Susisivut
Kuvassa yllä, valkojalkaketun poikaset.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Sumeet Moghe

VALKOJALKAKETTU (Vulpes vulpes pusilla)

Valkojalkakettu eli aavikkokettu ei ole kettulaji, vaan Suomessakin elävän ketun Vulpes vulpes alalaji.

Valkojalkakettua tavataan Intiassa, Pakistanissa, Iranissa ja Irakissa. Se elää aavikoilla tai puoliaavikoilla ja liikkuu hyvin harvoin vehmaammilla pelto- tai metsämailla.

Valkojalkakettu

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright, Photo by © Balaji Venkatesh Sivaramakrishnan
*Photo used with permission.


Valkojalkakettu

Emo ja poikanen.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Sumeet Moghe


Valkojalkakettu on pienempi, kuin kettu ja sen turkissa ei ole koskaan punertavia sävyjä. Sillä on pitkä häntä ja pitkät, hyvin ohuet jalat.

Pääasiallisen ruokavalion muodostavat hyppymyyrät ja hiekkarotat.