Aforismit
Viimeiset sanat - näin he lausuivat kuolemansa hetkellä

"Minä elän." - Suomen kansalliskirjailija Aleksis Kivi (1834 - 1872).

"Thomas Jefferson elää yhä." - Yhdysvaltain toinen presidentti John Adams (1735 - 1826), joka ei tiennyt, että hänen suurin poliittinen vastustajansa Thomas Jefferson oli kuollut muutamaa tuntia aiemmin.

Marie Antoinette

Marie Antoinette.

"Anteeksi, herra. En tehnyt sitä tarkoituksella." - Kuningatar Marie Antoinette (1755 - 1793), astuessaan vahingossa teloittajansa jalalle.

"Älä sure, ole onnellinen." - Intialainen mystikko Neher Baba (1894 - 1969) lausui sanat Don't worry, be happy, eikä sen jälkeen puhunut sanaakaan, vaikka elikin vielä 40 vuotta.

"Siellä on hyvin kaunista." - Amerikkalainen keksijä Thomas Alva Edison (1847 - 1931) - ikäänkuin hän olisi jo nähnyt taivaan.

"En halua kuolla. Älkää antako minun kuolla." - Venezuelan presidentti Hugo Chavez (1954 - 2013).

"Lopeta!" - Yhdysvaltalainen kirjailija Gore Vidal (1925 - 2012) hoitajalle, joka kehotti häntä tekemään jalkaharjoitteita.

"Ovathan kaikki muut kunnossa?" - Yhdysvaltalainen senaattori Robert F. "Bobby" Kennedy (1925 - 1968) vaimolleen sen jälkeen, kun Sirhan Sirhan oli ampunut häntä hetkeä aiemmin kuolettavasti useita kertoja.

"Ei saa hermostua." - Suomalainen lauluntekijä Juha Vainio (1938 - 1990).

Frank Sinatra

Frank Sinatra.

"Olen häviöllä." - Amerikkalainen laulaja Frank Sinatra (1915 - 1998).

"Millaiset lipputulot saatiin tänään Madison Square Gardenissa?" - Yhdysvaltalainen, nimeään kantaneen sirkuksen perustaja P.T.Barnum (1810 - 1891).Oscar Wilde, joka muistetaan myös lukemattomista aforismeistaan, jotka usein sisältävät paradoksin.

"Joko tuo tapetti lähtee, tai sitten minä." - Irlantilaissyntyinen kirjailija Oscar Wilde (1854 - 1900).

"Minulla on paljon velkaa, en omista mitään, loput jätän köyhille." - Ranskalainen kirjailija Francois Rabelais (n. 1490 - 1553).

"Kuka siellä?" - Amerikkalainen lainsuojaton Billy The Kid (1859 - 1881), kun sheriffi Pat Garrett väijyi häntä pimeässä huoneessa.

"Eikö kukaan ymmärrä?" - Irlantilainen kirjailija James Joyce (1882 - 1941).
Elisa Bonaparte

Elisa Bonaparte.

"Paitsi verot." - Elisa Bonaparte (1777 - 1820), Napoleonin sisar huokaisi näin, kun joku kuolinvuoteen äärellä totesi, että "mikään ei ole niin varmaa kuin kuolema".

"Voimakkaimmalle!" - Aleksanteri Suuri (356 - 323 eaa.) - Vastaus kysymykseen, kenelle hän jättää valtakuntansa.

"En halua muuta kuin kuoleman." - Englantilainen kirjailija Jane Austen (1775 - 1817).

"Olen kuolemaisillani tai aikeissa kuolla; kumpikin ilmaus on korrekti." - Ranskalainen kielitieteilijä, joka briljeerasi vielä viime hetkilläänkin kieliopillisilla tiedoillaan.

"Äiti, kuuletko sateen? Haluan vain pois koneesta." - Seitsemänvuotias amerikkalainen tyttö, joka oli yksin ohjaamassa pienlentokonetta taivaalla.

"Eihän vastustaja voi osua edes elefanttiin tältä etäisyydeltä." - Sotilas rintamaoloissa.

Diana

Walesin prinsessa Diana.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Daniel Arrhakis


"Voi jumalani, mitä tapahtui?" - Walesin prinsessa Diana (1961 - 1997) traagisessa auto-onnettomuudessa.

"Rahalla ei voi ostaa elämää." - Muusikko Bob Marley (1945 - 1981) pojalleen.

"Tuon kaverin on lopetettava... hän vielä näkee meidät." - Amerikkalainen näyttelijä James Dean (1931 - 1933), autoa ohjatessaan hetki ennen kuolonkolaria, kun hän kaahaten kilpaili toisen autoilijan kanssa. - Sanat kuuli autossa vieressä istunut, joka selvisi hengissä ja oli hetkeä aiemmin pyytänyt Deania hiljentämään auton vauhtia.

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock.

"On kuoltava saadakseen selville, mitä kuoleman jälkeen todella tapahtuu, mutta katolilaisilla on oma toivonsa." - Englantilainen elokuvaohjaaja Alfred Hitchcock (1899 - 1980).

"Ei olisi ikinä pitänyt vaihtaa skottilaisista martineihin." - Amerikkalainen näyttelijä Humphrey Bogart (1899 - 1957).

"Olen yhä hengissä!" - Rooman keisari Caligula (12 - 41 jaa.).

"Ei huolta, konstaapeli. Kyllä tämä tästä." - Italialaissyntyinen näyttelijä Rudolph Valentino (1895 - 1926).

"Minulla on ollut helvetin hauskaa, ja olen nauttinut joka hetkestä." - Australialainen näyttelijä Errol Flynn (1909 - 1959).

Markus Rautio

Markus Rautio.

"Jätä valo palamaan." - Radion toimittaja ja kuuluttaja Markus Rautio (1891 - 1973).
"Kuuluisimpia" viimeisiä sanoja

"Mennään lähemmäs seuraamaan moukarinheittoa!" - Suuri yleisurheilun ystävä.

"Katso iskä, mä ajan ilman käsiä!" - Lapsirukka.

""Kato ny, mitä mä sanoin?! Ei tää hevonen potki, kunhan osaa vaan käsitellä sitä oik...!" - Hevoskouluttaja.

"Eihän tämä pistooli ole ladattu, katso, tähtään päähäni ja vedän liipaisimesta...!" - Aseharrastelija.

Zulut

Kuvan zuluilla ei ole mitään yhteyttä alla olevaan tekstiin.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Babak Fakhamzadeh


"Hyvät zulut, tahtoisin tutustua kulttuuriinne - mitä se kannibalismi oikein tarkoittaa? Laitetaanko täällä todellakin ihminen ihan elävänä pataan?" - Turisti safarilla.

"Höpö höpö! Eihän tässä ole enää virta päällä, katsokaa, työnnän sormeni...!" - Sähköopinnot puutteellisesti suorittanut asentaja.

"Tässä pilvenpiirtäjässä ikkunat kestävät täydellisesti sen, että niihin nojataan, putoamisvaaraa ei ole - katsokaa, näin...!" - Asunnonesittelijä.

"Todellakin, kartan mukaan miinakenttä alkaa vasta seuraavan saran takaa, edessämme oleva sarka on vielä miinavapaa...!" - Korpraali, joka johti joukkoa rintamaoloissa.

"Työnnän toki pääni krokotiilin kitaan, mutta mitään vaaraa ei ole, koska krokotiilille on annettu unettavaa lääkettä, katsokaas näin...!" - Eläintenkesyttäjä.

"No nämä kevätjäät aina hieman rutisevat, mutta kukaan ei ole tällä järvellä vielä koskaan jäihin pudonnut...!" - Lomamökin asukas.

"Heh heh, älkää naurattako, olen kaatanut puita työkseni jo 16 vuotta ja pystyn kaatamaan tämän järeimmänkin kuusen tarkalleen siihen suuntaan, johon haluan...!" - Metsuri.

"Anna tulla vain, tämä turvaliivi kestää järeimmänkin kaliiperin...!" - Turvaliivien testaaja.

"Mihin ihmeeseen se bumerangi oikein kaartoi...?!" - Turisti Australiassa.

Tulivuori

Dramaattinen kipsivalos Vesuviuksen purkauksessa kuolleesta Pompejin asukkaasta.

"Älkää nyt viitsikö, tämä tulivuori on ollut hiljaa jo yli kymmenen vuotta, siksi voimme tänne kavuttuamme ihan turvallisesti kurkistaa kraatteriin...!" - Tulivuoriopas turistien kanssa.

"Ilmeisesti täälläkin on normaaliin tapaan oikeanpuoleinen liikenne...?!" - Turisti auton ratissa Malesiassa.

"Tämä voi näyttää teistä hurjalta, mutta olen roikkunut täällä kymmenennen kerroksen parvekkeen ulkopuolella lukemattomia kertoja, joten olkaa täysin huoleti...! - Sirkusakrobaatti kotioloissa, esitellessään taitojaan vierailleen.

"Oi hellanlettinen, yksinäinen karhunpentu - sen emo on varmastikin hylännyt sen!" - Marjastaja ämpäreineen.

"Se (sarvikuono) näyttää hyökkäävän - mutta ei hätää, asetutaan maahan makaamaan ja teeskennellään kuollutta...!" - Turisti safarilla
Isadora Duncan
Tanssijatar Isadora Duncan: "Hyvästi ystävät, poistun kunniaan!"

Dramaattiset hyvästinsä lausuttuaan yhdysvaltalainen, itseoppinut tanssija Isadora Duncan (1877 - 1927) astui Nizzassa upouuteen Bugattiinsa. Hän ei huomannut, että hänen pitkä kaulahuivinsa oli kietoutunut auton renkaisiin - ja kun auto lähti liikkeelle, Isadoran kaula katkesi välittömästi.