoon.

Joulu 2021 Jouluajan 2021 kalenteri.

Joulun odotuksen finaalivaiheet

Viime vaiheessaan Joulun odotus huipentuu finaaliin, joka jakautuu neljään osioon.

- Ensimmäinen osio alkaa silloin, kun on enää alle sata yötä Jouluun.

- Koko joulukuu muodostaa finaalivaiheen kakkososion. Joulukuun erityispiirre on Joulukalenteri ja aivan erityinen päivä on joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin saadaan avata Luukku 1.

- Kolmososion muodostaa esifinaali, jouluviikko, siis viikon aika ennen Joulua. Silloin viimeistään valmistaudutaan tulevaan Jouluun ja tehdään runsaasti hankintoja, ruokaa ja lahjoja. Kiirettäkin voi tässä vaiheessa piisata.

- Neljäntenä osiona on huippufinaali, joka alkaa silloin kun jo lauletaan vapautuneen pontevasti "Kolme yötä Jouluun on".


Joulu 2020

Kuva valuavitaly - www.freepik.com

Joulua odotellessasi voit surffailla Tunturisuden Joulusivuilla. Niiden pajalta kantaa kiihtyvä kuiske ja kalkutus läpi vuoden, kun sivuja viritellään suksillaan suihkiville ja potkureillaan potkiville Joulun odottajille.

PS. Heti jouluajan mentyä, seuraavan vuoden alkaessa ja viimeistään Loppiaisen jälkeen, voi aloittaa jo innolla seuraavan Joulun odotuksen!

Adventtikalenteri 2021

Joulu- eli adventtikalenteri jouluksi 2021. Aiheena ovat aapisten joulujutut ja joulurunot.

Joulu juhlista jaloin Adventtikalenteri 2021.

Joulusanasto 2021

Uudistuotantoa on joulusanasto - sekoitus sekä perinteisistä ja tutummista, että uudemmista sanoista. Sanastosta selviää muun muassa, mitä tapahtuu, kun Paavo on hirveissä jouluissa viikonloppuna - ja monta muuta yhtä tärkeää asiaa.

Joulu juhlista jaloin Joulusanasto 2021.

Joulukalenteri kuvakalenterina

Suuri määrä valokuvia esittelee suomalaisten joulunviettoa läpi koko 1900-luvun. Antaudu ainutlaatuisen kavalkadin tunnelmiin: tällaista oli joulu silloin ennen!

Joulukello Joulukalenteri: kuvakalenterissa koko 1900-luvun suomalainen joulu.

Tunturisuden Joulusivujen aiheita

Jouluaatto, jouluale, jouluapulainen, jouluarvoitus, jouluaskare, jouluateria, jouluavustus, joulubaletti, jouluelokuva, jouluenkeli, joulufiilis, jouluhali, jouluhalko, jouluhartaus, jouluherkku, jouluhullu, jouluhumala, jouluhuutokauppa, jouluhäät, jouluhöperö, jouluhöpsö, joulujuhla, joulujulkaisu, joulujumalanpalvelus, joulujuoma, joulukahvi, joulukakku, joulukaktus, joulukala, joulukalenteri, joulukalja, joulukaramelli, joulukarkki, joulukatu, joulukepponen, joulukeräys, joulukiire, joulukinkku, joulukirja, joulukirjallisuus, joulukirkko, joulukonsertti, joulukoriste, joulukukka, joulukuusi, joulukuva, joulukuvaelma, joulukynttelikkö, joulukynttilä, joululaulu, joululehti, joululeikki, joululeipä, joululevy, joululiikenne, joululimppu, joululoma, joululyhde, joulumakeinen, joulumakkara, joulumarkkinat, joulumerkki, joulumessut, joulumuori, joulumusiikki, joulumyyjäiset, joulunumero, joulunäytelmä, joulunäyttely, jouluoljet, jouluolut, jouluomena, jouluoratorio, joulupahnat, joulupaisti, jouluparaati, joulupata, joulupiparkakku, joulupirtti, jouluporsas, jouluposti, joulupukki, joulupulla, joulupuuro, joulupäivä, joulupöytä, jouluraha, joulurakas, joulurauha, joulurukous, jouluruno, jouluruoka, jouluruusu, jouluryyppy, joulusaarna, joulusahti, joulusaippua, joulusalaatti, joulusalarakas, joulusatu, joulusiivous, joulusinappi, joulusuudelma, joulusuukko, joulusuukkonen, joulutaide, joulutarina, joulutervehdys, joulutodistus, joulutoivotus, joulutonttu, joulutulppaani, joulutupa, joulutähti, jouluvalo, jouluviina, jouluviini, jouluvirsi, jouluyllätys, jouluyö, jouluähky, jouluörkki, jouluörveltäjä...

Kuva alla pvproductions - www.freepik.com.
Joulu
Tunturisuden sivut